Koop jij games op releasedag? - XGN Doe Mee

  Jaja, de grote titels gaan nu dus echt komen. Vorige week voelden we het al dichterbij komen, maar de rest van het jaar gaat ons veel moois brengen in gameland. De XGN Doe Mee gaat deze week over de vraag of je games op releasedag koopt en waarom je dat wel of niet doet.

  Een weekje geleden vroegen we aan jullie welke game-openingsscène nou toch echt hoog in jullie favorietenlijstje staat. Far Cry 3, Far Cry 4 - leuk geprobeerd Rox - en Xenoblade Chronicles kwamen voorbij - we krijgen wel zin in die game nu dutchguy, maar de winnaar van deze week is een verdraait eekhoorntje:

  MeneerMichael - Level 1

  Conker's Bad Fur Day! Voor de mensen die de game niet kennen: Conker is een schattig eekhoorntje die na een avondje stappen zo dronken is dat hij de weg naar huis niet meer kan vinden. Hij wordt de volgende dag wakker met enorme hoofdpijn en hij weet niet meer waar hij is. Op dat moment drinkt de koning (Panther King) van het Rijk een glas melk, maar zodra hij zijn glas op het bijzettafeltje zet, valt het glas om; er mist een tafelpoot! Na een kort beraad met zijn onderdanen komen ze erachter dat een eekhoorn precies groot is om de tafelpoot te vervangen. Een mooi begin van een fantastische game!

  Ah, Conker's Bad Fur Day. Het laatste spel wat game-ontwikkelaar Rare voor de Nintendo 64 uitbracht en tevens ook het laatste spel van het bedrijf voor de consoles van Nintendo. Het vloekende en drinkende eekhoorntje heeft veel ouders toentertijd doen fronzen, aangezien het een schattig spelletje leek, maar dat achteraf gezien dus totaal niet was. Kennen we The Great Mighty Poo trouwens nog? Een 'opfrissertje'.

  Genoeg over zingende stronthopen, we gaan naar de nieuwste stelling van de XGN Doe Mee! En die gaat deze week over het snel naar de winkel rennen als een game uitkomt. De stelling is dan ook:

  Koop jij games op releasedag?

  De XGN Doe Mee wil het graag weten: ben jij iemand die snel op zijn fiets stapt om bij de lokale gameboer op de dag van release The Order 1886, The Witcher 3 of Halo 5 koopt? Of wacht je eventjes, wat een dag, een week of een maand kan zijn? Zo kunnen er eventuele onverwachte bugs, zoals bij Assassin's Creed Unity, uit de game worden gehaald met een patch.

  Natuurlijk heeft het ook te maken met verwachtingen van een game, hoe graag je iets wilt hebben en je budget. Laat ons dus weten WAAROM jij een game koopt op de dag van release of WAAROM jij juist een tijdje wacht. Wij zijn razend benieuwd! Zien we jullie volgende week weer bij een gloednieuwe XGN Doe Mee!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.