GTA V naar PlayStation 4, Xbox One en PC: Goed of Slecht?

Article
woensdag, 18 juni 2014 om 9:00
xgn google image
Grand Theft Auto V komt naar de PlayStation 4, Xbox One en PC. Deze aankondiging was één van de grote klappers op de persconferentie van Sony tijdens de E3. Maar hoe valt deze aankondiging in de gamewereld?
Sony verraste enorm met de aankondiging van GTA V op de nieuwe consoles van Sony en Microsoft. Naar de PC zou de game van Rockstar toch wel komen, is gebleken uit GTA-games uit de geschiedenis, maar op een versie van GTA V op de PS4 en Xbox One had inmiddels niemand meer gerekend. Rockstar komt daarnaast ook bijna nooit naar de E3 en de geruchtenstroom was dan ook gestagneerd.
De verrassing was groot, het onthaal echter erg afwisselend. Vooral toen wij de comments gingen lezen onderaan ons nieuwsartikel van desbetreffende aankondiging bleken de reacties enorm uiteen te lopen. Sommige mensen waren erg positief, sommigen erg negatief en anderen alleen positief over de PC-versie. Ook op het forum werd gereageerd. Reden genoeg dus om dit allemaal eens even op een rijtje te zetten.

Uitmelken

Ondanks dat de bijgeleverde trailer van een enorme boost op grafisch gebied voorzien was, wordt het uitbrengen van GTA V op de PlayStation 4 en Xbox One door velen gezien als uitmelken of onnodig. Zelfs toevoeging van nieuwe features en opties, zoals beloofd, mogen hierbij niet baten. Onder andere betere lichteffecten en meer NPC's zullen worden toegevoegd.
svenysven is een van de mensen die de upgrade naar PlayStation 4 onnodig vindt. Hij vertelt dat hij momenteel een PS3-versie heeft en dat die goed genoeg is. Op de PlayStation 4 zal té weinig veranderen om de aankoop van 60 euro nuttig te maken. JediKiller-Jango is het daarmee eens en betitelt het zelfs als uitmelken. De komst van een PC-versie vindt hij echter wel zeer positief.

Eindelijk!

Gelukkig zijn er ook heel veel mensen die heel positief zijn en de game zeker in huis willen halen. Naast de mensen die het betitelen als uitmelken zijn er ook mensen die al maanden wanhopig zitten te wachten op dit nieuws. Voor Robin en Paramount is het zelfs een reden om een bijbehorende console aan te schaffen. Robin twijfelde destijds of hij niet eerst een PlayStation 3 aan moest schaffen, alleen voor GTA V.
Bryan en jkampmeijer zijn ondertussen ook positief over de aankondiging. Bryan zit erg te wachten op de verbeterde graphichs en jkampmeijer is tevreden dat GTA V eindelijk naar de PC komt. Vooral het modden blijkt een populaire toevoeging te zijn aan de PC-versie van GTA V.

Twitter

Ook op Twitter waren de reacties niet op één lijn te krijgen. Vooral veel vergelijkingen komen naar voren tussen de PlayStation 4 uit de trailer en Xbox 360 en PlayStation 3. Sommige mensen vinden dat de game te laat uitkomt en anderen vinden het gewoon totaal overbodig.

WOOOOW! RETWEET!!! #GTAV :O This is mindblowing!! :D pic.twitter.com/OOCdaS4IMo

— ItsAnox (@ItIsAnox) 10 juni 2014

GTA V, a game that's been out for months, will be out for PS4, in months. This is just so bad. #SonyE3

— Drew Dalby (@Dalby) 10 juni 2014

Dit is waarom ik (blij ben dat ik) een PS4 heb. GTA 5 is the beast!! @PlayStationNL http://t.co/ZBmdn09aUu

— Emrah D. (@5tubborn) 17 juni 2014

Populair Nieuws