HP Omen bekijken op Dutch Comic Con

Article
zondag, 26 november 2023 om 9:00
hp omen sue sue en farentinof1700818989
Het weekend van 18 en 19 november was Heroes Dutch Comic Con in Utrecht. HP Omen greep deze kans om ons uit te nodigen bij hun stand. En daar vertellen wij natuurlijk graag over.

Fun en games

De Omen booth had in essentie twee kanten. Aan de ene kant stonden wat gaming laptops aangesloten met Overcooked 2 en Party Animals zodat je er lekker kon gaan gamen. Ook was er een silent disco waar ze muziek hadden uitgezocht die op verschillende manieren aan hun hardware was gekoppeld. Onder andere kon je lekker los gaan op de Pokémon theme song, Time Is Running Out van Muse en Ice Ice Baby van Vanilla Ice.
Aan het einde kreeg je wat goodies mee, waaronder wat collectables die je als knoppen op je HyperX toetsenbord kan koppelen. De silent disco was overigens zo opgesteld dat je aan de funkant instapte en uitkwam bij de hardware. Zo ervaarde je de booth in zijn geheel via een muziektunnel die je er doorheen loodst.
Aan de andere kant was de boel wat praktischer. Hier stonden PC's en laptops uitgestald en was er altijd iemand die je vol enthousiasme kon vertellen over de hardware die Omen te bieden had. Farentino (links op de headerfoto) nam ons onder zijn vleugels en vertelde ons over de overname van HyperX en Voodoo, en hoe ze die gebruiken om hun eigen brand te versterken.
hp omen toetsenbord met collectablesf1700819696

Omen en Victus

Farentino vertelde ons dat de brand in essentie is gesplitst in twee helften: Omen en Victus. Victus is meer gericht op nieuwe gamers of mensen die hun apparatuur ook gebruiken voor werk. Omen, daarentegen, is high-end gericht op gamers die alles uit hun hardware willen halen en daar ook trots op zijn. Je ziet het ook terug in de logo's. Waar Omen een volle diamant heeft voor een volle focus op gaming heeft Victus alleen de onderste helft van de diamant. Die is toevallig ook nog eens een V.
Omen zelf blijft staan voor de beste game ervaring. Dit zie je natuurlijk terug in de prijzen, want van de twee helften is dit wel echt de duurste. Gelukkig is veel van de hardware nu tot het einde van Black Friday in de aanbieding bij Coolbue. Tegenover de hogere prijzen staan betere specs. Ook hebben de laptops bijvoorbeeld de USB-poorten aan de achterkant zodat je de kabels beter kan verbergen en kunnen ze opengemaakt worden zodat je onderdelen kan schoonmaken en zelfs vervangen. Zo gaat een laptop toch weer ietsje langer mee.
Een coole feature is 'Omen Transcend.' Hierbij wordt er gebruik gemaakt van de overname van HyperX om hun draadloze peripherals zoals muizen en koptelefoons met je laptop te verbinden zonder dat je daar een dongel voor nodig hebt. De chip zit namelijk aan het moederbord ingebouwd, waardoor je USB-ports vrij blijven. Dat ziet er beter uit en bovendien kun je de kabels zo beter verbergen. Dit werkt wel alleen met HyperX, al kan je natuurlijk andere apparaten nog steeds verbinden op de gebruikelijke wijze.
Victus is wat goedkoper en oogt ook minder 'gamey'. Er is minder RGB en de laptops hebben bijvoorbeeld ook een numberpad omdat die voor werk of studie toch best fijn kan zijn. Het idee is dat dit apparaten zijn die je mee kan nemen naar college of kantoor zonder dat je blikken trekt. Je valt dus minder op. Ook is het fijn als je nog een beetje aan het ontkiemen bent als gamer en niet gelijk een grote duik wil nemen.
hp omen booth business kantf1700821470

Omen Gaming Hub

Of je nou gaat voor budget of high-end gaming, je apparaat komt met 'Omen Gaming Hub' geïnstalleerd. Deze applicatie helpt jou om je games te optimaliseren. Gaming Hub weet wat je apparaat aan kan en heeft modi voor performance- of graphics-optimalisatie. Dan hoef jij niet te sleutelen met instellingen en ben je ook niet afhankelijk van in-game optimalisatie die niet per sé rekening houdt met jouw hardware.
Ook maakt de Gaming Hub overklokken gemakkelijk. Dat kun je namelijk gewoon instellen. De hub weet hoe ver je machine gepusht kan worden zonder oververhitting of andere complicaties te riskeren, dus je hoeft je aanzienlijk minder zorgen te maken.

Duurzaamheid

Daarnaast vertelde Farentino ons dat ze gebruik maken van afvalplastic om behuizingen te maken voor je microfoons en andere peripherals. De collectables die we kregen zijn ook gemaakt met afvalplastic. Zo is alles toch weer een tikkeltje duurzamer.
hp omen party animalsf1700824398

Cryo Chamber

Wat de mensen van Omen ons tenslotte nog even wilden laten zien was hun flagship pc en dan met name de pc kast. Deze heeft namelijk een speciale manier van koelen waar ze erg trots op zijn.
Deze 45L kast komt met de gepatenteerde 'Cryo Chamber.' Dit is een AIO waterkoeler zoals je het misschien ook zou verwachten in andere high-end pc's. De Cryo Chamber trekt het water alleen uit de kast en zet het erboven, zodat het ergens anders afgekoeld kan worden.
Het voordeel hieraan is dat de AIO niet verhit wordt door de apparatuur, die toch een aardig temperatuurtje kan hebben. Het trekt ook koude lucht van de omgeving zodat het de hitte kan verliezen en zo koude vloeistof door de pc kan pompen om dat weer af te koelen.
hp omen flagshipf1700824339

Einde dag

Dit was een kijkje naar HP Omen en hun stand op Dutch Heroes Comic Con. Ben je op zoek naar meer Black Friday deals? We hebben hier alles voor jullie op een rijtje gezet! Hopelijk weet je zo nog wat centjes te besparen.