Hack & slash op de Switch met Diablo en No More Heroes [gamescom 2018]

  Als je een afspraak hebt bij Nintendo op gamescom staat dat garant voor een hoop plezier. Niet alleen checkten we Mario Party 10 en Monster Boy, maar ook Diablo III en de nieuwe No More Heroes! Wat ons betreft zijn dat toch wel twee toffe Switch games die er nog aan komen!

  Eerlijk is eerlijk als je tig games mag spelen bij Nintendo heb je vaak maar kort de tijd om een game onder de knoppen te hebben. Daarom is besloten om in dit artikel kort twee games te bespreken. Wat is Diablo en wat is No More Heroes? En wat was onze eerste indruk van beide games?

  Diablo 3 External Collection

  Wat is het?

  Diablo 3 is een role-playing game waarin heel wat vijanden continu in mootjes gehakt kunnen worden en complete gebieden en kerkers uitgekamd worden. Hack & slash dus! Verder is loot het toverwoord voor menig speler als iedereen met de grond gelijk is gemaakt! Blizzard zet doorgaans ijzersterke games neer en met Diablo 3 had het eerder al zeker goud in handen.

  Wereldwijd is de titel goed ontvangen en op meerdere platformen verschenen. Menig game, zodra het een beetje een ‘dungeon crawler’ genoemd mag worden, wordt vergeleken met Diablo 3. Al gebiedt eerlijkheid te zeggen dat Diablo 3 heer en meester is in dit genre. Géén titel is zo goed.

  Fijn dus dat de Switch er ook eindelijk aan mag geloven! Voor 60 euro halen mensen straks de complete editie in huis: Diablo III Reaper of Souls, Diablo III Reapers of Souls Expansion en Diablo III Rise of the Necromancer. Een compleet pakket dus! Verder kan de game, zoals vanouds, alleen gespeeld worden of in co-op tot maximaal vier spelers. Dit kan online en offline.

  Wat is onze eerste indruk?

  GOED. Ja, met hoofdletters wel. Ondergetekende is groot liefhebber van Diablo 3 en speelde de game eerder al uit op PlayStation 4, om ‘m later ook aan te schaffen op de Xbox One. Een Switch release kan er ook nog bij. Sommige games kun je vaker dan één keer spelen omdat ze zo goed zijn en Diablo 3 is daar zeker een goed voorbeeld van.

  Bovendien is het nu genieten geblazen dat je de game overal mee naartoe kunt nemen. Wie had een paar jaar geleden gedacht dat je Diablo 3 in de trein zou kunnen spelen of in een vliegtuig? Op gamescom hebben wij de game enkel in handheld modus getest en eerlijk is eerlijk: de game ziet er prachtig uit op dat kleine scherm!

  Niet onbelangrijk om te weten: de game speelde ook nog eens heerlijk weg. De combat voelde goed aan de besturing verliep soepel. Dit belooft wordt, namelijk heel wat treinritjes die voorbij zullen vliegen!

  Travis Strikes Again: No More Heroes

  Wat is het?

  No More Heroes is een hack en slash game waarvan het eerste deel verscheen voor de Wii in 2007. Spelers kropen in huid van Travis Touchdown en konden via motion controls lekker met een zwaard van alles kapot hakken. De cel-shaded videogameserie is knotsgek en heeft heel wat mensen vermaakt op de Wii. En later ook op de PlayStation 3.

  Straks mag de Switch geloven aan een nieuw deel. De serie leek even verdwenen, maar is straks weer helemaal terug met Travis Strikes Again: No More Heroes. Met een katana in de hand mag hij wederom in cel-shaded stijl een hoop verderf zaaien. Wanneer de game uitkomt, is nog niet precies bekend.

  Wat is onze eerste indruk?

  De game hebben we maar kort onder onze knoppen gehad en voor ondergetekende was het ook al flink wat jaartjes geleden dat No More Heroes in de console zat. Toch waren de eerste stappen in de nieuwe No More Heroes vrij vermakelijk. Niet via motion controls (gelukkig!), maar gewoon via normale knoppen wat vijanden neermeppen voelde lekker.

  Al voelde het vechtsysteem wel heel erg simpel aan. Slechts een paar knoppencombinaties waren mogelijk en de vraag is of dit alles is wat de uiteindelijke game te bieden heeft. Zo ja, wordt Travis Strikes Again: No More Heroes misschien een beetje saai. Dit is ook heel erg afhankelijk van andere factoren, zoals het verhaal, de omgevingen en verschillende vijanden.

  Helaas hebben we té weinig van het spel gezien én gespeeld om daar nu een goed beeld van te geven. En het hielp ook niet mee dat we een demo in het Duits speelden. Dus vooralsnog is de eerste indruk een beetje matig. Dit, terwijl we érg openstaan voor een nieuwe No More Heroes game op de Switch!

  Travis Strikes Again: No More Heroes

  Verkijgbaar vanaf 18 january 2019

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.