De top 3 beste Wii U multiplayer games

  De Wii U kun je voor een deel wel kenmerken als een gezelligheidsconsole. Een hoop games die op de console uitkomen zijn leuk om met meerdere mensen te spelen, maar wat zijn nou de echt de beste Wii U multiplayer games?

  Nintendo heeft bij veel games die het uitgeeft een bepaalde insteek die leuk voor jong en oud moet zijn. Beat ‘em ups en shooters kunnen daarom bijvoorbeeld niet te bloederig en agressief zijn, maar Nintendo weet altijd creatief met dit soort vraagstukken om te springen.

  Waarom zijn Wii U multiplayer games eigenlijk zo leuk? Dat is natuurlijk niet in één zin te zeggen, maar wat deze Nintendo games voornamelijk gemeen hebben, is dat zichzelf niet te serieus nemen. De games zijn luchtig en nodigen daardoor meer mensen uit om een potje tegen elkaar te doen.

  Daarnaast werkt Nintendo steeds meer aan de online multiplayer van games. Consoles waren in het verleden voornamelijk geschikt voor couch co-op. Hiermee zet Nintendo sinds de Wii U eigenlijk pas echt stappen in de goede richting, door steeds betere ondersteuning te bieden voor online multiplayer. We zaten er eigenlijk al een tijdje op te wachten, maar beter laat dan nooit! In deze special vind je de top 3 beste multiplayer games voor de Wii U

  3. Splatoon

  Hoe maak je een shooter kinderlijk onschuldig? Hierop is het enige goede antwoord: Splatoon! Bij een shooter denk je vaak aan een hoop bloed, kogels en bij voorkeur ingewanden, maar Splatoon vervangt je gebruikelijke aanvalsgeweer met een waterpistool vol verf. In de review van Splatoon waren wij er zeer van onder de indruk

  Deze shooter is eerder schattig dan agressief en dat is natuurlijk best knap voor een genre waarin agressie vaak het sleutelwoord is. Splatoon vult op een creatieve manier geweldloze elementen aan, die normaal gesproken onmisbaar zijn in een shooter.

  De singleplayer van de game is erg vermakelijk, maar het draait vooral om de online multiplayer. Het uiterlijk mag wel kinderlijk ogen, maar dit vereist toch wel de nodige oefening. Online potjes gaan razendsnel en ze zijn heel chaotisch. Online speel je meestal een soort turf war, met als doel zoveel mogelijk grond van jouw kleur te voorzien. Voor je het weet zit alles onder de verf en kun je opnieuw beginnen.

  Het enige jammere aan de game is dat de lokale multiplayer niet zo omvangrijk is als de online multiplayer van de game. Hierdoor had het de ultieme partygame kunnen zijn om thuis met vrienden te spelen. Los van dat behoort Splatoon tot één van de beste Wii U multiplayer games!

  2. Mario Kart 8

  De Mario Kart Franchise is inmiddels al meer dan 20 jaar oud en nog steeds zorgt Nintendo ervoor dat we nog steeds massaal uit ons dak gaan met de game. Mario Kart is één van die formules van Nintendo die nog steeds interessant is om te spelen. Niet zo gek dus, dat Mario Kart 8 afgelopen jaar de meest verkochte game voor de console was!

  Eén van de factoren die hiervoor zorgt, is dat het een racegame is die zichzelf niet serieus neemt. Je rijdt in een go-kart en je gooit bananenschillen naar een prinses die je in het verleden probeerde te verlossen van Bowser, die overigens naast jou in dezelfde race is gestart. Ook probeer je baby's en dieren de zandbak in de rijden. Dit is precies waarom het concept van Mario Kart leuk blijft, zelfs na 8 delen!

  Nintendo heeft Mario Kart 8 er grafisch heel goed uit laten zien. De graphics van de game zien eruit om door een ringetje te halen en dat maakt het geheel nog een stukje aantrekkelijker. Zowel de remakes van oude levels als de nieuwe levels zien er echt prima uit, bovendien behouden de game zijn blije, vaak kinderlijke uitstraling die we gewend zijn van de games.

  De vrolijkheid maakt de game laagdrempelig, op een goede manier. De game is leuk voor jong en oud en daarom is deze game ook zo geschikt om samen te spelen. Daarnaast beschikt Mario Kart 8 ook over een online multiplayer, die ervoor zorgt dat je via internet lekker kunt racen tegen vreemden en vrienden. Mario Kart 8 is één van de beste Wii U multiplayer games!

  1. Super Smash Bros. Wii U

  Super Smash Bros. is al 16 jaar niet weg te denken uit de collectie games op Nintendo Consoles. En terecht, Super Smash Bros. moet wel één van de meest creatieve vechtgames zijn die er ooit is uitgebracht.

  Daarnaast heeft Nintendo ook een goede slag geslagen om de game te bouwen rondom alom bekende karakters, voornamelijk uit Nintendo games. Omdat deze personages afkomstig zijn uit allerlei uiteenlopende franchises, wordt de ernst van een vechtspel gelijk ontnomen. In een wereld waar Captain Falcon, Pikachu, Mario, Samus Aran, Pac-Man en Fox elkaar uitdagen tot een gevecht, kun je niet al te serieus zijn.

  Daarom is het ook zo dat iedereen wel een favoriet heeft in de game. Die kans wordt elk deel van het spel groter, Super Smash Bros. Wii U telt maar liefst 40 karakters! Voor veel mensen is de game hierdoor erg toegankelijk en hoef je totaal geen liefhebber te zijn van vechtgames om heel veel plezier te ervaren met Super Smash Bros.

  Dat deze game samengaat met multiplayer, hoeft bijna niet eens uitgelegd te worden. Naast dat een potje knokken in Super Smash Bros. natuurlijk heerlijk is, fungeert de game natuurlijk ook supergoed als partygame.

  Deze game is veruit het leukst wanneer je het tegen mensen speelt. Wanneer je toch zin hebt om een potje te smashen en er geen vrienden in de buurt zijn, biedt de online modus van de game tegenwoordig uitkomst. Een geweldige multiplayer game. Daarom staat Super Smash Bros. op nummer één van de beste Wii U multiplayer games!

  Super Smash Bros. Wii U

  Verkijgbaar vanaf 28 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.