Guild Wars 2: Cutthroat Politics

Article
dinsdag, 23 juli 2013 om 12:00
xgn google image
Het is alweer bijna een jaar geleden dat de massive multiplayer online game Guild Wars 2 verscheen. Sindsdien heeft ontwikkelaar ArenaNET het spel flink uitgebreid met nieuwe content. Dit blijft voorlopig gewoon doorgaan met vandaag, 23 juli, de introductie van Cutthroat Politics. Een nieuw soort uitbreiding voor de game waarmee de spelers de toekomst van de wereld bepalen.
De meeste uitbreidingen in MMO's zijn vrij simpel: nieuwe items, enkele nieuwe missies, betere wapens, een hogere level cap, noem het maar op. ArenaNET had het daar even mee gehad en doet iets nieuws. De ontwikkelaar breidt namelijk elke twee weken de wereld van Guild Wars 2 uit met nieuwe dingen, maar de uitbreiding van nu is iets meer uitgebreid dan normaal.
De grootste stad in Guild Wars 2, Lion's Arch, is altijd een drukte van belang. Daar moet natuurlijk een beetje orde in de chaos zijn en daar is de Captain''s Council voor, een groep kapiteins die samen met de Commodore de stad bestuurt. Nadat één van de leden is vermoord is er een plekje in de Council open en veel mensen willen die natuurlijk innemen. De twee grootste kanshebbers zijn Ellen Kiel van de Lionguard en Evon Gnashblade van de Black Lion Trading Company. Zij doen er alles aan om dat plekje op de Council veilig te stellen.
Nieuwe activiteiten
En daarvoor hebben de twee jouw hulp nodig. Dit proberen ze te doen door twee activiteiten te lanceren. Ellen Kiel komt met een speciale arena waarin grote kristallen door jouw team gepakt moeten worden. Breng deze terug naar de basis en je ontvangt punten. Het team met de meeste punten aan het einde wint. Evon pakt het iets anders aan met een survival activiteit. Hierin nemen twintig spelers het tegen elkaar op. Er is echter een twist, want wapens mag je niet meenemen. Enkel gewapend met een boog wordt je in een veld gedropt á la The Hunger Games. Je gaat op zoek naar pijlen en moet daarmee je tegenstanders ombrengen. Een flinke uitdaging dus.
Deze twee activiteiten bepalen echter nog niet wie er wint. Daarvoor zijn zogeheten support tokens nodig. Deze haal je door tegen vlagen piraten in gevecht te gaan, alleen of met een party van maximaal vijf man. Natuurlijk komen er per ronde steeds meer piraten bij, waarbij de laatste paar rondes vrijwel onmogelijk zijn om alleen te halen. Door de piraten te verslaan en hun schatten te stelen ontvang je de tokens waarmee je één van de twee kandidaten kunt steunen.
Stemmen tot augustus
Dit kan allemaal tot en met vijf augustus, wanneer de winnaar uitgeroepen wordt. Vervolgens heeft dit invloed op de toekomst van het land. Niet alleen direct daarna, maar de verschillende personaliteiten van de kandidaten wil ArenaNET ook in de toekomst laten terugkomen. Natuurlijk houdt de ontwikkelaar de gang van zaken goed in de gaten, en mocht het een groot succes zijn, dan kunnen we in de toekomst zeker meer van dit soort uitbreidingen verwachten, waarin de spelers zelf een grotere invloed hebben.