Resident Evil 7 Release - De toegevoegde waarde van VR

Article
zaterdag, 10 september 2016 om 13:05
xgn google image
Het nieuwste deel in de Resident Evil-reeks wordt een angstaanjagende belevenis. Resident Evil 7 is de eerste game in de reeks die zich afspeelt vanuit het first person perspectief, wat mogelijkheden biedt voor VR. De Resident Evil 7 release voor PS4 wordt dan ook speelbaar op PS VR. Lees hier alles over de toegevoegde waarde van VR!
Capcom verraste de wereld dit jaar op E3 met de aankondiging van Resident Evil 7. Vrijwel direct na de aankondiging was de demo Resident Evil 7 Beginning Hour namelijk al te downloaden uit de PlayStation Store en deze demo deed veel mensen al gauw denken aan P.T.; de demo van het geannuleerde Silent Hills. In het first person perspectief probeer je weg te komen uit een angstaanjagend verlaten huis.
De demo brak binnen de kortste keren al een aantal records en is al meer dan twee miljoen keer gedownload, ondanks het feit dat de demo exclusief beschikbaar is voor PlayStation Plus-leden. Wij mochten de demo op gamescom nog een keer uitproberen, maar ditmaal met de PS VR. Resident Evil staat op het punt nog een heel stuk enger te worden!

3. Wandelen door een spookhuis

Resident Evil 7 Beginning Hour was van zichzelf al een naargeestige ervaring en de toevoeging van VR maakt de beleving alleen nog maar grimmiger. Je krijgt nu namelijk nog veel sterker het gevoel dat je echt door een gevaarlijk spookhuis wandelt. Alle details van het spookhuis zien er van dichtbij nog veel walgelijker uit en dit draagt enorm bij aan de griezelige atmosfeer van Resident Evil 7.
Het spookhuis is in een complete staat van verval en alles ziet er ontzettend grauw uit. Het is bovendien ook vrij donker in het spookhuis, waardoor alles er al meteen een stuk enger uitziet. En dan hebben we het nog niet eens over die enge zolder vol mannequins die op mysterieuze wijze uit zichzelf beginnen te verplaatsen!
97405

2. Griezelige details

Met VR kun je alle griezelige details van Resident Evil 7 van nog dichterbij bekijken. Zo kunnen we bijvoorbeeld in de keuken al meerdere vieze dingen aantreffen, zoals een pan vol smurrie waarvan niet meer precies te identificeren is wat het ooit geweest is. In de magnetron vinden we zelfs het karkas van een kraai. Gatverdamme!
Waar deze walgelijke vondsten in de reguliere demo al niet heel prettig waren, is het natuurlijk nog veel naarder om dit met eigen ogen te ontdekken. De Resident Evil 7 demo zit bovendien vol met allerlei verschillende geheimen. Zo kun je in de virtuele realiteit nu wel eens plotseling één van de doodenge geesten tegen het spreekwoordelijke lijf kunnen lopen. Dit soort griezelige details worden door de toevoeging van VR nog vele malen griezeliger!
97406

1. Jumpscares!

Al die griezelige details zijn natuurlijk geweldig voor het creëren van de atmosfeer in de VR-versie van Resident Evil 7, maar er is één klassiek middel binnen het horror-genre waarmee ons pas echt angst aangejaagd wordt. We hebben het natuurlijk over de jumpscare. Je hebt een reeks puzzels opgelost en denkt rustig het huis te kunnen verlaten, wanneer je plotseling wordt aangevallen door een angstaanjagend monster!
De jumpscare is al ontzettend effectief wanneer je een game gewoon op je beeldscherm speelt, maar is minstens tien keer zo effectief wanneer je de PS VR draagt. Als je het ons zou vragen, is het spelen van Resident Evil 7 op de PS VR dan ook op eigen risico, want mini-hartaanvallen zullen in deze game vermoedelijk met regelmaat voorkomen.

Populair Nieuws