Akiba's Trip Undead & Undressed Review - Uitkleden in Akihabara

  Als je moeite hebt met menselijk contact in het echte leven, wat doe je dan? De kleren afscheuren van rondborstige animemeisjes in een game natuurlijk! In Akiba’s Trip: Undead & Undressed doe je precies dit: vechten door mensen de kleren van het lijf te scheuren. De moeite waard of een schaamteloos product? Lees het in de Akiba's Trip review!

  Akiba’s Trip is een port van de gelijknamige PS Vita en PS3 game en gemaakt voor de fanatieke otaku. Wat is een otaku precies? Is dat niet zo’n kerel met obesitas die in de kelder van zijn moeder naast een gigantisch kussen van zijn favoriete animepersonage slaapt? XGN legt het je haarfijn uit.

  Een feest voor de otaku

  Laten we beginnen bij het begin. Het akiba in Akiba's Trip is een afkorting van Akihabara, een wijk in de Japanse stad Tokio. Deze wijk is een walhalla voor otakus, een ander woord voor nerds die van alles wat Japans is houden. Akiba’s Trip is daarom ook echt een feest voor de otaku; de game stroomt over met verwijzingen naar de cultuur, bekende series en natuurlijk Akihabara zelf.

  De wijk is perfect overgezet naar Akiba's Trip, met de meeste grote en kleine locaties tot in groot detail nagemaakt. Als je altijd al eens een bezoekje hebt willen brengen aan Akiba of er wel eens geweest bent, is het ontzettend leuk om simpelweg door de wereld heen te lopen. Maar natuurlijk doe je meer in Akiba's Trip dan de toerist uithangen. Je rukt namelijk tegenstanders (letterlijk) de kleren van het lijf!

  Dit gelukkig niet zonder reden. Akihabara wordt geterroriseerd door vampiers die bekend staan als de Synthisters. Deze Synthisters kunnen tegen zonlicht, mits ze wat kleding op hun lijf hebben. Ons hoofdpersonage wordt (met de belofte van zeldzame figuurtjes) ongewild veranderd in zo’n vampier en gered door een mysterieus meisje.

  Voordat je het weet zit je minutenlang door statische dialoogscènes te klikken en vraag je jezelf af: “Is dit wel een PS4 game?

  Akiba's Trip review

  Keihard buttonmashen in Akiba's Trip

  Vechten in Akiba's Trip komt neer op één ding: gewoon keihard buttonmashen. Met de verschillende buttons val je de benen, het bovenlijf of het hoofd van je tegenstanders aan en nadat de kledingstukken genoeg schade op hebben gelopen is het tijd om te oogsten. Door middel van een aantal hilarische animaties scheur je de Synthisters de kleding van het lijf af en, als je gelukt hebt, kun je ook nog eens lange combo’s aan elkaar rijgen.

  Later leer je ook epische finishing moves die in het begin leuk zijn om naar te kijken. Snel beginnen ze al te vervelen omdat je constant dezelfde animaties ziet en gebruik je deze moves minder vaak omdat ze simpelweg niet heel erg effectief zijn.

  De combat word ondanks de grappigs animaties en het belachelijke concept snel repetitief en als het deze elementen niet had was het diep triest met de game gesteld. Akiba's Trip, je ontwijkt een kogel!

  Akiba's Trip review

  Terug naar 2002

  Hoewel Akiba’s Trip in zijn authenticiteit ongeëvenaard is, hangt de game qua ontwerpkeuzes nog een beetje in 2002. Akihabara is niet een groot gebied, maar toch krijg je veel laadschermen tussen de sub-gebieden in. De PlayStation 4 heeft, zou je denken, vast wel genoeg kracht om zo’n gebied in zijn geheel te kunnen laden. De laadschermen zijn meestal wel maar een seconde lang, alsnog zijn ze totaal onnodig.

  De game ziet er dan wel weer lekker kleurrijk uit en je kunt zelfs de gehele look van het spel aanpassen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de kleur van de lucht of de contrast. Akihabara ziet er lekker vrolijk uit en bruist met leven.

  De eerder genoemde statische dialoogscènes laten de game pas écht voelen als een snelle port van de PS Vita, wat jammer is omdat de PlayStation 4 gewoon veel meer kan. Iets meer moeite in een verbeterde versie voor de current-gen console was dan ook gewenst geweest.

  Akiba's Trip review

  Relaties opbouwen

  Een groot deel van de game besteed je aan het opbouwen van relaties met de diverse (vrouwelijke) personages. Door de verschillende dialoogopties kan je bij hen in de ‘smaak’ vallen en zodoende ook een aantal, ehm, pikante afbeeldingen vrijspelen. Dit geeft de game de broodnodige herspeelbaarheidswaarde, want het matige verhaal maakt het meerdere keren spelen de moeite niet waard.

  Het is jammer dat, zeker omdat de game pas een stuk later uitkomt voor de PS4, er geen nieuwe features zijn toegevoegd om deze versie interessanter te maken. Het voelt aan als een letterlijke overzetting. Op zich niet erg natuurlijk, maar verbeteringen van bijvoorbeeld de laadschermen zou Akiba’s Trip de broodnodige schop in de kont kunnen geven.

  Toch valt er te zeggen dat ondanks al deze nadelen Akiba’s Trip toch zijn charmes heeft en zeker valt aan te raden voor de otakus onder ons.

  Akiba's Trip review voor PS4

  Als je altijd al de straten van Akihabara hebt willen verkennen en ook nog eens schaamteloos in het openbaar mensen wilt uitkleden is Akiba's Trip de game voor jou. De humor, authenticiteit en kleurrijke graphics maken deze game een waar feest voor iedereen die zichzelf een otaku durft te noemen. Helaas is Akiba’s Trip: Undead & Undressed niet aan te raden voor de doorsnee gamer vanwege de oeroude ontwerpkeuzes.

  7

  De plus- en minpunten

  • Akihabara perfect nagemaakt
  • Belachelijk leuk concept
  • Kleurrijke graphics
  • Geen verbeteringen in vergelijking met PS3 en PS Vita
  • Repetitieve combat
  • Laadschermen...

  Akiba's Trip: Undead & Undressed

  Verkijgbaar vanaf 10 october 2014

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2024 Alle rechten voorbehouden.