Top 5 gekste Hearthstone Heroes of Warcraft kaarten

  De kaartgame van Blizzard zit vol met vreemde, soms onlogische kaarten die stiekem enorm effectief kunnen zijn. Dit zijn de gekste Hearthstone kaarten op een rijtje.

  Omdat we hier flink wat kaarten bespreken die je misschien niet kent, kun je iedere kaart aanklikken om te zien hoe hij eruit ziet en wat hij doet in Hearthstone. Wil je meer weten over deze verslavende kaartgame? Lees dan vooral eens onze recensie.

  top 5 gekste hearthstone kaarten

  5. Zombie Chow

  Een kaart die je in de eerste beurt kunt spelen met stats van 2 attack en 3 health, dat klinkt bijna alsof Blizzard een foutje heeft gemaakt met Hearthstone. Pas als we naar de tekst op de kaart kijken, zal deze zombie al snel uit het deck van veel spelers verdwijnen, terwijl dat niet helemaal terecht is.

  Zodra Zombie Chow het loodje legt, healt hij namelijk je tegenstander, en dat is uiteraard slecht nieuws. Als je echter goed nadenkt, kun je deze kaart uitstekend naar je hand zetten. Als je het voor elkaar krijgt om hem in de eerste paar beurten van de game te krijgen, maakt die heal namelijk niets uit. Je tegenstander zit dan nog op zijn max van 30, en als je de Zombie Chow gebruikt om vijandige minions te killen, kun je een enorme voorsprong opbouwen.

  Voor de Priest class komt er nog een extra voordeel bij: als je de Zombie Chow combineert met de Auchenai Soulpriest, dan doe je vijf extra schade aan de hero van je tegenstander in plaats van dat je hem healt.

  4. Injured Blademaster

  Net als de Zombie Chow ziet de Injured Blademaster er op het eerste gezicht belachelijk uit. Een 4/7 minion, die zichzelf vier schade toebrengt zodra hij op het bord belandt. Toch weet hij zijn weg te vinden naar ieder Priest deck, omdat hij enorm goed een combo kan starten met andere populaire kaarten.

  Zo is het een handige manier om samen met je Northshire Cleric en je Hero Power extra kaarten te trekken, en kun je de nieuwe Light of the Naaru precies gebruiken om je Blademaster te healen en een extra minion op te roepen. Bovendien is de Circle of Healing kaart van Priest voor 0 mana precies gemaakt om van de Injured Blademaster een enorm sterke kaart te maken.

  3. Elite Tauren Chieftain

  Als het over gekke kaarten in Hearthstone gaat, dan mag de Elite Tauren Chieftain niet ontbreken. Niet alleen de animatie is geweldig, het feit dat het hier om een gigantisch wezen gaat dat met een elektrische gitaar magische wezens oproept is eigenlijk al goed genoeg.

  Bovendien krijgen beide spelers een willekeurige kaart in hun handen, zodra de Chieftain gespeeld wordt. Zo kun je drie, vier of vijf Murlocs oproepen, een willekeurige Horde Warrior spelen of vier schade aanrichten.

  Welke Hearthstone-kaart je krijgt is compleet willekeurig, en dus misschien niet zo goed, maar het is zonder twijfel een van de meest komische kaarten om ineens te spelen.

  2. Blingtron 3000

  Dankzij de nieuwe Goblins vs Gnomes uitbreiding hebben we tal van nieuwe kaarten om toe te voegen aan onze decks in Hearthstone, en Blingtron is een van onze favorieten. Dit kleine gouden robotje is dol op goud en alles wat blinkt, dus krijgen beide spelers een gouden wapen als je hem inzet.

  Dit willekeurige aspect kan dus zowel in je voordeel als je nadeel werken, maar pas als je Blingtron gaat combineren met andere kaarten, kan het je ineens een interessant voordeel opleveren. Denk bijvoorbeeld aan Harrison Jones, waarmee je het wapen van je tegenstander sloopt en extra kaarten trekt.

  Door dit te combineren met Blingtron krijg je op die manier zelf een wapen en extra kaarten door het wapen van je tegenstander direct te verwijderen voordat hij er zijn voordeel mee kon doen.

  1. Lord Jaraxxus

  In een lijst met gekke kaarten, kan en mag er natuurlijk maar één kaart op nummer één staan en dat is zonder twijfel Lord Jaraxxus. Deze krankzinnige Legendary voor de Warlock doet iets wat geen enkele andere kaart in Hearthstone doet: het vervangt je Hero met deze duivelse vent, die direct begint met een wapen en de sterkste Hero Power in de game.

  Omdat je hierdoor een nieuwe Hero krijgt, krijg je ook een aantal nieuwe manieren om dingen naar je tegenstander te sturen. Daar is gelukkig ook al een fijne remix van gemaakt, die zich iedere keer in ons hoofd afspeelt als onze tegenstander een Jaraxxus op ons afstuurt.

  Hearthstone: Heroes of Warcraft

  Verkijgbaar vanaf 12 march 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.