Theorieen Netflix series - Zouden deze theorieen kloppen?

Article
vrijdag, 23 november 2018 om 12:43
theorieen netflix series zouden ze kunnen kloppen 141554
Er zijn een heleboel series op Netflix. Soms komen er gebeurtenissen voor in series of lijken dingen in verband te staan met elkaar, maar klopt dit dan ook? Rondom grote series op Netflix als bijvoorbeeld Stranger Things circuleren genoeg theorieën, maar welke theorieën zijn ook een beetje geloofwaardig? Wij hebben een aantal onder elkaar gezet!

5. Stranger Things - het is allemaal een spel

Het klinkt ongeloofwaardig, maar deze theorie zou nog best kunnen kloppen. In de eerste aflevering van Stranger Things is te zien dat de vier hoofdkarakters Mike, Will, Lucas en Dustin de game Dungeons & Dragons aan het spelen zijn. Mike smeekt zijn moeder of ze het potje waar ze mee bezig zijn af mogen maken.
Dungeons & Dragons is een fantasy roleplaying bordspel waar spelers hun karakters door magische obstakels en avonturen heen moeten leiden. De game wordt door de serie Stranger Things heen gebruikt op verschillende momenten. Verschillende fans van de Netflix serie denken dus dat het misschien allemaal hoort bij het potje Dungeons & Dragons uit de eerste aflevering.
Dit klinkt dom, maar denk er even over na. De Demogorgons en de Mind Flayer hebben te maken met Dungeons & Dragons, dus dat dit allemaal bij de game hoort is niet raar. En dat Will in de eerste aflevering tijdens het spelen van D&D wordt gepakt door een Demogorgon waarna hij naar the Upside Down gaat hoeft ook niet per se toeval te zijn.
Uit dit alles blijkt dat het niet een rare theorie is en zomaar eens waar zou kunnen zijn.
141555

4. Riverdale - Penny Peabody is de biologische moeder van Betty

Riverdale is een serie die pas nog is begonnen aan haar derde seizoen. Wij hebben na de eerste aflevering voor jullie op een rijtje gezet wat we allemaal in het derde seizoen van Riverdale willen zien. Nu we een paar afleveringen verder zijn hebben we gelukkig al een paar van die punten voorbij zien komen, maar deze zelfde dingen kunnen ook vragen en theorieën bij ons opwekken.
Een van de grootste theorieën over de serie Riverdale die op Netflix te streamen is, is dat het karakter Penny Peabody de biologische moeder van Betty is. Hoe zou dit kunnen als in de serie Alice Cooper zogenaamd de moeder is van Betty?
In het tweede seizoen van Riverdale leerden we al dat Alice Cooper een voormalig lid is van de bende de Serpents. Penny Peabody is in het tweede seizoen uit de bende gegooid nadat ze haar eigen ‘familie’ verraadde. Als je terug in de tijd gaat, hebben Alice en Penny wel samen nog in de Serpents gezeten toen ze jonger waren.
Er wordt gedacht dat Penny de halfzus is van Alice. Alice zou de Southside Serpents geen goede plek hebben gevonden om een kind op te voeden, besloten hebben om een nieuw leven in de Northside te starten en Betty mee te nemen. Penny zou Betty door haar leven heen in de gaten hebben gehouden en dat is hoe ze wist dat Betty gek was op Nancy Drew.
Als je deze theorie hoort, klinkt hij eigenlijk helemaal niet zo raar. Het zou best een mogelijkheid kunnen zijn en daarom is dit ook een van de grootste theorieën van series die op Netflix te vinden zijn.
141556

3. Thirteen Reasons Why - toekomstverhaal

Het eerste seizoen van Thirteen Reasons Why sloeg bij veel mensen in als een bom. De Netflix serie werd door veel mensen heftig genoemd, vooral na een aantal intense scènes die te maken hebben met depressie en zelfmoord. Nadat bleek dat de onderwerpen aanranding en verkrachting ook behandeld zullen worden in de al heftige serie leek de bom te veranderen in een kernexplosie.
Het tweede seizoen was minder terughoudend en wat rauwer dan het eerste seizoen wat niet altijd goed opgevat wordt. Dit seizoen werd dan ook minder goed ontvangen als het eerste seizoen van Thirteen Reasons Why. Er wordt een derde seizoen van de Netflix serie verwacht, maar wat kan daar dan in gebeuren?
Er is een theorie over het derde seizoen van Thirteen Reasons Why. Dit is dat het volgende seizoen zich in de toekomst afspeelt. De serie speelt volgens de theorie vijf á zeven jaar in de toekomst. Clay is een politieagent en Bryce zit eindelijk in de gevangenis voor verkrachting. Na jaren in de gevangenis te hebben gezeten wordt Bryce vrijgelaten. Precies dan worden er weer verkrachtingen gepleegd en Clay gaat op onderzoek, met Bryce als hoofdverdachte.
Met deze theorie als leidraad zou het een tof derde seizoen kunnen zijn met veel actie, spanning en een interessante verhaallijn. Helaas is het maar de vraag of dit echt uitgevoerd wordt. We gaan er vanuit van niet, zodat we niet teleurgesteld kunnen worden als dit alleen maar een theorie blijft.
141557 1

2. Breaking Bad en The Walking Dead - hetzelfde universum?

Deze theorie wordt ook wel ‘The Breaking Dead Theory’ genoemd. De twee werelden van The Walking Dead en Breaking Bad zouden met elkaar overlappen, maar hoe zou dat dan werken? Het klinkt namelijk totaal niet logisch als je het zo hoort, maar zodra je het hele idee achter de theorie hoort is het eigenlijk best geloofwaardig op de een of andere manier.
In de serie Breaking Bad ontwikkelt Walter White pure crystal meth, dat in de serie bekend staat om het feit dat het fantastisch spul is. Er zijn fans van beide series die denken dat de drugsverslaafden uit Breaking Bad zo veel meth gebruikt hebben dat ze de zombies zijn geworden uit The Walking Dead. Voor deze fans was het grootste bewijs voor deze theorie er toen er een nummer uit Breaking Bad opeens ook werd gebruikt in The Walking Dead.
Toch klopt deze theorie niet helemaal. Als het echt door de meth zou komen, hoe zou dan de hele wereld (inclusief mensen die al dood waren!) in hemelsnaam meth hebben gebruikt? Een beetje ongeloofwaardig. Als de doden niet op zouden staan in The Walking Dead zou deze theorie best logisch zijn.
Ondanks het feit dat de theorie eigenlijk helemaal niet zo logisch is, is het toch een van de grootste theorieën over meerdere bekende series nog wel. Of het echt waar kan zijn? Waarschijnlijk niet. Of er moet een kernexplosie van meth zijn geweest.
Beide series bestaan al een tijdje en hebben redelijk wat seizoenen met een heleboel toffe momenten. In The Walking Dead zijn bijvoorbeeld al heel veel leuke momenten gehad. Maar wat zijn nou de beste momenten? Dat kun je hier lezen in onze special over de beste momenten uit The Walking Dead.
141558

1. Black Mirror - alle afleveringen zijn verbonden.

De Netflix serie Black Mirror staat bekend om zijn vreemde en constant wisselende, maar toch interessante afleveringen. Iedere aflevering is er een nieuw verhaal, dat soms vreselijk vreemd kan zijn. We hebben allemaal een trauma aan de aflevering waar de president seks moest hebben met een varken.
De afleveringen van Black Mirror lijken totaal niet met elkaar verbonden te zijn, maar zien we dat allemaal verkeerd? Er zijn namelijk verschillende fans die denken dat de afleveringen toch echt allemaal verbonden zijn. Maar hoe zit dat dan?
In veel afleveringen zijn al een boel easter eggs te vinden. Dit houdt in dat er aanwijzingen van andere afleveringen zitten door de afleveringen heen. Je hebt bijvoorbeeld in afleveringen na de pilot allemaal verwijzingen naar ‘The National Anthem’ verwijzen naar de president die seks had met het varken. Dit betekent dat al die afleveringen hierna hebben plaatsgevonden, waardoor je een soort tijdlijn kunt creëren.
Dit is te doen met veel meer afleveringen van Black Mirror en alle verwijzingen zijn makkelijk op internet te vinden. Als je het een beetje doorleest dan merk je vanzelf inderdaad dat er een soort tijdlijn in Black Mirror verstopt zit en eigenlijk alles in zijn geheel samenhangt in de Netflix serie. Dit is een van de grootste en meest geloofwaardige theorieën uit Netflix series.

Heb jij nog theorieën over Netflix series?

Dit zijn slechts een aantal theorieën over Netflix series, maar er zijn er veel meer. Ken jij nog andere theorieën of wil je graag je mening uiten over degene die we jou zojuist hebben verteld. Laat het ons weten in een reactie hieronder!