De Hitman 2 guide voor clean kills - Schone handjes, doelwit uitgeschakeld!

  In de wereld van Hitman 2 is niemand veilig voor Agent 47, maar in principe wel degenen die niet op zijn verlanglijstje staan. Alleen zijn doelwitten worden zo netjes mogelijk uit de weggeruimd. Wij helpen je een handje op wel met deze Hitman 2 guide met tips om je handjes schoon te houden!

  Verken de omgeving tot in de puntjes

  Een voorbeeld om deze tip uit de Hitman 2 guide te illustreren: je infiltreert de villa (en bijbehorende lap grond) van een drugsbaron, weet op een bepaalde manier zijn bodyguard uit zijn kamer te krijgen en je kan eindelijk een persoonlijk ‘gesprek’ met het doelwit voeren. Je legt hem netjes om (kogel door zijn hoofd zorgt voor een zootje, gewoon wurgen die hap) en dan? Shit, geen tactisch geplaatste wasmand in de badkamer om zijn lijk te dumpen!

  Hitman 2 blijkt wat dat betreft een stuk realistischer (of in ieder geval lastiger) wat betreft mapdesign, zoals we ook al aanhaalden in onze Hitman 2 review. Tenzij je de onzichtbaarheidsmantel van Harry Potter kan lenen, zal je opgesloten zitten in een kamer met een lijk. Bewakers bij alle deuren en de garantie dat zijn bodyguard op een gegeven moment weer even polshoogte komt nemen. Had je toch beter een ander moment uit kunnen zoeken waar er wel een dumpplaats in de buurt is!

  Een beetje privacy alstublieft!

  Niet alleen de plek om een lichaam te dumpen moet in de buurt zijn, maar uiteraard zit je als professionele moordenaar niet te wachten op pottenkijkers. Aan jou dus de taak om met Agent 47 een plekje uit te zoek ver weg van camera’s, bodyguards, willekeurige passanten en rondhangende nietsnutten. Serieus man, waarom zou je de hele dag net op dat bankje zitten waardoor je niet met een lijk aan de haal kan?!

  Elk doelwit heeft een bepaalde route die hij of zij bewandelt en aan jou de taak uit te vogelen wanneer (en vooral waar) jij het beste toe kan slaan. Gebruik daarom zeker de intel die je in elk level kan vinden om doelwitten van de standaard route af te halen. Een belletje plegen waardoor iemand op een balkon een gesprek gaat voeren? Een goede mogelijkheid om voor een ongelukje te zorgen!

  Een ongeluk zit in een klein hoekje

  Over ongelukken gesproken in het stukje hiervoor, waarom zou je als Agent 47 niet de dooie onschuld spelen? Waarom je handen (of je handschoenen) daadwerkelijk vies maken als je ook voor een onfortuinlijke samenloop van omstandigheden kan zorgen? Een wiel van een auto net iets te los aandraaien en ‘oeps, sorry man’, of het opvoeren van het vermogen van een industriële ventilator die wordt gebruikt op een hoog gebouw. Hoezo ‘alleen wat wind om de haren te laten wapperen’, ga gewoon zelf lekker vliegen!

  Wie in Hitman 2 rondloopt, zal zien hoe gevaarlijk deze is. Hijskranen waar een gigantische pijp aan bungelt, vraagt erom om op het juiste moment ‘per ongeluk’ losgelaten te worden. En iemand die een speech geeft onder een loshangend beeld net zo. En kom op, even kijken hoe het cement droogt door vlak voor de cementmolen te gaan staan? Dan maak je het Agent 47 wel heel gemakkelijk.

  Een kale man? Nooit gezien.

  Een paar jaar geleden werkte er in de lokale supermarkt een beveiliger die dik twee meter was, geen haar had en ook een streepjescode op zijn achterhoofd had. Kicken natuurlijk en grapjes maken over welk product op het scherm zou komen als we zijn hoofd zouden scannen. Maar hoe overduidelijk de bewaker was, zo onzichtbaar zal jij als Agent 47 moeten zijn. Vandaar dan ook dat we het vernietigen van elk stukje bewijs terug laten komen in deze Hitman 2 guide voor schone handjes bij elke kill.

  Camera’s gericht op jouw doelwit zijn vervelend, maar in de wereld van Hitman 2 hangen deze digitale krengen ook nog eens boven elk raamkozijn, deur of midden in een huis. Bloedjelink dus om met actieve surveillance in te breken en iemand om te leggen. Beter kan je ervoor zorgen dat al het opgeslagen beeld als sneeuw voor de zon verdwijnt!

  In Hitman 2 slaan bewakers ook alarm als ze op camerabeelden iemand zien lopen op een plek waar deze niet hoort rond te sluipen. Besteed daarom voldoende tijd om te achterhalen op welke plek(ken) het surveillancecentrum een plekje heeft om te voorkomen dat je halverwege met zwaar geschut moet komen.

  Geen ‘collateral damage’

  Hiermee bedoelen we niet de vermakelijk film met ome Arnie, maar de nevenschade door de acties van Agent 47. Een geplaatste bom schakelt namelijk niet alleen het doelwit uit, maar ook omstanders. Niet bepaald schoon te noemen, net zomin als per ongeluk de verkeerde persoon vergiftigen op een cocktailparty. Vijf glazen, vijf kansen om het vergif in het verkeerde glas te doen.

  Wees daarom uiterst zorgvuldig met timing en uitvoering. In het stukje hierboven over ongelukken hebben we het over een industriële ventilator die opgevoerd kan worden. Maar bedenk wel dat het ook goed mogelijk is dat je een onfortuinlijke bijstander van een wolkenkrabber afblaast. Houd het netjes en zorg voor geen enkel onnodig slachtoffer. Want pas als er ‘Silent Assassin’ pronkt in het scorescherm, weet je dat je het goed hebt gedaan!

  Hitman 2

  Verkijgbaar vanaf 14 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.