Wat vinden we van de PS Plus games van december 2021?

Article
zaterdag, 11 december 2021 om 11:00
ps plus ps5f1631005854
De nieuwe PS Plus games van december 2021 zijn gelanceerd. Toch is niet iedereen te spreken over de line-up van deze maand. In december 2021 kunnen we namelijk gratis met Godfall (Challenger Edition), Mortal Shell en LEGO DC Super-Villains aan de slag, terwijl VR-games The Persistence, The Walking Dead Saints & Sinners en Until You Fall ook nog beschikbaar zijn. Wat vindt de redactie van die games?

Ralph Beentjes

Als ik PlayStation 4-eigenaar zou ik niet veel te klagen hebben. De LEGO games zijn altijd een plezier om te spelen, zeker in co-op, en LEGO DC Super-Villains lijkt daar geen uitzondering op te zijn. En als liefhebbers van Dark Souls games, lijkt Mortal Shell een zeer interessante titel te zijn. Ik heb alleen ook een PlayStation 5 onder mijn bureau staan en wat dat betreft heb ik wel degelijk wat te klagen.
De Challenger Edition van Godfall is namelijk een uitgeklede versie van de game die ook nog eens helemaal gratis op PC te krijgen is via de Epic Games Store. Het is sowieso een beetje schandalig dat een looter shooter, waarbij je juist zelf je gear wil verzamelen en je build in elkaar wil zetten, een versie krijgt waarbij er alleen endgame bestaat en je een max-level character in je handen geschoven krijgt. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het feit dat Godfall simpelweg een matige game is. Dit zijn geen titels die je als PS5-eigenaar wil zien voor de PS Plus van de maand.
Oh en er zijn natuurlijk ook nog een aantal VR-games toegevoegd. Ik heb persoonlijk nul interesse in VR, ik krijg er namelijk alleen maar hoofdpijn van, dus ik zal die games nooit opstarten. Maar leuk voor de VR-liefhebbers.
lego dc super villains review weg met die helden 141035 1

Chris Boers

Endgame content interesseert mij eigenlijk nooit. Ik vind de 'weg er naartoe' veel interessanter dan het einddoel, dus Godfall zal ik niet gaan spelen. Wel een flinke teleurstelling en wederom een marketing-blunder van Sony om 'halve' games als PS Plus game weg te geven. Was het een extraatje geweest zoals bij Epic Games, dan had ik er wel vrede mee gehad.
LEGO games zijn altijd leuk en DC Super-Villians is één van de betere, dus dat is een mooie toevoeging. Mortal Shell is voor mij (en voor velen denk ik) de grote onbekende. Een AA game in de stijl van Dark Souls,klinkt veelbelovend. Dit is het soort games waar je PS Plus voor hebt: je zou ze niet zo snel zelf kopen, maar graag eens uitproberen. Dat gaan we dus maar eens doen
godfall vida infinita

Roland Janssen

Meestal ben ik wel tevreden over de PlayStation Plus games, hoe klein of onbekend sommige titels af en toe ook zijn. Deze maand vind ik het dan ook wel leuk om Mortal Shell en Lego DC Super Villains op de lijst te zien, maar bij Godfall Challenger Edition knap ik toch een beetje af. Het is een gigantische teleurstelling om te zien dat Sony er ineens voor kiest om een veredelde demo van de endgame content van een titel te gebruiken als PlayStation Plus game.
Geef ons dan gewoon de volledige versie van Godfall, zeker omdat het in de kern al niet een hele goede game is. Helaas mag het niet zo zijn en moeten we het deze maand doen met een, in mijn ogen, teleurstellende line-up.
lego dc super villains season pass bekendgemaakt 138241 1

Arran Winmai

Godfall laat mij volledig koud, en sinds ik geen VR headset heb doen Persistence en Saints & Sinners ook niet echt wat voor mij. Wel ben ik een fan van de Souls/Borne/Sekiro games. En ik hoor dat Mortal Shell best een interessante Souls-like is, met een interessante twist. En de Lego games zijn vaak wel geinig, dus Lego DC Super-Villains zal ik ook wel eventjes proberen.
mortal shell familiaridadf1638805997

Wancho Karkalašev

De aangekondigde PS Plus games kende ik nog niet. De meest interessante game lijkt mij The Walking Dead: Saints & Sinners. Deze game is wel alleen in VR te spelen, dus daar heb je dan wel zo'n bril voor nodig. Een andere game die ik wel uit zou willen proberen is LEGO DC Super-Villains. Zelf zou ik die niet snel aanschaffen, maar als het toch gratis te spelen is dan vind ik de game wel de moeite waard om het uit te proberen.
mortal shell guardarf1638892072
godfallf1638524192

Sascha Timmerman

Iets wat PlayStation wel goed doet met de gratis line-up van elke maand, is dat ze er altijd wel een titel tussen proppen die redelijk bekend en leuk is. Ik heb de game Mortal Shell bijvoorbeeld al een flinke tijd willen uitproberen, maar nooit zin gehad om er geld aan uit te geven. De rest van de games is voor mij een leuke toevoeging en al met al hebben ze weer een aantal vermakelijke spellen tot onze beschikking gesteld.