10 handige Google Chrome extensies - Handiger surfen op het net

Article
zondag, 04 maart 2018 om 11:00
xgn google image
Iedereen heeft wel eens gehoord van Adblock, één van de vele handige Google Chrome extensies die er zijn. Met de eigen ingebouwde Google Adblock krijgt de extensie een concurrent. Wij zetten 10 andere handige Google Chrome extensies voor je op een rijtje!

Bitmoji

Bitmoji kennen we allemaal wel van Snapchat, maar is ook te downloaden als een extensie op Google Chrome. Oké, toegegeven, Bitmoji is geen handige extensie om te downloaden. Maar het is wel een hele leuke!
Jij bent een Bitmoji. Je maakt namelijk een poppetje aan dat sprekend op jou lijkt (of niet) en kan hem of haar in allerlei verschillende posities en omgevingen stoppen. Leuk voor als je een e-mail of bericht moet versturen waar de formele laag vanaf moet.
126656

Better History

Je kent het wel, je hebt een paar dagen geleden een heel tof product voorbij zien komen, maar je hebt geen flauw idee meer hoe de site heet waar je dit hebt gevonden. Je kijkt door je geschiedenis heen maar je kan niks vinden, want je moet eindeloos naar beneden scrollen om bij de juiste datum te komen.
Gelukkig weet je nog de exacte datum, maar je bent het eindeloze scrollen helemaal zat. De extensie Better History zorgt ervoor dat deze irritatie verleden tijd is. Want met deze toepassing kun je per datum en tijd zoeken in je geschiedenis.
126663

Evernote Web Clipper

Evernote is een app die is gemaakt om alles bij te houden, het zijn jouw digitale notities. Nu is Evernote in allerlei verschillende soorten en maten verkrijgbaar, bijvoorbeeld op je telefoon, maar ook als Google Chrome extensie.
Al is de extensie anders dan de normale versie van Evernote. Dit is namelijk de Evernote Web Clipper, een handige toepassing om artikelen, documenten of wat dan ook op te slaan. Dit doe je door de linkjes in een documentje te plakken, maar je kunt ook gewoon artikelen of pagina's uitknippen en opslaan. Handig!
126665

WhatFont

WhatFont is een extensie die vooral goed van pas komt bij mensen die bezig zijn met het bewerken van foto's en video's. Met het blote oog kunnen wij namelijk niet direct zien welk lettertype er nou gebruikt wordt in een stuk tekst, maar de computer gelukkig wel!
WhatFont heeft een hele simpele werking. Je download namelijk de extensie en je hoeft maar met je muis over een lettertype heen te gaan en de toepassing weet welk font het is. Dat bespaart je weer een urenlange zoektocht!
126668 1

Tic Tac Toe

De term handig kun je heel breed opvatten en dat doen we dan ook als we het hebben over handige Google Chrome extensies. Een spelletje boter-kaas-en-eieren kan namelijk heel goed van pas komen in allerlei situaties.
Want wat nou als je op je werk zit en je hebt niks te doen, of je moet even heerlijk ontspannen, wat doe je dan? Gewoon een potje boter-kaas-en-eieren. Daarnaast kun je het in je vrije tijd ook gewoon spelen als je iets moet downloaden wat tergend lang duurt.
126670

Google Mail Checker

Iedereen heeft wel eens last van zijn eigen surfgedrag op het werelwijde web. Zo ben je rustig aan het werk en zie je ineens dat er negentien tabbladen openstaan waarvan je ze het liefst allemaal sluit, maar je ze eigenlijk wel nodig hebt.
Met deze extensie kunnen we de pijn verzachten van het open hebben staan van al deze tabbladen. Want waarschijnlijk is je e-mail daar een van en daar hebben we de Google Mail Checker voor. Zo heb je met één click op de extensie een overzicht van de verschillende mails die zijn binnengekomen.
126672

Awesome Screenshot

Als je een mooie foto ziet, of je wil een screenshot opslaan, dan kan dat met de screenshotknop op je toetsenbord. Het enige minpuntje hieraan is het opslaan. Want hoe sla je die screenshot nou op een snelle manier op? Dat gaat nog niet zo makkelijk.
Welke extensie daarvoor zorgt dat zoiets makkelijk gaat, is Awesome Screenshot. Deze toepassing zorgt ervoor dat je screenshot binnen no-time opgeslagen is en de extensie kan nog veel meer! Als jij namelijk een video wil opnemen, dan neemt Awesome Screenshot voor jou het scherm op.
126674

PanicButton

Paniek! Paniek! Ineens loopt je kleine broertje onaangekondigd je kamer binnengelopen met zijn blik gericht op de monitor. Je bent net een verjaardagscadeautje voor hem aan het uitzoeken en hij mag absoluut niet zien wat je van plan bent te kopen.
Dan is daar de Panic Button to the rescue! Wanneer je op deze knop klikt zullen al je tabbladen meteen weggeklikt worden, alsof ze nooit hebben bestaan. Maar maak je geen zorgen, want de Panic Button slaat de tabbladen wel op, maar zijn onzichtbaar voor de indringer. Je kunt zelfs een wachtwoord erop zetten zodat alleen jij de gesloten tabbladen terug kan halen!
126677

LastPass

De wachtwoordcombinaties met de cijfers 123 en geboortedata van je ouders kennen we inmiddels wel. Tijd voor LastPass om daar eens wat verandering in te brengen, want LastPass kan een ijzersterk willekeurig gegenereerd wachtwoord voor je aanmaken.
Maar dat is niet de blikvanger van deze extensie, want LastPass bewaart alle wachtwoorden veilig voor jou en kan ze automatisch voor je invullen. Tot slot worden alle gegevens gesynchroniseerd zodat je ook makkelijk toegang hebt tot alle gegevens op je telefoon of laptop.
126678

Momentum

De laatste van alle handige Google Chrome extensies: Momentum. Deze toepassing geeft elk nieuw tabblad een eigen look and feel. Een look and feel die je zelf mag creëren met wat jij op het tabblad wil hebben staan. Van een weerbericht tot een motiverende tekst, je bepaalt het zelf.
Je kunt zo goed als alles zelf bepalen. Of je er nou een pagina van maakt met leuke teksten en klokken of een serieuze werkpagina met allerlei notities, Momentum is geschikt voor iedereen die een nieuw soort schwung aan een nieuw tabblad wil geven

10 handige Google Chrome extensies

Dit waren 10 handige Google Chrome extensies. Welke van deze ga jij allemaal toevoegen aan je Google Chrome, of gebruik jij een andere browser?