Hitman recap - Het verhaal van Agent 47 tot dusver

  De kale huurmoordenaar is dit jaar weer terug in een nieuwe game. Hitman gaat als serie al zestien jaar mee, en het is daarom een goed idee om het verhaal van Agent 47 samen te vatten. Lees alles over deze kale killer in de Hitman recap.

  Het hele verhaal begint in 2000, als Hitman Codename 47 uitkomt. Hierin volg je Agent 47 als hij opgesloten zit in een sanatorium. Al snel ontsnapt hij hieruit, en een jaar later sluit hij zich aan bij de International Contract Agency (ICA). Onder leiding van Diana Burnwood reist hij over de hele wereld om diverse contracten te voltooien door doelwitten van het leven te beroven.

  Een bekend gezicht

  Na een aantal voltooide moorden krijgt Agent 47 een laatste opdracht, en het doelwit in kwestie komt bekend voor. Het is namelijk de baas van het sanatorium waar de koelbloedige killer uit is ontsnapt, Doctor Kovacs. Agent 47 komt er op dit moment ook achter dat hij een kloon is, gemaakt om de perfecte moordenaar te zijn. Met Kovacs uit het zicht blijken zaken echter anders te lopen dan verwacht.

  De leidinggevende van het kloonexperiment van Agent 47, Professor Ort-Meyer, blijkt alle moorden aangevraagd te hebben om al zijn sporen te maskeren, en heeft tevens een aantal nieuwe klonen achter onze Hitman aan gestuurd. Gelukkig weet Agent 47 de klonen te overwinnen, en ook Ort-Meyer wordt uitgeschakeld.

  Hitman 2 Silent Assassin

  In Hitman 2 Silent Assassin probeert Agent 47 zijn verleden als moordenaar achter zich te laten. Dit verandert echter als zijn mentor en vriend, Vader Vittorio, wordt gekidnapt. Hij maakt een deal met de ICA om weer te moorden, als zij hem helpen met de zoektocht naar Vittorio. Ze komen erachter dat Zavorotko, een broer van iemand die heeft gewerkt aan het DNA van Agent 47, achter de kidnapping zit.

  Hitman gaat achter Sergei Zavorotko aan, en infiltreert het klooster waarin Vader Vittorio woont. Daar vermoordt hij Zavorotko en al zijn mannen. Vittorio smeekt 47 om een vredig leven te leiden, maar de kale antiheld besluit om weer fulltime te gaan werken voor de ICA.

  Hitman Blood Money

  Een paar jaar later, in Hitman Blood Money, is Agent 47 een beruchte moordenaar, en er zijn veel klanten die van zijn diensten gebruik willen maken. Tijdens het spelen kom je erachter dat de ICA wordt aangevallen door een groepering beter bekend als de ‘Franchise’. Het gaat zelfs zo ver, dat Diana en Agent 47 zelf de enigen zijn van de ICA die nog in leven zijn.

  Onze Hitman weet een van de twee top moordenaars van de ‘Franchise’ te doden, en Diana geeft hem een laatste opdracht om de gehele ‘Franchise’ op te doeken. Het blijkt echter dat deze groepering onderdeel is van Alpha Xerox, een organisatie die een monopolie wil vergaren op de kloontechnieken die Agent 47 hebben ‘gemaakt’. Tevens willen zij de President omleggen, omdat hij hun plannen dwarsboomt.

  Een laatste aanslag

  Agent 47 weet de aanslag op de President te voorkomen, maar moet hierna wel onderduiken. In zijn schuilplaats lijkt hij bedrogen te zijn door Diana, en hij wordt vergiftigd.

  Later blijkt dit onderdeel van het plan, want dankzij de begrafenis die hierop volgt komen al zijn doelwitten binnen bereik, inclusief de andere ‘Franchise’ agent. Agent 47 staat op uit zijn graf, en vermoordt iedereen. Hierna duikt de kale killer onder. Diana richt vanuit de resten van ‘Franchise’ een vernieuwde versie van de ICA op.

  Hitman Absolution

  Het is jaren later, in Hitman Absolution, als Diana de ICA verraadt, door de organisatie in de publiciteit te gooien. De ICA stuurt agenten op haar af om haar te vermoorden. Agent 47, die middenin een missie zit, vindt bijna de dood als Diana erachter komt dat ze belaagd wordt en plots contact verbreekt.

  Agent 47 overleeft het, maar verlaat de ICA. Uiteindelijk weet de organisatie weer contact te leggen met de Hitman, en Benjamin Travis, de leidinggevende van Diana, stuurt hem op haar af om haar om te leggen.

  Eenmaal bij Diana aangekomen hoort hij dat ook een klein meisje mee moet nemen naar het kantoor van de ICA. Agent 47 verwondt Diana, maar belooft om het meisje te beschermen van de ICA. Je komt erachter dat het meisje eigenlijk een kloon is, die door Travis getraind wil worden om net zo’n moordenaar te worden als Agent 47. Diana nam het meisje in bescherming, om haar voor deze toekomst te beschermen.

  Achter de samenzweerders aan

  Tevens komt Blake Dexter, eigenaar van Dexter Industries, in beeld. Hij wil het meisje kidnappen om haar te verkopen voor de hoogste bieder. Agent 47 weet Dexter te vermoorden, samen met de samenzweerders binnen de ICA. Victoria is gered.

  Aan het einde van de game kom je te weten dat Agent 47 Diana heeft laten leven, en dat de twee weer werken voor de ICA.

  En dit is waar het nieuwste deel binnen de serie start. Er is nog niet veel bekend over het verhaal van Hitman, maar details zullen niet lang op zich laten wachten. Vanaf 11 maart kun je namelijk de eerste content van de game al spelen. Dan verschijnt Hitman voor de Playstation 4, Xbox One en PC.

  Hitman

  Verkijgbaar vanaf 11 march 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.