5 Hyper Sports R details - Terugkeer van Wii shovelware op de Switch? [gespeeld op E3]

Article
zaterdag, 23 juni 2018 om 13:02
xgn google image
Verrassing! Konami kondigde afgelopen E3 een nieuwe sportgame aan voor de Nintendo Switch: Hyper Sports R. Wij hebben de game gespeeld, maar erg onder de indruk waren we niet. Dit zijn alle Hyper Sports R details die wij voor je verzameld hebben!

De inspiraties van de game

Hyper Sports R is niet zomaar een sportgame. Het is een titel die is gebaseerd op een retro titel van jaren terug, namelijk de Hyper Sports serie van Konami. Het eerste deel hiervan genaamd Hyper Olympic verscheen in 1983 in de arcadehallen, maar is beter bekend onder de internationale naam Track & Field voor het Nintendo Entertainment System.
Deze serie is misschien niet de meest klassieke. Wel was het één van de allereerste goede sportgames op console. Zo was Konami Hyper Soccer op een manier de spirituele voorganger van International Superstar Soccer, dat uiteindelijk leidde tot Winning Eleven beter bekend als Pro Evolution Soccer buiten Japan. De allerlaatste game in de serie was
New International Track & Field op de Nintendo DS in 2008.
Waarom Konami heeft besloten deze serie terug uit de dood te laten komen is ons niet bekend, zeker als niet de naam Track & Field wordt gebruikt die wij kennen. Een naam is natuurlijk maar één ding, wij zijn benieuwd naar de andere Hyper Sports R details!
134343

Er is een verhaalstand

Zoals je misschien al had verwacht biedt Hyper Sports R allerlei verschillende olympische sporten aan die je tegen je vrienden kan spelen. Deze game heeft ook een singleplayer stand. Je kiest in de verhaalmodus een team van vijf verschillende personages om zo jouw ultieme sportteam samen te stellen. Door het verhaal heen krijg je dan verschillende quests aangeboden voor dit personage, waar je bijvoorbeeld een nieuwe coach kan winnen.
Stel je hebt een eigen track & field team samengesteld, maar er ontbreekt een goede verspringer. Met een coach kan je dan een personage uit je team trainen om beter te worden in bijvoorbeeld springen. Naarmate je het beter doet in de verhaalmodus speel je sponsors vrij die kunnen leiden tot meer coaches en cosmetische items. Deze spelen op hun beurt weer nieuwe quests vrij.
Door de game heen bouw je relaties met de andere personages in de game, die je daarna (als je het goed doet) bij jouw team kan voegen. Eén van de belangrijkste Hyper Sports R details is dat je dus steeds nieuwe personages vrijspeelt, die met hun verhaallijnen en quests ook weer allerlei unlockables vrijspelen. Het klinkt goed, maar wij hebben deze modus tijdens E3 nog niet in actie gezien.
134344

Motion controls en normale controls

In de hoogtijdagen van de Wii was er een spreekwoordelijke stortvloed aan ontwikkelaars die allemaal het succes van Wii Sports wilden evenaren. Niemand kwam in de buurt natuurlijk, maar proberen deden ze zeker. Met de komst van de Wii U en nu ook de Switch leek dit grotendeels verdwenen te zijn. Konami bewijst dat deze motion control sportgames toch nog steeds een plek hebben op de Switch.
Naast de normale besturing zijn alle games in Hyper Sports R namelijk met motion controls te spelen. Wij konden de 100 meter sprint proberen met motion controls. Door twee Joycon snel naast je lichaam te bewegen alsof je aan het rennen bent, ren je over het veld. Des te sneller je beweegt hoe harder je gaat.
Dit is net zo leuk als het klinkt. Als het je leuk lijkt om voor elke minigame je armen als een malle heen en weer te bewegen, zijn de motion controls van Hyper Sports R wat voor jou. Anders kan je beter bij de normale besturing blijven.
134345

Allerlei verschillende sporten

Omdat Hyper Sports R een olympische sportgame is, zal je naar verwachting ook kunnen deelnemen aan een grote variatie aan sporten. Wij konden tijdens E3 2018 aan de slag met een paar van deze sporten. In ieder geval werden de volgende sporten al onthuld aan ons. 100 meter sprint, speerwerpen, verspringen, hoogspringen, kogelslingeren, strandvolleybal en zwemmen.
Volgens Konami zal de volledige game een stuk meer sporten bevatten. Wij konden tijdens onze speelsessie aan de slag met een klein gedeelte van deze sporten. Dit waren de 100 meter sprint, speerwerpen en verspringen. Strandvolleybal was jammer genoeg alleen maar aanwezig als trailer, niet als speelbare demo.
Natuurlijk willen jullie graag weten wat wij er van vonden. Dat lees je op de volgende pagina!
134346

Wij werden niet vrolijk van de Hyper Sports R details

Laten we maar heel eerlijk zijn: deze game maakte totaal geen indruk op ons toen we de kans kregen om te spelen. Wij kregen het gevoel alsof dit een
Dit kwam mede omdat alle sporten die wij speelden exact dezelfde besturing hadden; ram snel Y en A op de controller om zo snel mogelijk vooruit de rennen, houd daarna Y ingedrukt om een goede hoek te kiezen. Dit klinkt misschien alsof het slaat op één specifieke sport, maar niets is minder waar. Voor verspringen en speerwerpen waren de controls hetzelfde, terwijl bij de 100 meter sprint je niet Y in hoefde te drukken.
Naast het feit dat er dus nu al geen variatie in de gameplay lijkt ze zitten, is dit ook nog eens ontzettend makkelijk. Het voelde aan alsof de besturing ontwikkeld was voor aapjes. Er is niets mis met een simpele besturing, maar dit voelde echt ondermaats. Net als de graphics, die ons ook meer deden denken aan een PlayStation 2 game dan aan een Switch game uit 2018.
We willen nog geen voorbarige conclusies trekken, want er is nog tijd om de game te verbetering. Misschien weten de andere sporten wel indruk te maken! Het is nog niet bekend wanneer Hyper Sports R voor de Nintendo Switch verschijnt. Wij speelden op E3 2018 ook een andere Konami game die ons een stuk beter beviel, namelijk Zone of the Enders VR.

Populair Nieuws

Laatste Reacties