Hitman beta - Agent 47 is terug van weggeweest!

Article
dinsdag, 16 februari 2016 om 16:24
xgn google image
Hitman gaat met dit nieuwste deel terug naar zijn roots. Tenminste, dat is wat ontwikkelaar IO Interactive ons wil doen geloven. Op PC is nu een gesloten Hitman beta speelbaar, die een voorproefje van de game geeft. De PS4 was afgelopen week aan de beurt. In deze impressie worden onze ervaringen met de beta besproken.
Vlak voor de release van de eerste portie content van de nieuwe Hitman game, heeft IO Interactive een gesloten beta beschikbaar gesteld voor een ieder die de game gepre-orderd heeft. In de beta krijg je een voorproefje van wat je kunt verwachten als de game daadwerkelijk in de digitale winkelrekken ligt.
hitman beta <a href=agent 47 voor een bewaakte deur" class="img-responsive" src="https://cdn.xgn.nl/upload/201602/t/hitman-1.jpg" />

Terug naar het begin

De Hitman beta bestaat uit twee missies, waarvan de eerste je introduceert met de mechanieken van de game, en de tweede missie je daadwerkelijk aan het werk zet als moordenaar. Hitman staat bekend om zijn stealth gameplay, en ook in de Hitman beta is dit meer dan aanwezig. Agent 47 laat zich van zijn beste kant zien.
En het is ook nog eens zijn debuut. Nee, niet in de serie natuurlijk. Die kale knikker heeft al menig persoon naar het hiernamaals geleid. De Hitman beta speelt zich twintig jaar voor alle gebeurtenissen uit de vorige games af en brengt je naar het begin van de carrière van onze killer. De periode waarin Agent 47 nog een broekie was, en druk in de leer om een perfecte moordenaar te worden.

De basis voelt vertrouwd

Beide missies spelen zich dan ook af in het trainingscomplex van de International Contract Agency (ICA). Je mentor Diana is als vanouds van de partij en staat je tijdens je missies bij met informatie en tips.
Qua gameplay is het precies wat je van een Hitman game mag verwachten. In de eerste missie is jouw opdracht om de eigenaar van een jacht om te leggen, terwijl hij op zijn eigen boot een feest houdt. De game houdt in het begin je hand vast, en leidt je door het level heen. Heb je de missie eenmaal doorlopen, dan mag je het zelf nog een keer proberen, maar nu zonder hulp.
Hitman beta Agent 47 wurgt een agent

Je hebt alle vrijheid van de wereld

Op dat moment wordt ook uitegelegd welke kanten je allemaal op kunt gaan in de game. Zoals het een Hitman game beaamt kun je helemaal zelf bepalen op welke manier jij jouw slachtoffer te grazen neemt. Je kunt met een machinegeweer de boot oprennen en iedereen overhoop schieten, maar je kunt het ook met meer souplesse aanpakken en het drankje van de arme man vergiftigen. Niemand die je doorheeft.
Alleen al in de trainingsmissie krijg je veel vrijheid, maar de tweede missie laat echt zien welke kant IO Interactive op wil gaan met deze Hitman. In tegenstelling tot Hitman Absolution, die redelijk lineair was, krijg je in deze game een grote map voorgeschoteld. En daarmee moet je je maar redden. Hoe je binnenkomt, bij je doelwit komt, en hoe je die persoon omlegt, de keuze is aan jou.

Moorden in stijl

Er zijn in Hitman ook speciale manieren beschikbaar om een slachtoffer om het leven te brengen. In de Hitman beta reis je af naar Cuba om daar een Russische spion te doden. Een voorbeeld van deze speciale moordmanieren zit ook in dit level verwerkt. Je kunt namelijk het vliegtuig waarin de spion gaat vliegen saboteren. Wanneer hij een veiligheidscheck doet schiet zijn schietstoel omhoog, en komt hij niet meer levend op de grond terecht.
Door je vijanden op zo’n creatieve manier te doden, voel je je erg voldaan, en het geeft echt een nostalgisch gevoel. Deze Hitman game voelt en speelt namelijk echt weer als de vroegere games uit de serie. Ruim opgezet, tientallen paden om het level te doorkruizen, en ontelbaar veel opties. Wel voelden de levels in de Hitman beta nog niet zo groots als de beelden die eerder zijn getoond van de game.
hitman beta agent 47 achter een vrachtauto

Hitman beta - Goede eerste indruk

Het Parijs level dat veelal is getoond op beurzen en video’s oogt een stuk grootser, en het is te hopen dat dat zo is. Deze Hitman beta is leuk om een of twee keer te spelen, maar de levels zijn hier niet groot genoeg om heel lang interessant te blijven.
Het is dus afwachten tot 11 maart, als het eerste gedeelte van Hitman als download beschikbaar wordt gemaakt voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Wat we gezien hebben voorspelt veel goeds, maar zekerheid is er pas als de game daadwerkelijk in de winkels ligt. Nog heel even wachten dus!