Guts Game - bij deze videogame slik je de controller gewoon in

  Onderzoekers van een laboratorium aan het Australische Royal Melbourne Institute of Technology hebben een nieuwe game bedacht. Het heet “Guts Game” en ja, je leest het goed, dit heeft te maken met je ingewanden. Het doel van de game is om een virtuele parasiet te doden door je lichaamstemperatuur te veranderen.

  JESHOOTS.com

  Hoe weet de game dat jouw lichaamstemperatuur omhoog of omlaag gaat? Dit wordt gemeten met een sensor die verstopt zit in een pil. Het werkt net zoals de medicijnen die je van de apotheek krijgt: je slikt de pil namelijk in.

  Hoe werkt het precies?

  Het betekent dus dat de sensor in je organen terechtkomt. Voor Guts Game heb je twee spelers nodig. Je moet allebei een 20 mm lange pil (waar de sensor inzit) doorslikken. Als je de angst hebt dat de sensor slecht voor je is, kun je gerust ademhalen. De sensor is niet speciaal ontwikkelt voor de game, maar werd al eerder gebruikt.

  Zo namen mensen, zoals brandweerlieden en soldaten, de sensor in zodat hun lichamen in de gaten gehouden konden worden. Dit gebeurde vaak omdat de brandweerlieden en soldaten zich vaak in extreme omgevingen bevinden. De sensor verzendt bijna elke tien seconden informatie door naar een ontvanger, terwijl de sensor een reis door het lichaam van de speler maakt.

  Een videogame besturen met je handen? Nee dit is een videogame die je moet besturen met je darmen!

  Wat is het doel van de Guts Game?

  Als deelnemer volg je echt een verhaal en dat gaat als volgt:

  De spelers zijn besmet met een parasiet die gevoelig is voor de lichaamstemperatuur van de speler. Dit wordt gemeten door de sensor. Als de omgevingstemperatuur een bepaalde hoogte (of laagte) bereikt, gaat de parasiet dood. Maar als de temperatuur langzaam omhoog of omlaag gaat, past de parasiet zich aan en kan het de temperaturen overleven.

  Je moet met deze game niet overdreven gaan denken en gelijk in een ijskoud bad springen. Wat je wel kunt doen is koffie of thee drinken. Ook kun je iets drinken met een ijsklontje erin of wat pittig eten naar binnen werken, want dat kan ook helpen.

  Er komt alleen wel een moment wanneer het niet meer helpt om te eten en drinken, waardoor je over moet gaan op bewegen. Veel zweten zorgt ervoor dat de temperatuur omhoog gaat. Dat wordt dus sporten!

  Het spel eindigt wanneer de sensor uit het lichaam van de speler gaat. Dit zal ongeveer 24 tot 36 uur na het innemen van de pil zijn. Degene met de meeste punten heeft gewonnen, wat logisch klinkt. In een video over Guts Game vertellen twee mensen hun ervaring met de pil en de sensor.

  Behoort het tot nieuwe technologie?

  Om simpel antwoord te geven op de vraag of het tot nieuwe technologie behoort: nee, het is niet nieuw. In 2015 kon je al tech inslikken in de vorm van een sensor die het hart en ademhaling in de gaten hield. Deze apparaten zijn minder permanent dan implantaten, omdat deze apparaten na enkele dagen je lichaam alweer verlaten.

  Dit is ook het geval met de pil die je inslikt voor de Guts Game. Zodra de pil zijn werking voor de game heeft gedaan, gaat het uit je lichaam. Dit hoeft niet speciaal met een vreemd trucje. Zodra je naar de wc bent geweest gaat de pil rechtstreeks naar het riool. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de pil lang in je lichaam blijft en schade aanricht.

  Onderzoek naar Guts Game

  Het idee van de game was ontstaan toen enkele onderzoekers zich twee dingen afvroegen. Ze vroegen zich af of het innemen van een pil zo ontworpen kon worden zodat het leuk werd die in te slikken. Daarnaast vroegen ze zich af of de relatie met technologie zou veranderen als we het kunnen doorslikken.

  De onderzoekers hebben vervolgens de Guts Game toen ontworpen. De pil die je hiervoor gebruikt is getest op 14 deelnemers. Uit de eerste rapporten bleek dat de mensen het leuk vonden om een (bio)sensor in te slikken. Dankzij het spel konden de mensen meer over hun eigen lichaam leren. De deelnemers werden gemotiveerd door het feit dat het eigenlijk een game is. Wel hadden spelers te melden dat ze soms het gevoel kregen dat ze weinig controle hadden over de sensor.

  Wat zijn de gevaren?

  Volgens de makers zijn er geen gevaren verbonden aan de game omdat de pil je lichaam uiteindelijk verlaat. Toch is de vraag of er daadwerkelijk geen gevaren zijn. Er zullen vast mensen zijn die de game op een extreme wijze willen uitvoeren en daarin een stapje te ver kunnen gaan. Straks wordt het een uitdaging voor gamers om Guts Game zo snel mogelijk te verslaan.

  Dit kunnen ze bijvoorbeeld doen door in een ijskoud bad of meer te springen. Ook zou je ontzettend pittig voedsel kunnen eten of iets anders wat schadelijk kan zijn voor je lichaam. Alleen maar om de game zo snel mogelijk uit te spelen en dat is niet de intentie.

  Er kunnen verschillende, en gevaarlijke, versies van de game worden bedacht. Wat dacht je van een Do It Yourself-versie van de game? Stel je voor dat kinderen een goedkopere versie kopen en uitproberen. Welke ouder zal het ooit goedkeuren dat zijn of haar kind een pil inslikt terwijl ze niet weten wat er precies in zit?

  Het is toch iets wat in je lichaam terechtkomt en door je organen gaat. De pil van de officiële Guts Game is daarom getest en de testresultaten tonen aan dat de pil niet schadelijk is. Zelfgemaakte versies van de game/pil kunnen heel anders uitpakken.

  Guts Game - is dit de toekomst van het gamen?

  Is dit dan wat de toekomst zal brengen? Houden we over tientallen jaren de controller nog steeds in onze handen of gaan we een andere manier van gamen zien? Dit zijn dingen die we ons kunnen afvragen met de opkomende technologie.

  Zo kwam ook Virtual Reality in opkomst en dat werd uiteindelijk ook populair. Er zijn zelfs games speciaal voor Virtual Reality, zoals Beat Saber, Rez Infinite en Farpoint. Als we Virtual Reality hebben geaccepteerd kunnen we ook de Guts Game een kans geven.

  Toch is de stap naar een game zoals de Guts Game groot. De pil komt wel in je lichaam terecht, in plaats van een controller die je op elk moment weer kan neerleggen. Ook kun je de pil niet even op pauze zetten, zoals je met bijvoorbeeld een game voor de PlayStation wel kunt doen.

  Dankzij de game zijn er enkele vragen over de toekomst van gamen die overblijven. De Guts game is zeker weten een nieuwe manier van gamen. Misschien spelen we over enkele jaren wel meerdere games die gebaseerd zijn op onze lichaamsfuncties. Ook zouden de onderzoekers die de Guts Game hebben uitgevonden de game verder kunnen ontwikkelen. Misschien ontwerpen ze wel iets nieuws in samenwerking met een game ontwikkelaar.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.