Beste gaming smartphones 2018 - Gamen vanuit je broekzak

Article
dinsdag, 06 november 2018 om 12:42
beste gaming smartphones gamen vanuit je broekzak 140868
Appen, snapchatten, het weer checken en ook nog eens gamen. Het kan tegenwoordig allemaal op je smartphone. Om toffe games op je smartphone te spelen heb je het liefst een smartphone met een groot scherm, een goede processor en een sterke batterij. Dit zijn de vijf beste gaming smartphones van 2018!

5. Razer Phone 2

Het eerste toestel in deze lijst met beste gaming smartphones van 2018 is de Razer Phone 2. Deze smartphone is speciaal ontwikkeld voor gaming en is in oktober 2018 uitgekomen. Het toestel heeft een sterke batterij, prima scherm en een goede processor. Ideaal dus om een lekker potje te gamen.
Wat in deze special wel duidelijk wordt, is dat alle Android toestellen gebruik maken van dezelfde processor: de Snapdragon 845. Dit is de allerbeste processor in de Android-wereld. Games als Fortnite en PUBG kunnen moeiteloos op dit toestel worden gespeeld; ga dus voor die eerste Victory Royale of Chicken Dinner op je mobiel. Het scherm is kleiner dan dat van de andere toestellen in deze lijst. Het betreft een 5.7 inch LCD scherm, terwijl de andere schermen allemaal OLED zijn.
De batterij is dan weer wel subliem. Met het minder grote scherm is een 4000 mAh batterij erg goed. Hoe lang de smartphone precies meegaat is moeilijk te zeggen, want dit ligt aan de helderheid van je scherm en de game die je speelt. Dit geldt ook voor de andere smartphones in deze lijst. Op een dag kan je koninkrijk in Civilization een heel stuk groter zijn en kan je erg veel trofeeën winnen in Clash Royale. De batterij houdt het toch wel vol. Deze telefoon is ook een van de goedkopere opties in deze lijst. Voor de Razer Phone 2 betaal je namelijk 850 euro. Mede door de prijs is het de één van de beste gaming smartphones van 2018.
140869

4. iPhone XS Max

Je kunt van de iPhone XS Max zeggen wat je wil; duur, niet beter dan android, lelijke notch. Maar de iPhone met het grootste scherm ooit is een hele goede smartphone. Dat neemt niet weg dat je voor de XS Max tussen de 1200 en 1600 euro betaalt. De iPhone XS Max is op alle aspecten een goede telefoon. Een goede camera, een groot beeldscherm en een sterke processor. Die laatste twee zijn cruciaal voor een goede gaming smartphone.
De iPhone XS Max heeft een 6.5 inch OLED scherm (wat Apple een Super Retina HDâdisplay noemt), waarop je al je tegenstanders in PUBG haarscherp in beeld krijgt. Geen probleem dus om een kogel door de kop van je tegenstanders te jagen. De gaming smartphone moet de mobile games wel soepel af kunnen spelen. De A12 Bionic chip zorgt hier dubbel en dwars voor. Ook de batterij van de iPhone XS Max is prima; er zit een 3179 mAh batterij in. Daarom is de iPhone XS Max een van de beste gaming smartphones van 2018.
Wij hebben de iPhone XS Max ook getest. Wat wij van de nieuwe smartphone vinden, kun je lezen in onze iPhone XS Max review.
140870

3. Samsung Galaxy S9 Plus

Van Apple stappen we over naar Android. De Samsung Galaxy S9 Plus is wederom een smartphone uit het hoogste segment. De S9 Plus is een stuk goedkoper dan de iPhone XS Max, maar kost nog altijd bijna 775 euro. De specificaties zijn, ondanks de lagere prijs, een stukje beter.
De Galaxy S9 Plus heeft een 6.2 inch Quad HD Super AMOLED scherm. Hierop raak jij je schoten zelfs van grote afstand. Als dat geen Victory Royale oplevert weten wij het ook niet meer. De S9 Plus maakt gebruik van een Exynos 9810 en Snapdragon 845 processor. Met een kloksnelheid van 2.7 GHz en een tweede kloksnelheid van 1,7 GHz heb je nooit problemen met een haperende game. De batterij van deze smartphone is ook een stukje sterker dan die van de iPhone XS Max. Er zit namelijk een 3500 mAh batterij in de Samsung Galaxy S9 Plus. Zo kun je de hele dag door Super Mario Run levels uitspelen!
De voorganger van deze smartphone is de Samsung Galaxy S8. In deze Galaxy S8 review lees je wat wij van dit toestel vinden!
140871

2. Google Pixel 3 XL

Ook al is de Google Pixel 3 XL pas net uitgebracht, toch lijkt het er op dat deze smartphone ideaal is om op te gamen. Het begint er sterk op te lijken dat de beste gaming smartphones van 2018 erg duur zijn. En daarop is de Google Pixel 3 XL geen uitzondering; voor deze smartphone betaal je namelijk 1149 euro. Maar dan heb je ook wel wat.
Net als de Samsung Galaxy S9 Plus maakt de Pixel 3 XL gebruik van een Snapdragon 845 processor. Elke tegenstander een kogel door zijn hersenpan schieten in Fortnite of urenlang monsters vangen in Pokémon Go; het kan allemaal. De Google smartphone heeft namelijk een prima 3430 mAh batterij. Ook het scherm is van goede kwaliteit. De Pixel 3XL heeft een OLED 6.3 inch scherm en is dus net iets groter dan de Galaxy S9 Plus en net wat kleiner dan de iPhone XS.
140872 1

1. Samsung Galaxy Note 9

Samsung is het enige smartphone merk met twee telefoons in deze top 5 beste gaming smartphones van 2018. Ook de Galaxy Note 9 is een hele goede gaming smartphone. Naast de processor is eigenlijk alles aan deze smartphone beter dan de S9 Plus als het op games aankomt.
De processor is precies gelijk aan de processor van de Samsung Galaxy S9 Plus. De Note 9 maakt dus ook gebruik van een Snapdragon 845 en een Exynos 9810. Het Quad HD AMOLED scherm heeft een grootte van 6.4 inch. Groot genoeg om het gevecht in Clash Royale overzichtelijk te houden en scherp genoeg om een tegenstander van een struik te onderscheiden in PUBG.
De batterij van de Note 9 is uitstekend. Met 4000 mAh kun je langer gamen. Games als Civilization, waar veel tijd in gaat zitten, zorgen er niet voor dat je smartphone midden op de dag al leeg is. De hele dag door plezier dus!

Beste gaming smartphones 2018 - Welke gebruik jij?

Heb jij één van deze gaming smartphones in huis? Laat je ervaringen dan weten in de comments. Ben je van plan om één van deze smartphones te kopen? Dan horen we dat ook graag!

Populair Nieuws