Deze 5 Halo Infinite multiplayer tips maken jou de ultieme Spartan

Article
zaterdag, 11 december 2021 om 16:00
halo infinite multiplayerf1642348001
Nu ook de campaign van Halo Infinite in de digitale winkelrekken ligt, kan het complete sci-fi avontuur beginnen. Naast het epische avontuur met de groene Master Chief, is ook de Halo multiplayer terug van weggeweest. De gameplay van de shooter van Microsoft speelt net iets anders weg dan bijvoorbeeld een Call of Duty. Een aantal handige tips kunnen dus geen kwaad. Deze Halo Infinite multiplayer tips and tricks zorgen ervoor dat jij de meest voorbereide Spartan op het slagveld bent!

1. Leer je wapens kennen, speel de Weapon Drills

Een goed voorbereide speler is de beste speler. Halo Infinite bevat naast een aantal oude bekenden ook reeks gloednieuwe wapens die je kunt gebruiken in de multiplayer. Voor je jezelf genadeloos laat afknallen, is het daarom belangrijk om te weten wate elk schietijzer kan en hoe je ze effectief kunt gebruiken. Speciaal daarvoor zitten er in de game zogenoemde Weapon Drills.
Dit zijn een soort challenges die je per wapen kunt voltooien. De ideale locatie dus om rustig bekend te raken met de klassieke MA40 assault rifle en BR75 battle rifle. Maar wat te denken van de nieuwe Mangler of de Shock Rifle. Zo kunnen bekende wapens uit de serie net iets anders aanvoelen dan in vorige games, terwijl nieuwe schietijzers vaak een eigen manier hebben om effectief te zijn.
De Shock Rifle kan bijvoorbeeld schade doen aan een groep als er meerdere tegenstanders bij elkaar staan. Een heuse kettingreactie dus. Door vooraf dit soort handige trucs te leren, heb je eenmaal online een goede voorsprong op de rest.
halo infinite 1f1637064363

2. Schiet de juiste munitie op het juiste moment

Los van alle wapens en hun verschillende functies, is het in Halo Infinite ook belangrijk om te kijken naar het type ammo dat jouw wapen gebruikt. Naast een levensbalk heeft elke speler namelijk ook een schild dat uitgeschakeld moet worden. Gewone loden kogels kunnen zeker een klap uitdelen tegen dat schild, maar er is een betere keuze.
Plasmakogels doen namelijk meer schade tegen schilden, terwijl reguliere of 'kinetic' kogels juist meer fysieke schade aanrichten zodra het schild is neergehaald. In een game als Halo Infinite, waar de 'time to kill' (TTK) relatief hoog ligt, zijn dit soort slimme trucjes enorm effectief.
Kijk dus goed om je heen, neem een goede combinatie van beide wapens mee en je zult zien dat je jouw vuurgevechten veel vaker wint. Een kleine verandering kan een groot verschil maken!

3. Niet herladen, maar switchen

Zoals in elke shooter zal je vroeg of laat moeten herladen of een koelmoment moeten kiezen voor je weer door kunt gaan met knallen. Dat is in Halo Infinite niet anders. Maar waar het logisch lijkt om snel een nieuw magazijn in je wapen te drukken, kan het meer dan eens je dood betekenen. Die paar seconden dat je niets kunt doen, ben je praktisch een schietschijf voor je tegenstander.
In plaats van die X-knop in te drukken (of R voor de PC spelers onder ons) is het de betere keuze om snel te wisselen naar je secundaire wapen tijdens een gevecht. Op die manier kun je binnen een seconde weer verder knallen op je tegenstander en hopelijk als winnaar uit de strijd komen. Leg je vertrouwen dus niet in één wapen, maar wissel constant.
halo infinite 2f1637064369

4. Knallen is niet altijd de beste optie

Waar wapens meestal het vuile werk opknappen, is het gebruik van mêlee in de Halo franchise misschien wel minstens net zo belangrijk. Dat is in Halo Infinite niet anders en daarom moet je altijd klaar staan om een flinke tik uit te delen.
Wanneer je een groot deel van het schild van een vijandelijke Spartan hebt kapotgeschoten, kun je hem of haar namelijk met een goede vuist in het gezicht letterlijk uitschakelen. Door de hoge TTK is dit één van de snelste manieren om een kill te maken, al is het natuurlijk wel wat gevaarlijker om zo dicht op je tegenstander af te gaan.
Maar met een goede slide over de grond of een tactische sprong met een Grappleshot ben je binnen no-time binnen slagbereik en klap je die tegenstanders zo tegen de vloer. Laat ze zien wie de baas is!

5. Blijf dicht bij je team

De laatste tip voor de Halo Infinite multiplayer is misschien wel de meeste simpele, maar daardoor niet minder belangrijk. Teamwerk is essentieel in de futuristische shooter om als winnaar uit de bus te komen. Het is dan ook aan te raden om dicht bij jouw team in de buurt te blijven.
Zo kunnen zij je dekking geven als jij plots wordt aangevallen door een vijandelijke Spartan, zodat jij niet neer gaat en je samen door kunt gaan richting de objective. Veel van de gamemodi in Halo draaien voornamelijk om die objective en zonder team ben je bij voorbaat al verloren. Werk dus samen en geef de tegenstander geen kans om door jullie verdediging te breken.
Dit artikel is in samenwerking met Microsoft.