Het Antiquities System in The Elder Scrolls Online uitgelegd

  Met de Greymoor chapter voor The Elder Scrolls Online is het Antiquities System toegevoegd. Maar hoe werkt dat systeem en, misschien nog wel belangrijk, wat levert het op? Wij leggen het haarfijn voor je uit.

  Aanmelden als archeoloog

  Om je eerste stappen te zetten in de wereld van antiquiteiten is het zaak om je weg te vinden naar Solitude in West Skyrim. Die provincie is alleen wel exclusief voor bezitters van Elder Scrolls Online Greymoor, waardoor je dus de uitbreiding in huis moet halen voor om met het Antiquities System aan de slag te gaan.

  Ben je eenmaal aangekomen in Solitude, dan moet je een bezoekje brengen aan de Antiquarians Circle. Deze groep aan archeologen kunnen jou de fijne kneepjes van het vak leren, waarna je binnen de kortste keren zelf de wereld in kan op zoek naar kostbare voorwerpen.

  Zoeken naar hints

  Eén van de belangrijkste voorwerpen die je in de handen gedrukt krijgt bij de Antiquarians Circle is de Antiquarians Eye. Dit magische voorwerp laat je objecten afspeuren naar hints om een begraven schat te lokaliseren. Die objecten zal je alleen wel eerst in de wereld zelf moeten vinden in grotten of in de organen van monsters, waardoor het belangrijk is om elk hoekje en gaatje af te speuren in Tamriel.

  Heb je eenmaal zo’n object gevonden en laat je de Antiquarians Eye erop los, dan zal je een minigame moeten spelen genaamd Scrying. Hierbij is het zaak om binnen een bepaald aantal stappen gloeiende cellen, ‘Foci’, over te nemen. Dit doe je door vakjes aan te klikken met dezelfde icoontjes naast elkaar.

  Lukt het je om alle Foci tijdens het Scrying proces over te nemen, dan zal meteen de juiste locatie naar de schat tevoorschijn komen op je kaart. Voor elke Foci die je alleen niet overneemt, zal er een dummy locatie verschijnen op je map. Uiteindelijk zal je dus de juiste locatie vinden, maar als je goed je best doet tijdens de minigame zal het je heel veel tijd besparen. Of je moet goed kunnen gokken, dat is ook mogelijk. Wil je het voor jezelf wat makkelijker maken, dan kan je ook skill points investeren in de Antiquities skill line.

  Graven naar de schat

  Wanneer je bij al dan niet de juiste locatie bent aangekomen, moet je echt aan het werk als een archeoloog. Bij een digsite moet je namelijk graven naar de schat door middel van een andere minigame. Ook daarbij heb je maar een bepaald aantal stappen om de verborgen kostbaarheden uit de grond te vissen.

  Voordat je alleen begint met graven kan je met de Antiquarians Eye het voor jezelf wat makkelijker maken. Door op vakken te klikken kan je bepalen hoe ver je bent verwijderd van het antieke voorwerp, in een systeem dat overeenkomt met mijnenveger. Rood geeft aan dat je niet eens in de buurt zit, terwijl groen duidelijk maakt dat je spot on zit. Je kan alleen maar een paar gokjes wagen voordat je echt moet gaan graven.

  Initieel kan je dat alleen doen met een kwast, maar door te investeren kan je ook andere apparatuur vrijspelen. Heb je binnen de tijd de schat gevonden, dan krijg je daarna de mogelijkheid om op zoek te gaan naar kleinere kostbare voorwerpen. Het gaat alleen natuurlijk om de echte schat en dat kan met het Antiquities Systeem van alles zijn. Simpele schatten zullen je een handvol goudstukken opleveren, maar zeldzame voorwerpen kunnen je unieke gear geven of zelfs een mount. Het vinden van een schat kan dus even wat tijd en moeite kosten, maar daar krijg je zeker wat voor terug!

  De wereld van The Elder Scrolls Online is behoorlijk uitgebreid, met een constante stroom aan nieuwe content en updates. Wil je op de hoogte blijven en meer lezen over de MMO, bezoek dan onze speciale Elder Scrolls Online-pagina.

  The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited

  Verkijgbaar vanaf 9 june 2015

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.