De 10 beste Netflix films van 2021

Article
zondag, 12 december 2021 om 9:00
red notice fotof1637319123
Ieder jaar komen er weer een hoop nieuwe films uit op het streamingplatform Netflix. Het is een mix van originals en andere films. Welke films die dit jaar op de dienst zijn verschenen moet je dan echt hebben gekeken? Dat staat in dit artikel.

Red Notice

De film Red Notice is de duurste Netflix productie ooit, maar dit heeft ook zeker voor resultaat gezorgd. De film is namelijk de meest bekeken film op Netflix. Hiermee heeft de film Bird Box uit 2018 van de troon gestoten als meest bekeken film.
In Red Notice moeten Dwayne Johnson en Ryan Reynolds een team vormen. Johnson speelt een agent en Reynolds een opgepakte dief. Beide komen in een cel terecht. Uiteindelijk moeten ze samenwerken om een andere grote kunstdief, gespeeld door Gal Gadot, te pakken Die dief heeft ervoor gezorgd dat beide mannen in de cel zijn beland.
aotd 072419 08502rc cc ff1622475221

Army of the Dead

In de wereld van Army of the Dead is er een zombie uitbraak. Het is niet zoals we het kennen in andere zombie shows en films zoals The Walking Dead, maar meer dat bepaalde plekken zijn afgezet in de wereld waar zombies zitten. Wanneer Las Vegas wordt afgezet, omdat er een grote zombie uitbraak is, besluiten een groep huurlingen om een poging te wagen om een overval te plegen in Las Vegas. De film kreeg in 2021 ook een spin-off genaamd Army of Thieves. Deze film staat ook in de lijst.
schermafbeelding 2021 12 08 om 170427f1638979529

The Harder They Fall

Netflix heeft een aantal Westerns uitgebracht waaronder de film The Harder They Fall. De film gaat over de outlaw Nat Love. Hij krijgt te horen dat de persoon die verantwoordelijk is voor de dood van zijn ouders vrij komt. Hij besluit wraak te nemen en om dit te bereiken probeert hij zijn oude bende bij elkaar te krijgen. En zoals we gewend zijn van westerns gaat dat samen met een hoop rondvliegend lood.
dscf1881f1621424264

Ferry

Voor wie nog een Nederlandstalige film zoekt is er Ferry. De film gaat over Ferry Bouman uit de serie Undercover. De film vertelt het verhaal van Ferry Bouman, voordat hij de grote crimineel is geworden uit de serie.
Ferry woont in Amsterdam en werkt daar voor een andere crimineel. Wanneer deze crimineel wordt overvallen moet Ferry de daders zoeken in Brabant, de regio waar hij is opgegroeid. Hij verblijft op camping Zonnedauw en in de film zien we hoe hij uiteindelijk heeft besloten om daar te blijven.
rsz 120201006 dsc 4508f1627296170

Army of Thieves

Altijd willen weten hoe een bankoverval zou lopen tijdens een zombie uitbraak? Dan moet je niet zijn bij Army of Thieves. Deze film is namelijk een prequel op Army of the Dead, met publiekslieveling Ludwig Dieter (Matthias Schweighöfer) in de hoofdrol.
In Army of Thieves wordt Dieter gerekruteerd voor een team aan bankovervallers om een hele reeks aan overvallen te plegen door Europa. Op de achtergrond gebeuren er alleen wel al opmerkelijke dingen...
schermafbeelding 2021 12 08 om 170703f1638979765

The Power of the Dog

De film The Power of the Dog gaat over twee broers, namelijk Phil en George Burbank. Ze zijn samen landeigenaren. De broers hebben een goede band, totdat George in het geheim trouwt met een weduwe. Dit zorgt voor een breuk in de band tussen de twee broers.
tik tik boomf1638981396

Tik, Tik... Boom!

Voor wie houdt van films die gecombineerd zijn met muziek is er Tik, Tik… Boom! Andrew Garfield speelt in de film Jonathan Larson, een theatercomponist. Deze Larson heeft echt bestaan en de film gaat over zijn leven en zijn creativiteit. Larson overleed onverwacht op 35 jarige leeftijd aan een aortadissectie. De film is dus ook een eerbetoon aan Larson.
schermafbeelding 2021 12 08 om 171400f1638980113

News of the World

Naast The Harder They Fall staat er nog een Western in deze lijst. Namelijk News of the World. De film speelt zich een paar jaar af na de Amerikaanse Burgeroorlog. De film geeft een ander beeld als western dan dat we gewend zijn. Het gaat over een veteraan en tien-jarig meisje die door Texas reizen. Een Texas zonder regels, dus ze moeten proberen de reis te overleven.
the witcher nightmare of the wolff1629969322

The Witcher: Nightmare of the Wolf

Naast de The Witcher serie is er ook een film verschenen die een verhaal vertelt in deze wereld. De film is niet met echte acteurs, maar is een animatiefilm. Het gaat om een andere Witcher dan Geralt, namelijk Vesemir. Dit is de Witcher die Geralt ook getraind heeft. In de film zien we een jonge Vesemir die erachter komt dat het zijn van een Witcher niet alleen betekent dat je in ruil voor goud monsters dood.
concrete cowboysf1638980348

Concrete Cowboy

De laatste film in de lijst is Concrete Cowboy. De film gaat over een tiener die zich lastig gedraagt. Hierdoor wordt hij naar zijn vader (Idris Elba) gestuurd in Philadelphia. Hij kent zijn vader alleen niet zo goed, dus dit is lastig voor hem. Bij zijn vader komt hij terecht in de cowboy cultuur die nog in Philadelphia zou heersen. De cowboy cultuur in sommige steden bestaat echt, maar is niet erg bekend in de rest van de Verenigde Staten en daarbuiten. Deze film brengt dit juist onder de aandacht.

Populair Nieuws