Guild Wars 2 Heart of Thorns - Alles over Masteries!

Article
woensdag, 19 augustus 2015 om 16:10
xgn google image
Guild Wars 2 heeft sinds de release al een hoop nieuwe content gezien, maar Heart of Thorns is de eerste echte uitbreiding. Een van de nieuwe onderdelen uit Heart of Thorns zijn de Masteries. Tijdens gamescom 2015 kregen we alvast een uitgebreid kijkje naar de Heart of Thorns Masteries en de bevindingen lees je hier!
Guild Wars 2 Heart of Thorns kent een hoop nieuwe toevoegingen zoals Stronghold PvP, nieuwe beroepen en elite specialisaties voor alle klassen. Echter gaan we daar hier niet op in. Deze special is volledig gericht op de Masteries. Wil je alle content van Heart of Thorns al proberen, bestel de uitbreiding dan nu en je krijgt toegang tot alle bèta-weekenden.

Masteries? Ehm…?

Masteries zijn een soort van extra vaardigheden die je leert bovenop de vaardigheden die je al hebt. Het zijn geen vaardigheden om mee te vechten, maar eerder om je te helpen de nieuwe content van Heart of Thorns door te komen. Voor sommige dingen heb je zelfs Masteries nodig voor je ze kunt voltooien.
Wat erg handig is aan Masteries, is dat ze gelden voor je hele account. Je hoeft dus niet op al je personages elke keer de Masteries opnieuw te behalen. Hierdoor heb je niet de neiging om maar op één personage te spelen omdat dat alle Masteries heeft en een ander personage niet. Nu gaat de uitleg even ietsjes ingewikkelder worden.
De Masteries zijn opgedeeld in twee verschillende sporen: het Heart of Maguuma-spoor en het Pact-Tyria-spoor. Heart of Maguuma Masteries zijn enkel bruikbaar in de nieuwe Maguuma Jungle zone. Pact Tyria Masteries zijn voor de huidige wereld van Guild Wars 2. De twee sporen kennen respectievelijk 24 en 15 Masteries.
De twee eerder genoemde sporen zijn weer opgedeeld in andere sporen. Pact Tyria heeft drie sporen met zes, vijf en vier Masteries. Heart of Maguuma heeft vier sporen van elk zes Masteries. Dat Heart of Maguuma meer Masteries heeft komt doordat je level 80 moet zijn om de Masteries te gebruiken en dat spoor zich volledig richt op de nieuwe level 80 zone.
Heart of Thorns Masteries

Let the hunt begin!

Bij de release van Heart of Thorns zijn er dus 39 verschillende Masteries, maar er werd ons direct al beloofd dat er later nog meer worden toegevoegd. Je kunt in het begin ook meer punten verzamelen dan dat je uit kunt geven. Dat klinkt misschien wat vreemd, maar dan kun je alvast voor toekomstige Masteries sparen toch?
Hoewel je level 80 moet zijn om de Masteries te gebruiken, kun je de benodigde punten al eerder verzamelen. Er zijn een hoop manieren om dit te doen. Ze liggen bijvoorbeeld verspreid door de wereld op moeilijke plekken of je krijgt ze bij het behalen van een deel van het verhaal. Hierdoor krijg je sommige punten vanzelf en moet je voor andere meer moeite doen.
Heart of Thorns Masteries

Eindelijk gliden!

Nu we snappen hoe de vork in de steel zit, kunnen we gaan kijken naar de twee voorbeelden die we te zien kregen tijdens de gamescom 2015. Met als eerste: Gliden! Om het simpel uit te leggen is dit door de lucht zweven met je personage. Je krijgt een paar vleugels op je rug en je bent klaar om te gaan.
Gliden is een Mastery die enkel beschikbaar is in de Maguuma Jungle. Je kunt dus niet door de hele wereld van Guild Wars 2 zweven. Het spoor van Gliden laat goed zien hoe Masteries precies werken. Je begint in dit geval met Glider Basics. Hierdoor kun je een voor een korte tijde zweven voordat je weer op moet laden.
Door meer punten in het spoor van Gliden te besteden, wordt je gliding ook steeds beter. Zo kun je later bijvoorbeeld in opwaartse luchtstromen zweven om verder te komen of onzichtbaar worden tijdens het gliden. Elke keer dat je verder in het spoor gaat, kun je ook langer zweven totdat je alle zes de Masteries uit het spoor hebt.
Heart of Thorns Masteries

Paddenstoelen als trampolines

Een ander voorbeeld van een spoor dat we te zien kregen is Itzel Lore. Ook enkel voor de Maguuma Jungle. Hier is de eerste Mastery het leren springen op paddenstoelen waardoor je weer op eerder onbereikbare plekken kon komen. Door meer punten in Itzel Lore te besteden, leer je weer meer over de Itzel factie.
Zo kun je verderop in het spoor leren paddenstoelen te eten waarmee je heel snel gaat rennen of paddenstoelen die direct al je vaardigheden van hun afkoelperiode afhalen. De overige twee sporen van Heart of Maguuma die we nog niet in actie hebben gezien zijn Exalted Lore en Nuhoch Lore, maar in principe werken alle sporen op dezelfde manier. Ze komen alleen met andere effecten.
Heart of Thorns Masteries

Heart of Thorns Masteries – Goed uitgedacht

De Masteries van Heart of Thorns zijn een klein onderdeel van de uitbreiding, maar in ieder geval wel een hele vette. Het maakt het ontdekken van de nieuwe wereld leuk om te doen en geeft je ook nog eens een hoop voordelen voor oudere content. Gelukkig gelden Masteries ook voor je hele account. Anders was dit een hele saaie grind geworden.