Hardware op de E3 - Dit gaan we mogelijk zien in 2016

Article
zondag, 29 mei 2016 om 13:06
xgn google image
De game-industrie is in rep en roer, want de E3 is in aantocht. Van 12 tot en met 16 juni staat de wereld weer in het teken van de aankomende games, content en natuurlijk ook hardware. Maar welke consoles en gadgets kunnen wel eens hun opwachting maken? Dit zijn onze verwachtingen met betrekking tot hardware op de E3.

PS NEO

Het kan je niet ontgaan zijn, maar een toenemende stroom aan geruchten rondom een nieuwe PlayStation voorspelt een hoop goeds. De Sony console, die door dichte bronnen gedoopt is tot de NEO, kan nog wel eens een opwachting op de E3 gaan maken. Er zijn, volgens de geruchten, al een hoop specificaties langsgekomen waaraan het nieuwe gameplatform zou kunnen voldoen.
De PlayStation Neo zou zo maar 4K ondersteuning kunnen krijgen. Daarnaast wordt natuurlijk een hoop aandacht besteed aan VR, dus ook de compatibiliteit hiermee is vanzelfsprekend. Wat Sony echt voor ons in petto heeft met betrekking tot de PS NEO, hopen wij terug te zien tussen de hardware op de E3.

Xbox anderhalf

Over consoles gesproken, Microsoft kan niet achterblijven op het gebied van innovatief gamen. Het is dan ook niet uit te sluiten dat ook deze gigant iets van zijn nieuwe hardware laat zien. Zo zijn er plannen geweest om een krachtigere Xbox te maken. De aankomende Xbox moet de overgang worden tussen de PC en de console, aangezien er dus vanuit Microsoft plannen waren om een universeel Windows platform te creëren.
Waarschijnlijk komt kamp Microsoft met een hoop toffe informatie over de aankomende "Xbox One Slim", "Xbox One and a Half" of de "Xbox NEO". Maar dit is niet het enige dat we qua hardware op de E3 verwachten te zien vanuit Microsoft.

Nintendo NX

Ook al heeft Nintendo aangegeven op de E3 niks te tonen over zijn nieuwe console, er wordt gehoop en verwacht dat het bedrijf het toch niet kan laten iets te laten zien. Na alle foto’s van nep NX controllers en consoles wordt het dan ook echt tijd om de wereld voor te bereiden een generatie consoles die bij iedereen in de smaak kunnen vallen. Wij verwachten dat de Nintendo hardware op de E3 zijn debuut gaat maken en met een heel andere vorm van besturing komt dan de gebruikelijke zwieberstokken. Want motion controls zijn inmiddels wel een beetje achterhaald.
Volgens een investeerder werkt Nintendo ook nog aan een nieuwe handheld. Volgens de geruchten is de Nintendo MH, zoals dit apparaat zou moeten heten, een handheld versie van de NX. Als deze draagbare console in alle geheimzinnigheid toch geproduceerd wordt, dan zou de E3 de uitgekozen tijd zijn om er meer over los te laten!

Sony VR

Stap maar op in de hypetrein, op weg naar Virtual Reality land! Virtual Reality heeft de afgelopen tijd een enorme sprong voorwaarts gemaakt waarbij de ontwikkeling zowel qua hardware als software support beter is geworden. Voor de PC en smartphone zijn er dit jaar al een hoop technologische hoogstandjes uitgebracht op het gebied van de virtuele game realiteit doorbreken, maar ook de E3 gaat naar de verwachtingen hierop inhaken.
Sony VR, de Virtual Reality headset voor de PS4, wordt in oktober van dit jaar nog gelanceerd. Daarom is het ook niet meer dan logisch dat Sony met de E3 persconferentie het publiek nog even lekker weet te maken met alle specificaties, demo’s en natuurlijk de mogelijkheden die het apparaat te bieden heeft. Ga maar alvast klaarzitten, want deze persconferentie wordt een hoogtepuntje in de realiteit als het gaat om hardware.

Microsoft Hololens

Tijdens de E3 van vorige jaar werd de Microsoft HoloLens getoond. Een toffe demonstratie van Minecraft in Augmented Reality was dan ook wel een van de meest belovende vooruitzichten van de hardware.
Het is dan ook geen wilde gok dat de Microsoft HoloLens dit jaar weer op de E3 wordt getoond, maar met meer omvang. Nieuwe features en een grote lading aan games zullen deze veel belovende hardware weer in zicht weten te brengen. Of Microsoft daar net zo over denkt moeten we maar beleven, maar er kan natuurlijk niet achtergebleven worden op de Sony VR!
Wat we qua hardware op de E3 allemaal te zien krijgen, blijft natuurlijk nog bij een hoop verwachtingen. Wij raden je aan om de persconferenties te volgen en natuurlijk XGN.nl in de gaten te houden. Wij zijn klaar voor de toekomst.