Horizon Zero Dawn wiki - Deze monsters kom je tegen

Article
zaterdag, 10 september 2016 om 14:07
xgn google image
Een wereld waarin de mensheid slechts een restant is van het overgebleven leven op aarde, klinkt niet als een pretje. Vooral als deze wereld bewandeld wordt door gigantische mechanische wezens, die zowel imposant als beangstigend zijn. In deze Horizon Zero Dawn wiki special maak je kennis met de geoliede monsters die in de game voorkomen.
Horizon Zero Dawn speelt zich af 1000 jaar in de toekomst. De mensheid is ondertussen flink uitgedund en bevindt zich in een jagers-verzamelaars tijdperk. Het overleven is alleen niet vanzelfsprekend, want de monsters van staal zijn niet gemakkelijk in de omgang. Om je alvast voor te bereiden op je tocht, die pas volgend jaar begint, kan deze wezens alvast aanschouwen.

Watcher

De Watchers, zie afbeelding hierboven, behoren tot de kleinere machines van Horizon Zero Dawn. Het is net wat je onder het begrijp 'klein' verstaat, want deze geniepige apparaten zijn nog steeds even groot of groter dan de gemiddelde mens. Zij functioneren als een soort waakhonden, waar je maar beter uit de buurt kan blijven. Alleen zijn ze makkelijk te verslaan, maar het probleem is dat zij vaak in formaties rondlopen.
Horizon Zero Dawn Wiki Broadhead

Broadhead

De Broadhead is de opgevoerde en levende versie van de mechanische stier die je bij de rodeo tegenkomt. Deze wezens weten met hun sterke hoorns de meeste tegenstanders wel weg te slaan, en anders kunnen ze er altijd nog met hoge snelheid vandoor gaan. De creaties kunnen gebruikt worden als vervoersmiddel, waarbij je met Aloy op de rug van een Broadhead kan klimmen. Erg handig als je lange afstanden moet afleggen!
Horizon Zero Dawn Wiki Snapmaw

Snapmaw

Het lijkt erop dat je nergens veilig bent tijdens het spelen van Horizon Zero Dawn. Zo heb zijn er zelfs geconstrueerde schepsels die in het water kunnen leven, zonder te roesten! De Snapmaw is een van deze onderwater 'dieren', maar heeft nog geen duidelijke introductie gekregen. Een kennismaking zit je ook niet bepaald op te wachten, want deze kolossale alligator eet Aloy waarschijnlijk met één hap op.
97245

Grazer

Niet alles in de wereld van Horizon Zero Dawn heeft de behoefte om je gelijk aan stukken de scheuren. Zo kent de game een soort genaamd Grazer, die te vergelijken is met een hert. Er wordt door de jagers veel op deze vredelievende wezens gejaagd, omdat zij een bepaalde vloeistof bij zich dragen in bussen op hun rug. Toch is het oppassen geblazen, want in geval van nood weten zij toch hun scherpe geweien te gebruiken.
Horizon Zero Dawn Wiki Shell-Walker

Shell-Walkers

het valt in Horizon Zero Dawn erg op dat bijna alle machines gebaseerd zijn op hedendaagse beesten. Zo ook de Shell-Walkers, die veel weg hebben van krabben. Deze logge robots hebben als taak om materiaal te verzamelen in kratten die zij op hun rug meedragen, maar schijn bedriegt omtrent hun gestalte. Zo halen zij uit met snelle aanvallen en maken zij gebruik van een energieschild.
Horizon Zero Dawn Wiki Corruptor

Corruptor

Je hebt kwaadaardige machines én heel kwaadaardige machines. De corruptor valt in de laatste categorie, aangezien de robot ervoor zorgt dat andere creaties door het lint gaan. Dit soort is van een heel ander kaliber dan de andere apparaten die je in Horizon Zero Dawn tegenkomt en heeft als doel alles en iedereen vals te maken. Bovendien zijn het ook vrij solide vechtersbazen die niet snel neer gaan.
97246

Tallneck

De Tallneck waren één van de eerste wezens van het Horizon Zero Dawn universum waar je mee te maken kreeg, door middel van een trailer. De torenhoge robots lijken verdacht veel op geautomatiseerde giraffes, maar zijn zelfs nog groter. Hiernaast hebben zij ook nog meer mogelijkheden, aangezien hun hele lichaam bedoeld is om mee te communiceren. Over alle ledematen zijn antennes te vinden en de communicatieschotel als kop is niet te overzien.
Horizon Zero Dawn Wiki Stormbringer

Stormbringer

Er is nog geen gameplay van de Stormbringer getoond, maar dit soort is hoe dan ook te vinden in de game. Zo zijn de Stormbringers de heersers van het luchtruim en te vergelijken met uit de kluiten gewassen adelaars. Je kan er vergif op in nemen dat deze machines niks anders brengen dan dood en verderf. Het is daarom aangeraden om ook zo af en toe naar boven te kijken.
Horizon Zero Dawn Wiki Thunderjaw

Thunderjaw

De ultieme bruut van de Horizon Zero Dawn wiki is de Thunderjaw. De metalen T-rex is uitgerust met een breed scala aan vernietigende wapens, waaronder lasers en een soort kanonnen. Mocht je te dicht in de buurt komen, dan heb je ook nog kans om vermorzeld te worden. Het is dus oppassen geblazen met deze dodelijke machine in de buurt!
Er zullen ongetwijfeld meer machines in Horizon Zero Dawn te vinden zijn, maar dit waren diegene die min of meer al tevoorschijn zijn getoverd. Houdt het nieuws omtrent de game dan ook goed in de gaten, om meer van deze mechanische maniakken te spotten. Horizon Zero Dawn komt op 1 maart 2017 uit voor de PS4.

Populair Nieuws