Horizon Zero Dawn details - alle info tot nu toe

Article
dinsdag, 16 juni 2015 om 12:41
xgn google image
Sony kondigde een hoop mooie titels aan op de E3. Zo kwam het Nederlanse bedrijf Guerrilla Games met een trailer van Horizon Zero Dawn. Het wordt een PS4 exclusive, waarin we op robot-dieren kunnen jagen in een post-apocalyptische open wereld. Maar wat weten we tot nu toe? Tijd voor wat Horizon Zero Dawn details!
Stel je voor: de wereld die wij kennen komt ineens zonder stroom te zitten. Al onze systemen zijn ontregeld. Wie weet komt er wel een burgeroorlog, en houden we grotendeels op te bestaan. De steden die we hebben gebouwd worden langzaam groen en de natuur neemt weer de overhand. Dit is gebeurd in Horizon Zero Dawn.

Horizon Zero Dawn details – Het verhaal

Er zijn nog wat stammen over van mensen die weer primitief leven, en als nomaden over de wereld trekken. Toch is er meer aan de hand: er zijn robots (sommigen zelfs in de vorm van een dinosaurus) die rondlopen over de vlaktes, en een gevaar vormen voor de overgebleven mensen. Hoewel de robots en mensen een balans zullen moeten vinden, is het aan jou de taak om op ze te jagen in de grote open wereld van het spel.
De heldin waarmee je speelt in de game is een knappe redhead, die erg goed is met een geavanceerde high-tech pijl en boog. Van sluipen tot klimmen en verstopt zitten in het gras, lijkt het erop dat de game je een echte jaag-ervaring wil meegeven. De game lijkt wat dat betreft geïnspireerd door Assassin’s Creed III, waarin we ook al door de bosjes konden sluipen om te jagen.
Horizon Zero Dawn details redhead

Horizon Zero Dawn details – De feiten op een rijtje

De Horizon Zero Dawn details die we tot nu weten zijn dat de game exclusief wordt voor de PS4, en dat hij ergens in 2016 moet verschijnen. Een vage releasedate van Guerrilla Games, en het zal dus wel even duren voordat we kunnen beginnen met jagen.
Verder lijkt het de eerste game van Guerilla Games die third-person is in combinatie met een grote open wereld vol lopende en vliegende robot-dino's.
Horizon zero dawn details berg
Het is opvallend om te zien in de trailer dat de jaagster commentaar levert op de acties in het spel, zoals: “This is going to be harder than I thought” of “Whoa, someone’s angry!”. Dit klonk erg cool, maar de vraag is wel of dit ook echt in de game komt.
Andere Horizon Zero Dawn details laten zien dat er een hoop kapot kan in het spel, zoals rotsen waar je achter schuilt en bomen die uit de grond kunnen worden gerukt door de mechanische dieren. De epische battles die we zien in de trailer tonen ook hoe we een gedeelte van de robots kunnen afschieten, en weer gebruiken om de robot zelf mee aan te vallen!
Horizon zero dawn details screenshot robotdino
De pijl en boog lijkt ook veelzijdig te kunnen worden ingezet, zo kun je hem bijvoorbeeld gebruiken als ‘rope caster’, waarmee je touwen afschiet om zo langzaam de robots vast te zetten.
Daarnaast zien we ook dat je moet jagen op buizen met groene substantie die de robot-dino’s bij zich dragen. Is dit stroom die de mensen kunnen gebruiken? Het is nog wat mysterieus…

Horizon Zero Dawn details – Dit smaakt naar meer!

Wel weten we dat we in de game stammen van mensen terugzien, en lijkt het erop dat we prachtige bergtoppen kunnen ontdekken en kunnen genieten van heel veel ‘god rays’ die in ons gezicht schijnen. De kracht van de PS4 wordt hier wel weer even goed gebruikt; het ziet er allemaal bloedmooi uit.
Al met al lijkt het een hele mooie open world game te worden vol moet epische battles en een fantastisch landschap. Hopelijk zien we snel meer Horizon Zero Dawn details verschijnen!
Om je warm te houden hebben we hieronder vast wat nieuw verschenen screenshots klaarstaan.

Populair Nieuws

Laatste Reacties