Met deze heerlijke kerstfilms kom je de coronafeestdagen door!

Article
vrijdag, 25 december 2020 om 11:00
pexels olya kobruseva 5715247f1608546355
Het is alweer bijna kerst, maar met alle coronamaatregelen wordt het er allemaal niet gezelliger op. We mogen tijdens kerst maar drie mensen per dag ontvangen, alle restaurants zijn dicht en een gezellig dagje uit zit er ook niet in. Zeer begrijpelijk allemaal, maar het maakt er de kerstdagen niet leuker op. Gelukkig hebben we nog wel steeds een flink aantal heerlijke kerstfilms, maar welke moet je dan kijken?
De afgelopen jaren zijn er een groot aantal heerlijke kerstfilm uitgekomen die je eigenlijk maar een paar weken paar jaar kan kijken. En nu we in die weken zijn gekomen is het natuurlijk zonde om ze links te laten liggen. Maar met welke kerstfilms kom je nou de coronafeestdagen door?

Elf

We beginnen met een film uit 2003 die misschien wel zo slecht is dat hij goed is. Eind 2003 verscheen in de bioscopen de film Elf met Will Ferrell. Een bizarre kerstfilm, met bizarre humor die stiekem toch onwijs leuk is. In de film Elf speelt Will Ferrell Buddy, Buddy is als baby in de zak van de kerstman gekropen waarna de kerstman hem samen met z’n elfjes heeft opgevoed. Buddy is natuurlijk alleen niet echt een Elf, maar komt daar pijnlijk genoeg pas op late leeftijd achter. Als Buddy er eindelijk achter is gekomen, gaat hij opzoek naar zijn echte vader in New York. Buddy is de echte wereld alleen niet helemaal gewend en dit zorgt voor en bijzonder tafereel.

The Nighmare Before Christmas

Van Elf gaan we naar een iets duisterdere kerstfilm, maar wel eentje die ook zeker het kijken waard is. In 1993 bracht Tim Burton namelijk de kerstfilm The Nightmare Before Christmas uit. Burton is bekend geworden met zijn duistere films en ook deze film past zeker in die categorie. The Nightmare Before Christmas is ook vrij speciaal, omdat de film bijna volledig is gemaakt met stop-motion.
Het verhaal gaat over Jack Skellington, die de pompoenkoning van Halloween Town is. Skellington is het zat om elk jaar Halloween te vieren en besluit op een dag naar Christmas Town te gaan. Dit bevalt hem alleen zo goed dat hij besluit om met Halloween Town het kerstfeest op een griezelige manier over te nemen.

How the Grinch Stole Christmas!

Van Tim Burton gaan we naar een verhaal van Dr. Seuss. Dr. Seuss was een bekende Amerikaanse kinderboekenschrijver die bekend werd met boeken als The Cat in the Hat, The Lorax en How the Grinch Stole Christmas. En laat dat laatste boek nou ook een kerstverhaal zijn, waar ook nog eens een film van is gemaakt. Twee jaar geleden verscheen er een animatiefilm van The Grinch en in 2000 verscheen het verhaal als film met niemand minder dan Jim Carrey in de hoofdrol. Maar wat ons betreft is de beste verfilming van het boek verschenen in 1966.
Het verhaal van The Grinch speelt zich af in een magisch land waar iedereen van Kerstmis houdt. In dit land woont boven op een berg alleen ook The Grinch en die heeft juist een hekel aan Kerstmis. The Grinch besluit op een zekere kerstavond zich te verkleden als kerstman en zo het kerstfeest over te nemen.

The Polar Express

Tot slot sluiten we af met een kerstfilm uit 2004. In dat jaar verscheen namelijk de animatiefilm The Polar Express met Tom Hanks. Hanks sprak in deze film maar liefst zes personages in en niet geheel onverdienstelijk, want de film werd genomineerd voor maar liefst vier Oscars.
Het verhaal gaat over een jongen die twijfelt aan het bestaan van de kerstman. Hij denkt eigenlijk dat de kerstman niet meer bestaat, maar mag dan op een dag mee in een magische trein die op weg is naar de Noordpool om uiteindelijk zo de kerstman te ontmoeten.