Maak kennis met de hoofdpersoon van The Witcher 3 - Geralt of Rivia

Article
zaterdag, 14 februari 2015 om 15:46
xgn google image
Na twee games en een hele boekenserie kennen we de protagonist uit The Witcher-serie, de befaamde Geralt of Rivia, vrij goed. Maar wat zijn de drijfveren, waarvoor komt hij ‘s ochtends zijn bed uit? Kortom: wat zijn de typische karaktereigenschappen van onze wit-harige vriend, ook wel bekend als de Witte Wolf?

Hebzuchtig als een ekster

Op de allereerste plaats is Geralt natuurlijk een Witcher - een jager van het bovennatuurlijke en onmenselijke. Maar voor niets gaat de zon op en deze jager verlangt dan ook wel wat voor zijn diensten. Voor wie de Witcher games heeft gespeeld zal wel hebben gemerkt dat Geralt er niet voor schuwt om wat extra goudstukken los te peuteren.
In The Witcher 3 zal dat zelfs nog een stuk verder gaan, waar Geralt er bijvoorbeeld voor kan kiezen om van opdrachtgever - en taak - te wisselen als hem dat meer geld oplevert. En als het uiteindelijke bedrag hem dan alsnog niet aanstaat, kan hij altijd nog onderhandelen om de beloning te verhogen.
66909

Geralt of Rivia is sluw als een vos

Net zoals Geralt snugger is om wat extra geld te verkrijgen, zo is hij ook sluw als een vos als het om sociale situaties gaat. Een externe partij kan proberen hem om de tuin te leiden of om extra motieven te verbergen, maar Geralt is wel even andere koek dan de gemiddelde mens, elf of dwerg.
Maar andersom gaat het natuurlijk ook op. Meer dan eens is de wit-harige Witcher erin geslaagd om onwetenden voor zijn karretje te spannen, om ze vervolgens ijskoud in de rug te steken. De wereld waarin Geralt leeft is dan ook een dodelijke wereld, waar je uitgeslapen voor de dag moet komen wil je levend weer je nest in kruipen.
66910

Dodelijk als een slang

Onze grote vriend heeft zich dan ook al van kinds af aan gespecialiseerd in het doden van anderen. Hetzij andere mensen, dieren of enorme monsters. Dankzij de vaardigheden die hij heeft opgedaan als Witcher zijn er niet veel zoogdieren in de wereld die dodelijker blijken dan Geralt. Als die er al zijn.
Het meest gevaarlijke aspect van Geralt is dan ook dat hij niet veel redenen nodig heeft om iemand om te leggen. Een dronkaard die hem op straat beledigt zorgt er eigenhandig voor dat hij zijn eigen levensspanne aanzienlijk verkort. En wee degene die erover nadenkt om één van zijn vrienden te bedreigen.
66911

Liefdevol als een wolf

Ondanks dat Geralt namelijk niet een grote vriendengroep heeft - we willen het eerder vrij klein noemen -, zijn de leden van die groep hem wel zeer dierbaar. De bard Dandelion en de dwerg Zoltan kruisen meerdere malen het pad van de Witcher en zijn de perfecte drinkmaatjes van Geralt. Niks beter om verhalen en geruchten te delen onder het genot van een beker mede.
De twee personen die echter bovenaan het lijstje van Geralt staan, zijn de tovenares Yennefer en de even wit-harige Ciri. Er is geen vuur te heet en geen muur te dik voor de Witcher om deze twee personen te beschermen. En als het erop aan komt zal hij zelfs zijn eigen leven geven als dat hun veiligheid garandeert.
66912

Geil als een bever

De tovenares Yennefer roept overigens niet alleen liefdevolle gevoelens op bij de Witte Wolf, maar ook die van een onverzadigbare lust. De protagonist van de Witcher-serie is na verloop van tijd een beetje bekend geworden als middeleeuwse playboy en daar is dan ook een grote reden toe; de beste man blijft maar het bed delen met welgevormde vrouwen.
Helemaal in de eerste Witcher game is de grote vriend van Geralt niet in toom te houden. Zo ongeveer elke mooie jonkvrouw die hij tegenkwam in een dorpje werd al snel naakt en uitgeput achtergelaten in een hooiberg. En dat laatste zal in The Witcher 3 waarschijnlijk niet afnemen, aangezien er voor 16 uur sekscenes zijn opgenomen. Nee, Geralt is niet voor de poes. Of toch wel?