De unieke features van de HUAWEI MateView GT 34-inch Sound Edition op een rij

Article
zaterdag, 11 december 2021 om 12:00
huawei mateview gt 34 sound edition 7f1638888340
Er komen steeds meer nieuwe beeldschermen op de markt. Het is dus de vraag met wat voor unieke features de producenten van monitors nog kunnen komen. In dit artikel vertellen we waarom de HUAWEI MateView GT 34-inch Sound Edition een unieke gaming monitor is om op je bureau neer te zetten.

Ingebouwde Soundbar

De HUAWEI MateView GT 34-inch Sound Edition valt meteen op, want de monitor heeft een ingebouwde soundbar in de voet zitten. Dit apparaat zorgt ervoor dat je het geluid van de computer gemakkelijk kan beluisteren. Je hoeft dus niet een extra speaker aan te schaffen of steeds met een koptelefoon op te zitten.
Het handige aan de soundbar is, dat er een RGB ledbalkje aan de voorkant zit, waar je het volume van de muziek mee kan aanpassen door simpelweg te swipen of te tikken. En met een dubbele tap gaat het geluid meteen op mute. Dit gaat een stuk sneller dan het volume aanpassen via de sound controls in Windows of een ander besturingssyteem. Het aanpassen van de volume gaat gemakkelijk dus het is zeker een handige toevoeging.
huawei mateview gt 34 sound editionf1638881893

Ultrawide scherm

Het beeldscherm van een PC is jouw venster voor alle bezigheden, of het nu games zijn of office-werk. Het is dus belangrijk dat alles er goed op te zien is. Dit is zeker het geval bij de HUAWEI MateView GT 34-inch Sound Edition. De monitor heeft namelijk een ultrawide scherm van 34 inch groot met een resolutie van 3440x1440 pixels. Dit is erg handig voor al je zaken op PC. Je kan voor werk bijvoorbeeld meerdere tabbladen tegelijkertijd open zetten. Je hebt zo niet meerdere schermen nodig.
Bij het gamen heb je het voordeel dat je met een breed beeldscherm meer kan waarnemen, mits de game die je speelt daar ondersteuning voor biedt. Je hebt hierdoor een voordeel vergeleken met andere spelers, want je kan bijvoorbeeld eerder vijanden zien in je ooghoeken en racegames zijn veel meer immersive in vergelijking met een 'klein' 16:9 scherm.
huawei mateview gt sound editon 4f1638888426

Hoge refresh rate

De HUAWEI MateView GT 34-inch Sound Edition is niet alleen goed voor gaming dankzij het brede scherm, maar ook door de rest van de specificaties die het paneel te bieden heeft. De verversingssnelheid van de monitor is namelijk 165 hertz. Heb je een krachtige videokaart, dan kan je genieten van een heerlijk hoge refresh rate en zeer vloeiende beelden. Sluit de monitor aan op je PC met een HDMI- of DisplayPort-kabel en je kan er meteen van genieten.
Je hoeft overigens ook niet bang te zijn voor schommelingen in de framerate, van de monitor van HUAWEI heeft ondersteuning voor FreeSync en G-Sync, waardoor je alle voordelen van V-Sync hebt en geen enkele van de nadelen.
huawei mateview gt 34 sound edition 3f1638881922

Accurate kleuren

Het beeldscherm komt zeker geen kleuren te kort, ondanks dat HUAWEI heeft gekozen voor een VA-paneel in plaats van IPS. Normaal zorgt dat voor veel beter contrast, maar mindere kleuren. De monitor van de techgigant staan gelukkig zeer goed afgesteld, met accurate kleuren. Het scherm heeft zelfs ondersteuning voor 90 procent DCI-P3-dekking, wat standaard is voor de filmindustrie. Dat betekent dat films en series accuraat op je scherm worden getoverd en de kleuren zijn ook goed om er professioneel mee te werken in video- en fotobewerking.
Tijdens het gamen kan je natuurlijk ook van de prachtige kleuren genieten en het hoge contrast. Speel je competitieve games en wil je dus liever geen diepe zwartwaardes hebben, dan hoef je je geen zorgen te maken. Via de ingebouwde settings kan je donkere gebieden in games lichter maken, zodat tegenstanders zich niet kunnen verstoppen in de schaduwen.
huawei mateview gt 34 sound edition 2f1638881811

Ingebouwde microfoons

Mocht je willen praten met vrienden tijdens het gamen dan heb je met dit beeldscherm geen losse microfoon nodig. De monitor heeft namelijk ingebouwde microfoons die ervoor zorgen dat je goed te verstaan bent. Deze microfoons zitten aan de linker- en rechterkant van de monitor en kunnen zo goed geluid opvangen binnen vier meter.
De microfoons zijn slimme microfoons dus kunnen geluid herkennen. De microfoons kunnen onderscheid maken tussen conversaties en achtergrondgeluiden. De achtergrondgeluiden worden automatisch gedempt. Dit zorgt ervoor dat je goed te verstaan bent, zelfs tijdens de meest intense potjes.
Dit artikel is in samenwerking met HUAWEI.