Dit willen we zien in FIFA 21 op de Switch

Article
zaterdag, 11 juli 2020 om 17:00
fifa 21f1613404138
Ja, het is al zeker: de Switch-versie van FIFA 21 wordt een Legacy Edition. Dit betekent eigenlijk dat we wederom FIFA 19 in een nieuw jasje terug zullen zien. Balluh! Hopelijk wordt dat jasje toch nog een beetje beter. Het volgende willen we graag wel op de Switch zien!

Geen full priced FIFA 21 op de Switch

Gezien de FIFA 21 Switch release toch een Legacy edition wordt, zouden wij graag zien dat de game niet voor de volle prijs op de markt komt. Net als bij de release van FIFA 20, wordt dit gewoon het bekende spel in een nieuw jasje. Als je een hoop nieuwe features verwacht, dan blijft het waarschijnlijk bij hopen. De game zal vooral wat dingen updaten.
Dingen die worden geüpdatet zijn de spelers en de teams van het spel. Shirts en bijbehorende spelers worden aangepast zodat alles wat meer met zijn tijd megaat. Dat zal het wel zo een beetje zijn. Wordt FIFA 21 Switch wel full priced, dan verwachten wij meer updates dan voorheen.
fifa 21 data scaledf1592549568

De volledige game

Want wat zou het fijn zijn als FIFA 21 op de Switch dezelfde ervaring brengt als op andere consoles. EA heeft altijd al wat moeite gehad met FIFA op Nintendo consoles en dit was ook te merken bij eerdere FIFA releases op de Nintendo Switch. Het voelde toch nooit als hetzelfde spel. Al helemaal niet toen al bij FIFA 20 besloten werd FIFA 19 te recyclen.
In ieder geval is het wel fijn als de FIFA 21 Switch release zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke ervaring weet te komen. De Switch bied een unieke ervaring om al dat voetbalplezier ook buitenshuis te kunnen ervaren. Zeker handig, want het is zoveel makkelijker om een Switch mee naar je vrienden te nemen, dan die toch wat lompere PlayStation of Xbox.
fifa 21 coronavirusf1602683517

Een videoscheidsrechter

De VAR is een functie die nog wel eens heel tof uit zou kunnen pakken binnen een FIFA spel. Ook op de Nintendo Switch zou de VAR een goede toevoeging zijn. Wat is een VAR? Dit is de digitale scheidsrechter, oftewel de videoscheidsrechter. In FIFA 20 was het geen feature, ondanks dat het wereldwijd in wordt gezet gedurende onder andere het wereldkampioenschap, de Premier League en de Bundesliga. De VAR links laten liggen is onrealistisch in de voetbalwereld.
Gek dat het niet gebeurt. FIFA is al helemaal digitaal, dus eigenlijk wordt het werk van de videoscheidsrechter door de code al gedaan. Voor de totaalervaring is het daarentegen wel grappig als de VAR in het spel wordt verwerkt. Zo kun je nog een scene introduceren waarbij die scheids, waarmee je het niet eens bent, op zijn vingers wordt getikt door de VAR.
fifa 21 novedadesf1592821015

Coronamaatregelen

Het coronavirus is niemand ontgaan en op het moment wordt er met lege stadiums gespeeld. Als FIFA 21 uitkomt zou het zeker een realistische zet zijn als de stadiums eigenlijk leeg zijn. Natuurlijk is het helemaal weird als EA het spel aflevert zonder ooit maar één gevuld stadium te tonen, maar het zou geen gekke zet zijn om de spelers een corona mode te geven waarin inderdaad de stadions van dit voetbalseizoen leeg zijn. EA wil het spel immers realistisch houden...
Mocht er niet met compleet lege stadions worden gespeeld, dan voegt het voor het beeld ook wel wat toe als er tenminste stoelen leeg blijven. Die symboliseren de afstand tussen kijkers. Dit zou perfect passen binnen EA's plan om FIFA zo realistisch mogelijk te maken. Sterker nog, dit zou zelfs iets zijn wat ook op de andere consoles prima zou kunnen werken.
fifa 21 ps5f1593695033

Een werkende Career Mode

Uiteindelijk zou het gaaf zien om een werkende Career Mode te zien in FIFA 21 op de Switch. Een mode waarin je echt het gevoel hebt een carrière na te jagen. De mode moet daarnaast het liefst tippen aan wat andere consoles weten te bieden. Desnoods met minder goede graphics. Dromen mag altijd. Het kan nu al worden voorspeld dat dit niet gebeurt.
In ieder geval zou het best wel grappig zijn als deze FIFA editie een werkende Career Mode krijgt. Op andere consoles had de FIFA 20 release met flink wat Career Mode bugs te maken. Hoe gaaf zou het zijn als het ondergeschoven kindje het krijgt en het dan wel werkt?

Populair Nieuws