Heroes Dutch Comic Con: Een plezierige cocktail van popcultuur

Article
maandag, 26 juni 2023 om 14:00
dutch comic con zomerf1687768059
Wie dit weekend door de deuren van de Jaarbeurs Utrecht heen stapte werd begroet met ladingen aan merchandise, cosplayers en toffe ervaringen. Dat betekent dat het dus weer tijd was voor Dutch Comic Con en deze keer voor het eerst in de zomer.
Heroes Dutch Comic Con is de afgelopen jaren flink gegroeid en dat was goed te zien bij de eerste zomer-editie. Zes hallen vol gave activiteiten, winkels om je verzamelingen uit te breiden en zoveel cosplayers dat je niet meer weet op welke wereld je bent. Nu zou je misschien denken dat Comic Con niet het ideale uitje is in de zomer vanwege de hoge temperaturen, maar in de Jaarbeurs Utrecht draaide de climate control op volle toeren om een prettige temperatuur te leveren.
Wie toch nog even van het zonnetje wilde genieten, kon gewoon naar de outdoor area lopen voor een snelle snack, een lekker verkoelend drankje of om bij Defensie te kijken naar een heus legervoertuig. Ook stond er nog een DJ lekkere plaatjes te draaien voor een goede sfeer, maar wie eigenlijk last had van de hitte, kon beter terug naar binnen lopen.

Beroemdheden en cosplays

Wie de beursvloer opliep kwam al gauw terecht bij de entertainment hall op Heroes Dutch Comic Con. Hier kon je kaartjes kopen voor meet & greets en fotosessies met een van de vele sterren die het weekend aanwezig waren. Afgelopen weekend kon je bijvoorbeeld Danny Trejo (Machete, Spy Kids), Ben Barnes (The Punisher, Shadow and Bone) of Natalia Tena (Harry Potter, John Wick 4) ontmoeten. Deze sterren, en nog vele anderen, werden op het hoofdpodium geïnterviewd waarbij het publiek vragen kon stellen.
Het centrum van de hal werd naast een groot podium met talloze stoelen voor het publiek ook nog opgevuld met een gigantische AT-ST en bunker uit Star Wars. Daarbij waren er ook veel plekken te vinden waar je even wat te eten en drinken kon halen om vervolgens rustig plaats te nemen bij het hoofdpodium om te zien hoe je favoriete beroemdheid het vuur aan de schenen wordt gelegd door Nederlandse hip-hop legende Brainpower of door Youtuber en Twitch-streamer Bardo Ellens.
De beroemdheden op het hoofdpodium zijn heel leuk, maar wat uiteindelijk iedere editie toch weer de show steelt is het cosplay onderdeel van Heroes Dutch Comic Con. Startende met de Cosplay Catwalk kunnen cosplayers over het podium lopen om hun gave kostuums te tonen onder daverend applaus van het publiek. Vervolgens is er nog een heuse competitie waar cosplayers strijden voor punten van de jury om uiteindelijk met een prijs naar huis te gaan.

Doen, doen, doen

Als je wat actiever wil zijn op de beursvloer, dan is dat ook altijd mogelijk bij Heroes Dutch Comic Con. Ook bij deze snikhete zomer-editie kon je meedoen aan verschillende workshops. Of je nu wil leren hoe je moet vechten als een echte Jedi (of Sith) of dat je aan een tafel wil leren hoe je Dungeons & Dragons speelt, er is voor ieder wat wils. In de activiteitenhal kon je ook nog even babbelen met verschillende professionele cosplayers of cosplayorganisaties die actief zijn in Nederland. Ook was House of Wax aanwezig met een dubbeldikke Lord of the Rings ervaring waar de Nazgûl en Orcs je de stuipen op het lijf jagen.
Voor de gamers onder ons is er ook altijd wel iets te beleven op de vloer van Heroes Dutch Comic Con. Dit jaar waren verschillende eSports organisaties aanwezig om het publiek uit te dagen. Zo kon je Counter-Strike spelen tegen het team van Defensie of kon je het in League of Legends opnemen tegen een professionele speler. Ook Nintendo was weer lekker van de partij en vermaakte het publiek met verschillende party-games, goodies en de mogelijkheid om The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom te spelen.
Wie nog een zaal verder liep kwam terecht in de ervaringenhal waar verschillende partijen aanwezig waren. Netflix had een stormbaan van The Witcher neergezet, Disney kwam goed voorbereid met de Secret Invasion ervaring en bioscoopketen Kinopolis had verschillende poppen neergezet voor gave fotomomenten. Hier was ook de meeste ruimte om te eten en even lekker tot rust te komen, voor zover dat echt mogelijk is op Comic Con.

Geld uitgeven to infinity and beyond

De Dealer Hall is doorgaans een van de meest bezochte plekken op Heroes Dutch Comic Con en ook deze editie was daar niet anders in. Verzamelaars vanuit alle hoeken van Nederland komen op Comic Con even goed winkelen om hun collecties aan te vullen. Dat is dan ook heel goed mogelijk met alle verschillende winkels die op de beursvloer staan.
Of je nou op zoek bent naar toffe replica's uit je favoriete entertainmentproduct of heerlijke geïmporteerde snacks uit andere delen van de wereld, alles is te vinden op de Dealer Hall. Je kan zelfs kabeltjes vinden voor oude consoles die misschien niet helemaal lekker meer werken of extreem niche bordspelletjes die bij de gemiddelde winkel niet te krijgen zijn. Een goede pantseruitrusting met zwaard is ook nooit iemand slechter van geworden en daar is meer dan genoeg van te vinden.
Het grote nadeel is dat de Dealer Hall het drukste punt van heel Comic Con is en dat was dit jaar extra te merken door de hitte. Waar de meeste zones van Heroes Dutch Comic Con goed uit te houden waren, was de Dealer Hall een zorgenpuntje. Sommige mensen werden onwel in dit gedeelte en dat kwam vooral door de combinatie van hitte en grote mensenmassa's die langzaam lopen om naar alle producten te kijken.

Stripboeken in overvloed

Je kan natuurlijk geen Comic Con hebben zonder comics en wederom had de organisatie van Heroes Dutch Comic Con toffe gasten uitgenodigd uit de stripboekenwereld. Opvallend waren vooral de Marvel Stormbreakers, doorbrekende talenten uit de stal van Marvel. Deze jonge tekenaars gingen op zondag zelfs nog het hoofdpodium op om live een stripboekenkunstwerk te maken voor een veiling waarvan de opbrengsten naar een goed doel gingen.
Bij de hoofdredacteur van de Stormbreakers, C. B. Cebulski, kon je ook je eigen portfolio met tekeningen aanleveren waarbij hij je vervolgens tips gaf om te verbeteren. Voor fans van stripboeken was er dan ook weer meer dan genoeg te beleven in de Comics Area. Ook hier stonden verschillende winkels boeken, kunst en natuurlijk stripboeken te verkopen voor liefhebbers.
Ondanks al het gedoe met de hitte was de eerste zomer editie van Heroes Dutch Comic Con een groot succes. Op 18 en 19 november 2023 vindt de winter editie weer plaats, waarbij er ongetwijfeld weer toffe gasten en gave cosplayers aanwezig zullen zijn. Daarbij zal de temperatuur waarschijnlijk ook een heel stuk aangenamer zijn, in het bijzonder voor de cosplayers die heel dikke kostuums dragen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties