Apple event 2016 - Wat we vandaag kunnen verwachten

Article
maandag, 21 maart 2016 om 13:43
xgn google image
Apple staat erom bekend zijn producten niet van tevoren aan te kondigen. Toch heeft de kenner vaak al genige vermoedens gebaseerd op het verleden. Dus wat kunnen we op het Apple event 2016 verwachten vandaag? Je leest het hier.
De verwachtingen die je in dit bericht zult lezen zijn gebaseerd op geruchten en lekken, het kan dus zijn dat we volgende week iets anders gaan zien dan je in dit bericht leest. Maar meestal lukt het Apple toch niet om zijn producten binnenshuis te houden en lekt er altijd wel iets. Vandaar dat we toch wel een redelijk beeld kunnen creëren van wat we kunnen verwachten op het Apple event vandaag.

iPhone SE op het Apple event 2016

Tot voor kort was het in de geruchtenstroom nog de iPhone 5SE, inmiddels is de telefoon omgedoopt tot simpelweg de iPhone SE (Small Edition?). Het is een bijzondere versie van de bestaande iPhones omdat Apple weer teruggrijpt naar zijn oude filosofie. Het nieuwe toestel krijgt namelijk weer een schermformaat van 4”.
Hoewel veel mensen al een upgrade hebben gemaakt van hun oude iPhone naar de nieuwe iPhone 6 of 6s met een groter beeldscherm, is er ook een groot deel dat niet van zijn 4” beeldscherm af wil. Apple heeft dit ook gemerkt en wil deze mensen dus wel kunnen bedienen met een nieuw toestel.
Een 4” iPhone met de technieken van tegenwoordig zou voor veel iPhone gebruikers een uitkomst zijn. Na de aankondiging van de iPhone 6 in 2014 waren veel mensen niet blij dat zij over zouden moeten naar een groter schermformaat. Deze 4 inch iPhone een apparaat waarvan we met enige zekerheid kunnen zeggen dat we deze volgende week gaan zien.
De nieuwe iPhone is hoogstwaarschijnlijk in dezelfde week van het Apple event 2016 al beschikbaar. De verwachte releasedatum staat op 24 maart, slechts drie dagen na Apple’s presentatie.

iPad pro 9.7 inch op het Apple event 2016

Een nieuwe iPad air met een andere naam, zo wordt deze tablet ook wel genoemd. Veel mensen zien dit apparaat als de spirituele opvolger van de laatste iPad air die al enige tijd op de markt is. De iPad pro van vorig jaar werd met veel bombarie gepresenteerd en zou een tablet voor de zakelijke gebruiker moeten worden.
De 13” iPad pro werd door verschillende mensen ook wel grappend de iPad maxi genoemd. Men vond de tablet te groot en Apple maakte ook duidelijk dat het voor een select publiek bestemd was. Om het grotere publiek ook een professionele ervaring te geven, zou Apple volgende week ook een nieuwe iPad pro van bijna 10” presenteren.
Hoewel we de tablet nog niet in actie hebben gezien, ligt het wel in de lijn der verwachting dat we hem op het aankomende Apple event gaan aantreffen. De geruchten gaan dat de tablet een vernieuwd design zou krijgen en ook een ontwerp met twee speakers aan beide zijden van de tablet.
Ook de kleine versie van de iPad pro zou al op 24 maart beschikbaar zijn. Wederom slechts drie dagen na het Apple event 2016.

Horlogebandjes en nieuwe OS op Apple event 2016

Enige tijd geleden lekten er al foto’s uit van een nieuw horlogebandjes voor de Apple Watch. Volgens de bron die de foto’s lekte zou er direct na het event een keur aan verschillende horlogebandjes beschikbaar komen. Zo zouden er een aantal verschillende kleuren beschikbaar komen voor je slimme Apple horloge en ook zou er een nieuwe nylon horlogeband in de maak zijn.
Als je op een ding je klok gelijk kunt zetten, dan is het wel dat Apple elk jaar met een vernieuwde versie van zijn iOS en OSX komt. We weten dat er een nieuwe versie van iOS gaat komen, versie 9.3 is al enige tijd in betafase. Deze iOS versie zou vlak na het Apple event 2016 beschikbaar komen.
Ook zou OSX 10.12 al enige tijd in de testfase te zijn. Deze OSX, omgedoopt tot OSX Fuji, zou Siri naar de Apple PC’s brengen. De spraakassistent hebben we al wel op een aantal renders kunnen zien in de iMac en Macbooks. Maar of deze al helemaal klaar is voor een release is nog de vraag.
Al met al hebben we nog geen uitsluitsel om waarheid van onwaarheid te kunnen scheiden. 21 maart is het Apple event 2016. Vanaf 19:00 houden wij je ook op de hoogte van ontwikkelingen rondom de nieuwe Apple producten.