Super Dungeon Bros Preview - Puur gekkenwerk

  Op gamescom is er niet alleen ruimte voor de grote titels, maar ook voor de kleinere. En ook daar moet aandacht aan besteed worden. Wij gingen aan de slag met een van deze kleinere titels en onze bevindingen lees je in de Super Dungeon Bros preview!

  Super Dungeon Bros is een cross-platform dungeon brawler volledig in het thema van Rock ’n Roll. Het cross-platform gedeelte houdt in dat mensen met een Xbox One en Windows 10 kunnen samen spelen en PlayStation 4 met PC en Mac. Hierdoor maakt het dus niet heel veel uit wat voor platform je vrienden hebben!

  Ode aan rocklegendes

  Hoewel het verhaal alleen in single player speelbaar is, kun je Super Dungeon Bros ook met z’n vieren spelen. Zowel on- als offline. Iedereen kiest in dit geval een van de vier rocklegendes waar je uit kunt kiezen: Freddie (rood), Axl (blauw), Lars (geel) of Ozzie (groen). Je kunt vast en zeker wel zelf verder invullen welke rocklegendes dat moeten voorstellen toch?

  Super Dungeon Bros speelt zich af in de wereld van Rökheim. Hierin kun je drie verschillende mappen tegenkomen: Cryptheim, Chillheim en Bogheim. Cryptheim is een echte grot, Chillheim een grote brouwerij die op een geiser is gebouwd en Bogheim is een soort jungle. Op gamescom konden wij aan de slag in Chillheim.

  Wanneer je begint met spelen, moet je al snel aan Diablo III denken. De mappen werken namelijk op dezelfde manier. Elke map is anders en de kans dat je twee keer dezelfde map tegenkomt is heel klein. En verder lijkt de game ook op Diablo III, alleen dan een grappigere versie. Denk aan die top/side view en de grote hoeveelheden vijanden.

  Super Dungeon Bros preview

  Alles draait om wapens

  Hoewel je een van de vier rocklegendes kunt kiezen, maakt het niet echt uit welke je kiest. Het gaat om het wapen dat je er bij draagt. Er zijn vier verschillende soorten in het spel: zwaarden, kruisbogen, hamers en toverstafjes. Welk wapen je kiest, bepaald ook welke rol je binnen je team speelt.

  Degenen met zwaarden en kruisbogen richten het meeste schade aan. De persoon met de hamer is er om te tanken en toverstaf is om mee te healen. Je hebt allemaal een lichte en zware aanval, maar per wapen ook een unieke aanval. In het geval van de toverstaf is dat dus je hele team een flink aantal levenspunten geven.

  Per dungeon kun je die speciale aanval twee keer gebruiken dus weer er zuinig op. Je levelt uiteindelijk ook niet je personage, maar je wapen. Deze kun je dan weer upgraden waardoor je bijvoorbeeld vaker je speciale aanval kunt gebruiken. Elk wapen komt wel in verschillende vormen die je kunt vinden tijdens het spelen.

  Super Dungeon Bros preview

  Co-op madness

  Toen we eenmaal een personage en wapen hadden gekozen, begon het gekkenwerk. Je hebt gegarandeerd enorm veel lol tijdens het spelen van Super Dungeon Bros. Met name doordat je elkaar ook kunt optillen en weggooien. Dit is in de eerste instantie bedoeld om op speciale plekken te komen, maar onze Sebastiaan begreep dat niet helemaal.

  Wat volgde was dat hij ons meer dan dertig keer de afgrond in had gegooid. Gelukkig vormt dat geen mega groot probleem en raak je enkel wat levenspunten kwijt. Mocht iemand dan toch dood gaan dan heb je 12 seconden te tijd om hem weer op ze voeten te krijgen. Lukt dat niet, dan kost het je team een leven. Waarvan je er ongeveer vijf hebt per dungeon.

  Verder waren we als een malle in de rondte aan het rennen, vijanden aan het afslachten en natuurlijk zoveel mogelijk loot verzamelen. Met de pijltjes konden we elkaar nog uitschelden in emoticontaal en zo hebben we een heerlijk half uurtje genoten van Super Dungeon Bros, maar er zat ook wel een minpuntje aan.

  Super Dungeon Bros preview

  Soms erg onoverzichtelijk

  Door de enorme hoeveelheid vijanden en de constante chaos heb je soms geen idee wat er allemaal gebeurd. Het gebeurde regelmatig dat je even flink moest zoeken waar je personage nou eigenlijk was tijdens al het button bashen. Vooral wanneer Sebastiaan ons weer een keertje de afgrond in wierp.

  Wanneer er iemand dood ging, had je die 12 seconden ook meer dan nodig. Het zou handig zijn als het onderscheid in de kleuren van de personages nog groter gemaakt kan worden. Dat bespaart een hoop chaos. Op de PlayStation 4 kun je overigens ook aan de lichtbalk op de controller speelt wie welk personage speelt.

  Super Dungeon Bros is ook beslist geen makkelijke game. Om eerlijk te zijn; toen we het tegen de eindbaas op moesten nemen, hebben we zelfs verloren. De onoverzichtelijk helpt hier niet bij dus we hopen dat React Games daar nog iets op kunnen verzinnen.

  Super Dungeon Bros preview

  Super Dungeon Bros preview – Puur gekkenwerk

  Super Dungeon Bros heeft ons zeker positief verbaasd. Het lijkt erop dat de game co-op het leukst is om te spelen dus we vragen ons af hoe het zit met de single player. Ondanks de enorme lol die we gehad hebben, misten we alleen af en toe de overzichtelijkheid. Anders dan dat gaat Super Dungeon Bros een hele vette dungeon brawler worden.Broes B4 Foes!

  Super Dungeon Bros

  Verkijgbaar vanaf 18 november 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.