Fist of the North Star Lost Paradise details - Yakuza in de woestenij! [gespeeld op gamescom]

  Tijdens gamescom konden wij aan de slag met de nieuwste Fist of the North Star-game voor de PlayStation 4. Dit zijn alle Fist of the North Star Lost Paradise details die ons opvielen tijdens gamescom 2018!

  Over Fist of the North Star

  Voor we je de Fist of the North Star Lost Paradise details vertellen, moeten we eerst Fist of the North Star aan jullie introduceren. De serie staat in Japan bekend als Hokotu No Ken en is één van de meest klassieke anime- en mangaseries daar. Fist of the North Star volgt het hoofdpersonage Kenshiro in een postapocalyptische wereld duidelijk geïnspireerd door Mad Max. Kenshiro is specialist in een vechtstijl genaamd Hokuto Shinken, waar de vechter specifieke vitale punten op het lichaam raakt en zo tegenstanders op spectaculaire wijze doodt.

  In Fist of the North Star slaat Kenshiro zijn vijanden niet alleen in elkaar, ze exploderen vaak in een bloederige pulp. De overblijfselen van de wereld worden bedreigd door allerlei gewetenloze bandieten en gangs die het gemunt hebben op onschuldige overlevenden. Kenshiro is degene die hen beschermt tegen de schurken en daarbij geen genade heeft.

  De bekende zin “Omae Wa Mou Shindeiru” (“Je bent al dood” in het Japans) is op het internet misschien wel bekender dan de serie zelf. De game volgt de gewone verhaallijn van Fist of the North Star. Nadat Kenshiro is verslagen door Shin wordt zijn verloofde Yuria door Shin ontvoerd. Nadat Kenshiro hoort dat Yuria mogelijk in de City of Eden bevindt start hij een zoektocht door de woestenij om haar te vinden.

  Niet een typische anime-game

  Op het eerste gezicht lijkt Fist of the North Star een dertien-in-een-dozijn game gebaseerd op een anime, zoals we er meerdere per jaar voorbij zien komen. Toch heeft Lost Paradise iets wat al die andere games niet hebben: het ontwikkelteam achter de Yakuza serie die aan de game werkt. Het interne team achter de verschillende Yakuza-games bij SEGA maakt de game, waardoor de gameplay van Fist of the North Star: Lost Paradise erg vergelijkbaar is met die serie.

  Toen wij de game konden spelen op gamescom werd het ook meteen duidelijk dat het Yakuza-team zijn stempel achtergelaten heeft op deze game. De manier waarop je door de wereld loopt, met NPC’s praat en hoe je vecht met vijanden zijn allemaal zoals je gewend bent uit de Yakuza serie. Dit betekent dat de minigames waar Yakuza bekend om staan ook hier in al hun glorie aanwezig zijn. Zo kan je op honkbal-achtige wijze aanstormende bandieten wegslaan met een stalen balk, in een bar cocktails maken en zelfs een retro Fist of the North Star-game spelen op de SEGA Master System.

  Meer dan een Yakuza-kloon

  Laat onze eerdere omschrijving van de game je niet misleiden, want ondanks de vele overeenkomsten wist Fist of the North Star: Lost Paradise ons in een korte speelsessie toch te overtuigen dat het een eigen smoel heeft. Naast de overduidelijke graphics die meer doen denken aan een anime-stijl waren er meer dingen die de game origineel maken. Om te beginnen het vechtsysteem. In grote lijnen lijkt het op Yakuza, met groepen willekeurige gasten die je op straat achterna komen rennen en je staande houden.

  Het vechten zelf is alleen flink anders. Volledig in de stijl van de serie valt Kenshiro met grote snelheid aan, met gameplay die vooral op combo’s gebaseerd zijn. In plaats van de Heat Attacks uit Yakuza heb je hier Hokuto Shinken technieken die er voor zorgen dat vijanden op spectaculaire wijze afgemaakt worden. Zoals we eerder schreven zullen vijanden hiermee gewelddadig ontploffen met een Hokuto Shinken techniek, wat gecomplimenteerd wordt door grote letters in beeld.

  Ook kan Kenshiro technieken van andere personages in uit Fist of the North Star gebruiken, een systeem dat vergelijkbaar is met de Fighting Styles uit Yakuza. Het lijkt nu alsof de game hetzelfde speelt als Yakuza, maar in de praktijk is dit toch heel anders. Voor ons gevoel geeft de mega overdreven sfeer en de bizarre Hokuto Shinken technieken de game een eigen draai.

  Fist of the North Star Lost Paradise details over de open wereld

  Een groot verschil met Yakuza is dat er in Fist of the North Star Lost Paradise een stuk grotere open wereld heeft dan we gewend zijn. Yakuza speelt zich doorgaans af in twee wijken van een stad, maar in Lost Paradise kan je City of Eden helemaal verkennen evenals de nabijgelegen omgevingen. Uiteraard ga je niet te voet de woestenij in, maar met je eigen buggy om door het landschap heen te crossen.

  Deze buggy kan je gebruiken om van A naar B te komen, of je kan meedoen in races. De buggy zelf is ook aan te passen om de prestaties te verbeteren. Jammer genoeg was onze tijd met de game op gamescom te kort om hier nog veel meer over te zeggen. Hoe groot de open wereld gaat zijn of hoe diepgaand het aanpassen van de buggy is kunnen wij je dus niet vertellen.

  De kracht van Yakuza was altijd al kwaliteit over kwantiteit. De werelden in die games zijn niet groot, maar zitten wel tjokvol persoonlijkheid en dingen om te doen. Hopelijk maakt Fist of the North Star Lost Paradise de wereld niet te groot waardoor het kaal aanvoelt. Voor die Fist of the North Star details moeten we dus wachten tot de game uit komt.

  Fist of the North Star Lost Paradise komt op 2 oktober naar de PlayStation 4.

  Fist of the North Star - Lost Paradise

  Verkijgbaar vanaf 2 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.