Dit zijn onze Captain America 3 verwachtingen

  Captain America 3, beter bekend als Captain America Civil war is nog maar een paar maandjes verwijderd. Er kwam een paar keer een trailer voorbij en het plot is losjes uitgelegd. Maar wat kunnen we nou precies verwachten van de nieuwste Marvel film? Hierbij onze Captain America 3 verwachtingen.

  Op 28 april gaat de burgeroorlog beginnen, en als we de trailers mogen geloven gaat het hard tegen hard. Als je bekend bent met het Marvel Event van tien jaar geleden, dan weet je wat je kunt verwachten. Zo niet, lees dan even verder, we beloven dat we niks zullen spoilen in onze Captain America 3 verwachtingen.

  Totale oorlog

  De mensen die het stripboek evenement tien jaar geleden gelezen hebben zullen het waarschijnlijk al weten. Maar er is een oorlog op handen. De belangrijkstse helden in de strijd zijn Iron Man en Captain America, de twee staan lijnrecht tegenover elkaar in iets wat je geen meningsverschil meer kunt noemen.

  Na de gebeurtenissen van Age of Ultron is de overheid bijna verplicht om actie te ondernemen. De Avengers moeten zich nu verantwoorden aan een overkoepelend orgaan dat bepaalt wanneer zij in actie mogen komen. Steve Rogers (Captain America) is het hier niet mee eens en zet een revolutie op poten. Tony Stark steunt het idee van een overkoepelend orgaan en zo komen de twee superhelden in Captain America Civil War lijnrecht tegenover elkaar te staan.

  Black Panther

  Wat krijg je als je een totale badass combineert met de koning van een van de meest welvarende landen ter wereld? Dan krijg je Black Panther! Deze superheld is een neutrale derde partij in Captain America en zal het eerste optreden van Chadwick Boseman zijn als T’Challa, oftewel Black Panther.

  Het is niet alleen het eerste optreden van Chadwick Boseman in de Marvel Cinematic Universe, maar dus ook het allereerste optreden van Black Panther. Deze superheld is getraind in zijn eigen land Wakanda en heeft een pak van “Vibranium”, het metaal waar ook het schild van Captain America van is gemaakt.

  We kijken erg uit naar het personage van de zwarte panter uit het zonnige Afrika. In 2018 komt er ook nog een volledige film met de prins als het hoofdpersonage. Maar eerst is hij bij ons te zien, in het lijstje met Captain America 3 verwachtingen.

  Spider-Man

  Waarom staat Spider-Man in dit lijstje met Captain America 3 verwachtingen? Omdat dit voor het eerst is dat de spinnenman zijn opwachting maakt in de MCU. Voorheen was Sony verantwoordelijk voor de Spider-Man films, maar nu is het een samenwerking tussen Marvel en Sony. Het is nog de vraag hoe Spider-Man in het verhaal gaat passen, hoewel je al een idee zou moeten hebben als je het comic event een beetje hebt gevolgd.

  De beelden zijn al geschoten, dus mag het zeker zijn dat The Amazing Spider-Man te zien zal zijn als personage in de nieuwe Captain America. Het duurde even voor het rond was tussen Sony en Marvel, de twee konden het niet met elkaar eens worden over hoe Spider-Man in beeld moest worden gebracht.

  Nu we hebben gezien hoe tof Deadpool is geworden als nieuw personage, hopen we dat Spider-Man minstens zo tof gaat worden. Natuurlijk heeft de webslingeraar een paar streepjes achter in verband met vorige films. Maar een frisse kijk op het meest bekende personage van Marvel kan wel eens betekenen dat ook Sony eens wakker wordt geschud om eens een andere film te maken dan het bekende oom-Ben-gaat-dood-ik-moet-wraak-nemen-verhaaltje.

  Ook het feit dat Peter Parker in de comics zo een belangrijk aandeel in het verhaal heeft maakt dat het personage wel in de film moet zitten. Zonder Spider-Man geen Civil War en vice versa.

  Rogers vs. Stark

  We hebben het al aangekaart, maar het mag nog wel even duidelijk benadrukt worden. De twee avengers komen lijnrecht tegenover elkaar te staan in de nieuwe film. Captain America staat voor de tweede keer in zijn leven aan de andere kant van de wet, omdat hij vindt dat de wet niet klopt. Aangezien Tony Stark AKA Iron Man het wel eens is met de nieuwe wet, komen de twee tot een onvermijdelijk conflict in de nieuwe film.

  Nooit verwacht om de twee tegen elkaar te zien vechten? Wij zouden Chris Evans en Robert Downey Jr. het graag willen zien uitvechten. De altijd rechtgeaarde Cap als vogelvrije maakt het alleen maar interessanter om dit gevecht te zien.

  De enige die er nog aan ontbreekt is Thor. Als hij met de twee in gevecht zou gaan om ze weer op het juiste pad zou zetten, zouden erg veel Marvel fans blij worden. Helaas heeft de Noorse god van de donder maar een heel klein rolletje in de comics en kunnen we hem waarschijnlijk al helemaal niet verwachten in de nieuwe Captain America.

  Cap en Stark zullen het waarschijnlijk wel gezamenlijk op moeten nemen tegen een nieuwe vijand, Crossbones. Die zullen we straks nog even een eervolle vermelding geven.

  Meer superhelden dan je ooit in een film hebt gezien

  De subtitel geeft het al een beetje weg, in de film zijn immens veel Marvel personages te zien. We zullen ze even voor je op een rijtje zetten.

  • Iron Man
  • âCaptain America (duh)
  • Spider-Man
  • Black Panther
  • Baron Zemo
  • Crossbones
  • Bucky Barnes (Winter Soldier)
  • Ant-Man
  • Hawkeye
  • Scarlet Witch
  • Black Widow
  • Agent 13
  • Falcon
  • War Machine
  • Vision

  En dit zijn alleen nog maar de bevestigde personages. Als Baron Helmut Zemo, leider van de Thunderbolts, erin zit, moeten de Thunderbolts zelf er natuurlijk ook in komen. Aangezien de Civil War invloed heeft op alle personages, kunnen we misschien nog veel meer verwachten.

  Deze hoeveelheid personages zal ook een voorbode zijn op het aankomende tweeluik van The Avengers. Als Captain America Civil War al een groot aantal Marvel superhelden bevat, zal Infinity Wars een nog groter aantal moeten bevatten.

  Crossbones

  De nieuwste supervillain in de MCU. Deze badass is de rechter hand van aartsvijand Redskull. Zoals beloofd zullen we deze slechterik nog even wat verder uitleggen. Van kinds af aan is hij al gedoemd om een Crimineel te worden, ook zijn training als huurling heeft hem weinig goeds meegegeven. Als Crossbones meedoet in de comics, voorspelt dat meestal weinig goed nieuws voor de Amerikaanse kapitein, de lezers van het Civil War event weten waar we het over hebben.

  Red Skull is natuurlijk de echte bad guy als het aankomt op de Captain America franchise, maar aangezien er weinig meer van deze superslechterik over is, hoeven we die niet meer terug te verwachten. Ook al is in de stripboeken alles mogelijk, de films zullen zich toch wat geloofwaardiger moeten houden, anders kijkt er geen hond meer.

  Zonder dingen te spoilen of weg te geven; Crossbones is een groot gevaar voor Cap en zijn medestanders en hoe het de Star Spangled Hero af zal gaan in het gevecht met deze bad guy zien we over een paar maandjes in de bioscoop. Wat we wel kunnen zeggen, wat Bane is voor Batman, is Crossbones voor Captain America. Captain America Civil War is in Nederland te zien vanaf 28 april.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.