FIFA 16 - 10 hidden gems voor je Ultimate Team

  Voor je met Ultimate Team dure spelers bij elkaar kan kopen moet je flink wat prijzen winnen. Het is dan ook handig om te beginnen met goedkopere spelers waar je wel veel aan hebt. XGN zette de tien beste koopjes in FIFA 16 Ultimate Team voor je op een rij.

  Of je nou uiteindelijk een Premier League, Serie A, Bundesliga of Liga BBVA team wilt in Ultimate Team, het begint allemaal met een aantal goedkope spelers. De eerste stappen naar je topteam worden het best gezet met goede kwaliteit voor een lage prijs. Deze 10 spelers zijn uitstekend geschikt om de basis van je beginnende team mee te vullen.

  10. Frank Lampard

  De Engelse levende legende hoort niet meer bij de beste middenvelders en speelt inmiddels in de Amerikaanse MLS, maar hij is zijn kunsten nog niet verloren. De Amerikaanse competitie is sowieso al wel een handige competitie om een eerste team mee op te bouwen doordat ze een aantal goede spelers heeft dat relatief goedkoop is.

  Het voordeel bij Frank Lampard is dat hij ook nog eens Engels is en dus best later in een Premier League team naast Engelse spelers neergezet kan worden zonder dat je teamgeest daaronder leid.

  Bovendien heeft de oud aanvoerder van Chelsea nog steeds een 79 overall. Met 82 schieten, 82 passen, 75 dribbelen(mede dankzij een 82 balcontrole) en 71 fysiek maakt het niet veel uit dat hij maar 34 voor snelheid heeft. Hij hoeft niet veel te rennen om van grote waarde te zijn.

  Lampard kost rond de 900 coins op de FIFA transfermarkt. Een perfecte goedkope teamleider voor de eerste periode van je ultimate team.

  9. Felipe Caicedo

  In 2011 was Caicedo nog spits bij Manchester City. Erg succesvol was hij daar niet in 26 wedstrijden scoorde hij slechts vier keer.

  Inmiddels speelt de spits bij Espanyol en kan hij ook handig van pas komen in jouw Ultimate Team. De grote Ecuadoriaan heeft in 40 wedstrijden tien keer gescoord en staat met name bekend om zijn kracht. In FIFA 16, waar kracht een grotere rol is gaan spelen, komt dit goed van pas. Aangezien de spits in Spanje speelt kan hij goed gebruikt worden in een beginnend Liga BBVA team.

  Met een overall rating van 79 opgbouwd uit schieten 78, snelheid 75, 76 dribbelen en maar liefst 84 fysiek(dankzij onder andere een 92 rating voor kracht!) is de 27-jarige Zuid Amerikaan een krachtig wapen voorin. Hij kost rond de 700 munten en is daarmee een goede goedkope keuze voorin.

  8. Diego Perotti

  Elke FIFA speler wil graag een vleugelspeler die behendig is. Zo'n dribbelaartje dat uit het niets zijn man voorbij kan gaan en een bal perfect bij de spits krijgt. Zo'n speler is Diego Perotti. De Argentijnse vleugelspeler van het Italiaanse Genoa is dankzij zijn niet glimmende gouden kaart een koopje op de transfermarkt

  Veel Ultimate Team spelers verzamelen namelijk vooral de glimmende gouden kaarten. Aangezien de niet glimmende minder goed zouden zijn. Perotti is zo'n speler die je in eerste instantie negeert maar wanneer je beter gaat kijken een uitstekende aanwinst blijkt te zijn.

  Hij speelt namelijk in de Serie A, een populaire FUT competititie die niet heel veel goede vleugelspelers kent. Met een overall rating van 79, 84 dribbelen, 82 snelheid, 77 passen en zelfs een redelijke 70 schieten is hij een goed alternatief wanneer je de sterren van de Serie A nog niet kan betalen.

  Wanneer je dan vervolgens weet dat hij gemiddeld voor zo'n 450 munten verkocht wordt, realiseer je je pas dat deze Argentijn echt een koopje is!

  7. James McCarthy

  De Engelse competitie is in FUT ontzettend duur. De populaire spelers van de Barclays Premier League zijn elke FIFA weer duurder. Zeker in het begin van Ultimate Team zijn zelfs gemiddelde spelers erg duur aangezien de vraag naar de Engelse competitie hoog is.

  Toch zijn er nog wel wat koopjes op te pikken uit deze competitie. Hierin moet je vooral zoeken naar spelers die niet zozeer uitblinken in één kwaliteit maar over het algemeen degelijk zijn. Zo'n speler is James McCarthy. De Ierse middenvelder die in dienst is van Everton heeft praktisch alle statistieken in de 60-79 categorie.

  Conditioneel blinkt de speler uit met een stamina van 91. Erg handig als je selectie nog niet zo breed is. Hij heeft snelheid 72, dribbelen 76, verdedigen 78, passen 76 en 81 fysiek. Op korte passes en lange passes is de middenvelder boven de 80.

  Voor een gemiddeld verkoopbedrag van 450 munten is de middenvelder dan ook een goedkope aanwinst van je beginnende Premier League team.

  6. Daley Blind

  In dezelfde categorie als McCarthy valt onze eigen Daley Blind. De Nederlandse middenvelder is niet zeldzaam en heeft dus geen glimmend gouden kaartje.

  Hij heeft 75 dribbelen, 75 verdedigen, 74 passen en 78 fysiek. Toch zijn met name zijn waarderingen voor onderscheppingen 80, korte pass 83 en een verbluffende 92 conditie bijzonder.

  Voor een middenvelder van Manchester United is Blind ook nog eens bijzonder goedkoop. De Nederlander wordt rond de 750 munten verkocht. Dit is niet de enige top lijst waar Daley Blind in staat. Hij hoort ook bij de beste Nederlanders van FIFA 16

  5. Fernande Llorente

  Een aantal jaar geleden maakte Llorente opeens furore in de spits bij Athletic de Bilbao. Hoewel zijn reputatie behoorlijk wat schade heeft opgelopen en hij allang niet meer bij de beste aanvallers hoort is het nog steeds een ideale punt in de spits. Sinds dit seizoen speelt Llorente voor Sevilla en hij is dan ook goed geschikt voor je Liga BBVA team.

  Zijn statistieken zien er niet heel indrukwekkend uit, maar het zijn de dingen die in eerste instantie niet te zien zijn, die de spits zo waardevol kunnen maken. Met 69 dribbelen lijkt het niet zo best maar daarachter schuilt een 80 reacties en 79 balcontrole. 77 voor schieten verhult 82 afmaken, 79 schotkracht en 80 voor volleys. Zijn 76 voor fysiek laat niet merken dat zijn kracht een rating heeft van maar liefst 91.

  De 1 meter 95 lange spits zal dan ook een behoorlijk aantal kopdoelpunten voor je kunnen maken in het juiste systeem. Bovendien kun je hem voor maar 700 munten al van de transfermarkt wegkopen. Een koopje vergeleken met de beste aanvallers van het spel.

  4. Vincent Enyeama

  Elk goed team heeft een goede keeper nodig. Helaas zijn de topkeepers door hun reputatie vaak peperduur. Gelukkig biedt Vincent Enyeama hierin uitkomst. Voor 900 FIFA munten beschik je over een degelijke keeper.

  Enyeama's positionering is 78, uittrappen 77 en duiken 78. Allemaal skills die goed genoeg zijn voor een top keeper. Het echte uitblinken doet de Nigeriaanse keeper van OSC Lille in zijn handling en reflexen. Met 90 voor reflexes is heij zelfs samen met Mattia Perin de hoogste doelman in die statistiek. De enige kaart die een hogere beoordeling voor reflexes heeft is een een In-vorm kaart van Enyeama zelf.

  Aangezien de keeper bij Lille speelt is hij het best te gebruiken in een Ligue 1 team.

  3. Didier Drogba

  Hoewel de Ivoriaan al 37 jaar oud is, bewijst hij week in week uit nog steeds over bijzondere kwaliteiten te beschikken. Aangezien Drogba nu in de Verenigde Staten speelt is hij eigenlijk qua teamgeest alleen goed inzetbaar in een MLS team. Maar door zijn absurde scoringsvermogen is hij zeker het overwegen waard.

  De leeftijd van de oud spits van Chelsea laat zich in zijn snelheidstatistiek zien. Met maar 63 snelheid zal hij geen enkele verdediger eruit rennen maar aangezien kracht een grotere rol speelt in FIFA 16 valt hiermee te leven. Het is wel aan te raden om een snelle speler om Drogba heen te laten voetballen om ervoor te zorgen dat er altijd iemand is om mee te kaatsen.

  Het gebrek aan snelheid wordt echter goedgemaakt door zijn andere statistieken. 75 dribbelen, 74 passen en 78 fysiek is niet eens zo heel bijzonder maar 83 schieten is dat wel. Zijn schieten statistiek is opgebouwd uit 83 positioneren, 83 afmaken, 86 schotkracht, 80 afstandschoten en 84 penalties. Zet dit Ivoriaanse doelpuntenwonder in de 16-meter en hij scoort vanzelf de ene na de andere goal en dat voor een schamele 900 FIFA munten.

  2. Roman Eremenko

  De Russische competitie is al een aantal FIFA games een goudmijn voor goedkope spelers. Ook in FIFA 16 is er weer een talentje vandaan te halen. Roman Eremenko heeft een overall rating van 82 maar staat heel veel te koop.

  Met 83 passen opgebouwd uit 88 visie, 86 korte passes, 80 lange pass en 82 curve is het een goede aanvallende passer. Daarnaast beschikt Eremenko over 77 schieten dankzij 83 afstandschoten, 87 volleys en 79 schotkracht en is het een behendige dribbelaar met een 84 balcontrole.

  Ondanks de goede statistieken is Eremenko goedkoop. Zijn kaarten voor centrale middenvelder zijn te koop vanaf 3,500 maar wanneer je hem als CAM wilt hebben slechts voor 1,000 tot 1,500. Je kan hem dus best kopen voor je eigen team of om een kleine winst te verdienen in de verkoop.

  Aangezien Eremenko in Rusland speelt en Russisch is, kun je hem wat lastig gebruiken in andere teams. Maar met een beetje puzzelen is het een hele sterke speler voor een beginnende Ultimate team ploeg.

  1. Max Kruse

  Hoewel de Duitse spits een punt lager is dan Eremenko staat hij hoger in deze lijst vanwege zijn bruikbaarheid. De Bundesliga is een populairdere competitie en ook in een Duits opgebouwde selectie kan hij uit de voeten.

  De doelpuntenmaker staat niet bekend om zijn snelheid, maar met 75 snelheid wordt hij er ook niet zomaar uitgelopen. Zijn meest indrukwekkende statistiekenen zijn 82 dribbelen en 80 schieten. Twee hele handige kwaliteiten voor een behendige spits. Met 78 passen en 73 fysiek kan hij ook nog best een allrounder worden genoemd.

  Kruse heeft maar liefst tien kwaliteiten boven de 80 waarvan 84 conditie, 83 dribbelen en 82 balcontrole wel het handigst zijn. Wanneer spelers Kruse zelf te koop zetten geven ze hem best een hoge startprijs maar de Buy now prijs staat meestal voor rond de 600.

  Met Max Kruse zijn we aan het eind gekomen van de top 10 goedkope spelers voor je Ultimate Team. De ideale spelers om de eerste stappen te zetten voor je selectie. Op die manier kun je vanzelf bij één van de beste teams van het spel horen. Dat kost natuurlijk wel veel tijd. Gelukkig kun je met de web app overal je team bijhouden

  FIFA 16

  Verkijgbaar vanaf 24 september 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.