Hextech Crafting - Loot voor League of Legends spelers

  League of Legends, de MOBA van Riot Games kent al vele extreem succesvolle jaren. Om alle successen en miljoenen spelers te behouden, moet Riot Games ervoor zorgen dat ze blijft vernieuwen. Het Hextech Crafting lootsysteem is de nieuwste toevoeging waarmee veel moois (waaronder champions) gratis vrijgespeeld kan worden. Daarom vind je hier een uitleg van Hextech Crafting.

  Wat is het Hextech Crafting lootsysteem?

  Hextech Crafting is het nieuwe ontwikkelde systeem met ‘packopenings’ - dat we ook kennen uit bijvoorbeeld FIFA en CS:GO - waarin spelers nieuwe dingen (loot) kunnen vrijspelen en verzamelen. Zo ook in League of Legends, waar schatkisten en sleutels verzameld kunnen worden waarmee gratis champions, skins, ward skins en icons te verdienen zijn.

  Daarnaast stimuleert Hextech Crafting om spelers samen te laten spelen. Iets waar Riot Games in League of Legends heel erg mee aan de weg aan het timmeren is. De nieuwe chat functies in ‘Clubs’ en de ‘League Friends App’ moeten hier bijvoorbeeld ook aan bijdragen.

  Wanneer verdien je een schatkist en sleutels?

  Je kan een schatkist verdienen als je een hele goede game hebt gespeeld. Als jij of één van je vrienden waarmee je samen speelt namelijk een S(-/+) beoordeling verdient, ontvang je een schatkist. Je kan het zien als een beloning voor het spelen van een perfecte wedstrijd.

  Voor iedere champion die jij of je premades na afloop van een game naar van ‘mastery level 5’ naar mastery level S loodst, krijgen jij en je vrienden ook een schatkist. De S rank is één rang hoger dan mastery level 5, waar het mastery level voorheen stopte. Of een bepaalde champion in aanmerking komt om een schatkist te verdienen, wordt voor de match aangegeven.

  Voor het verdienen van een schatkist geldt dat er maximaal 1 schatkist per champion per seizoen verdiend kan worden. Dit geldt ook voor het bereiken van het hoogste mastery level. Op deze manier kan je een maximum van 4 schatkisten per maand verdienen.

  Iedere keer als je een match wint, - ongeacht welke gamemode - heb je kans dat je een deel van een sleutel verdient om de schatkisten mee open te maken. Met hoe meer premades je speelt, des te groter de kans is dat je een sleutelfragment ontvangt, waarvan je er drie moet verzamelen om een sleutel in elkaar te knutselen.

  Schatkisten verdienen met S beoordeling in Hextech Crafting

  Sleutels en schatkisten ook te koop

  Voor degenen die al aan hun limiet van gratis schatkisten en sleutels zitten - of voor de mensen die gewoon niet zo goed zijn om een S score te halen - is er ook de mogelijkheid om sleutels en kisten te kopen. Voor elke speler geldt, dat er maximaal 20 schatkisten per dag gekocht kunnen worden. Iedere kist bevat random loot, wat te allen tijde meer waard zal zijn dan het RP dat je er aan besteed hebt. Je krijgt je Hextech Crafting loot dus altijd met korting, maar of je daadwerkelijk krijgt waar je op zit te wachten, is nog maar de vraag.

  Sleutels en schatkisten, wat nu?

  Nadat jij of je vrienden vele games hebben 'gecarried' en je genoeg kisten en sleutels hebt verzameld is de tijd aangebroken om je prijzen op te halen. Hoe je dat doet, lees je op de volgende pagina. We zijn nu pas op het punt beland dat Hextech Crafting echt interessant wordt.

  Wat zit er in een Hextech Crafting schatkist?

  Iedere schatkist die je koopt, of met je goede spel hebt verdiend, bevat ‘Shards’ of ‘Essence’. Als je heel veel geluk hebt, zit er een ‘Gemstone’ in je schatkist verstopt.

  Shards zijn te krijgen in champion-, skin-, ward- en iconshards. Deze wil je in je schatkist vinden. Ze vormen de basis voor het item dat je kunt upgraden om definitief toe te voegen aan je collectie.

  • Champion shard --> De basis van een champion
  • Skin shard --> De basis van een skin
  • Ward shard --> De basis van een ward
  • Icon shard --> De basis van een icon

  Essence zijn stoffelijke resten van shards die je kan krijgen uit de schatkisten of door shards die je eerder hebt gekregen, weg te gooien. Essence heb je nodig voor het upgraden van shards naar permante artikelen.

  • Champion Essence --> Champion 'stof' die je uit schatkisten krijgt of overhoudt nadat je besloten hebt dat je de champion shard niet wilt behouden, omdat je de champion niet wilt, of deze al hebt. Hoe duurder de champion in RP, hoe meer champion essence je er aan over houdt.
  • Cosmetic Essence --> 'Stof' van de andere 3 shards die je uit schatkisten krijgt of waarvan je besloten hebt dat je de shard niet wilt houden, omdat je de skin/ward of icon niet wilt, of deze al hebt. Hoe zeldzamer de shard, des te meer cosmetic essence je er aan over houdt.â

  Gemstones zijn heel erg zeldzaam en vind je zelden bij het openen van een schatkist. Met de gemstones kan je champions, skins, wards en icons vrijspelen die alleen te verkrijgen zijn door meerdere gemstones er tegen in te ruilen. Bij de lancering van Hextech Crafting kan iedereen een ‘Hextech Annie skin’ verdienen, in ruil voor 10 gemstones.

  Hoewel ze bij de lancering nog niet live zijn, zullen er in de toekomst ook Premium schatkisten te koop zijn in de store. Deze schatkisten bevatten naast shard en essence ook gegarandeerd een gemstone. De schatkisten zijn beperkt verkrijgbaar en alleen in bepaalde tijdspanne. Buiten de standaard inhoud en gemstones bevatten ze ook andere loot, die niet via de reguliere kisten te verkrijgen is.

  Hextech Crafting Table

  Dit is waar het in het Hextech Crafting lootsysteem uiteindelijk allemaal om draait. Nadat je al je kisten met sleutels hebt geopend en je genoeg shards en essence van de verschillende onderdelen hebt gespaard, kan je naar de Crafting Table. Deze geeft een overzicht van wat je tot die tijd allemaal hebt ontvangen. Met iedere shard heb je de volgende keuzes:

  • Activate: Deze keuze bied je de mogelijkheid om de betreffende shard een week lang te testen. Vanaf dat moment ben je je shard kwijt. Na 7 dagen kan je bepalen of je tevreden bent over de champion, skin, ward of icon en kan je besluiten om het betreffende product in de shop te kopen. Op deze manier laat Riot je kennis maken met de verschillende champs en skins, zodat je niet met tegenvallende aankopen komt te zitten als je er 10 euro voor hebt neergelegd.
  • Upgrade: Deze keuze zorgt ervoor dat jij je shard kunt upgraden naar een definitieve vorm en toe kunt voegen aan je collectie. Dit betekent gratis champions, skins, wards en icons. Dat is wat je wil. Voor het permanent unlocken van champions heb je champions essence nodig. Om de andere 3 soorten naar een definitieve versie te upgraden, heb je cosmetic essence nodig. Voor beide geldt, hoe zeldzamer het product is dat je wilt hebben, des te meer essence je hier voor nodig hebt.â
  • Reroll: Als je drie shards van het zelfde soort hebt, waar je niets mee wilt doen, dan kan je deze 3 shards in een ‘Reroll machine’ gooien. Afhankelijk van wat je in de machine hebt gestopt, krijg je daar iets permanents voor terug. Heb je bijvoorbeeld 3 skinshards in de reroll machine gedaan, dan krijg je een willekeurige skin – die je nog niet hebt – terug die dan definitief van jouw is.
   â
  • Enchanting: Vind je de shard die je ontvangen hebt niks dan kan je de shard ook gewoon weggooien. Je krijgt hier Champion Essence of Cosmetic Essence voor terug. Afhankelijk van of je champion shards of andere shards weggooit. De beide Essences heb je, zoals onder 'Upgrade' vermeld, nodig om shards die je in je schatkist hebt gevonden, te upgraden.

  Als je niet wilt betalen voor champions, skins, wards of icons dan is Hextech Crafting een hele mooie manier om deze dingen gratis vrij te spelen. Als je heel goed speelt, iedere maand je maximale aantal van 4 schatkisten ontvangt en (ietwat) geluk hebt, kan je elke maand iets moois met Hextech Crafting aan je collectie toevoegen, voor helemaal niets.

  Het Hextech Crafting Lootsysteem is een aantal dagen geleden live gegaan in Noord-Amerika en is nu ook live in Europa.

  League of Legends

  Verkijgbaar vanaf 27 october 2009

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.