De vijf beste game remakes

Article
dinsdag, 17 juni 2014 om 23:00
xgn google image
Ontwikkelaars kiezen er steeds vaker voor om in plaats van een vervolg een HD-versie van een game uit te brengen. Zo komt Sleeping Dogs mogelijk met betere beeldkwaliteit naar de PS4 en Xbox One en verschijnt The Last of Us ook voor de PS4, in plaats van dat er een vervolg komt (voorlopig althans).
Daarom geven wij je vijf games die een zeer succesvolle remake waren van het origineel. Want deze verbeterde games blijken uiteindelijk toch heel populair te zijn. Wellicht omdat gamers steeds vaker terug verlangen naar de titels van vroeger, maar misschien ook omdat deze verbeterde spellen kwalitatief gewoon erg goed zijn.
We hebben overigens geprobeerd om vijf échte remakes voor je te vinden, en geen ports naar andere consoles. En natuurlijk zijn er veel meer geslaagde remakes geweest in de afgelopen jaren dan deze vijf die hierna genoemd worden, maar we hopen dat je je alsnog in de lijst kunt vinden.
5599

Fable Anniversary

We beginnen met de meest recente remake uit deze lijst, namelijk Fable Anniversary. Deze vernieuwde versie van de eerste Fable-game uit 2004 verscheen in februari van dit jaar voor de Xbox 360 en is dus logischerwijs een viering van het tienjarig bestaan van de serie. Een must-have voor iedere fan van Fable dus, maar wel op de laatste plaats in deze lijst.
Zo kreeg de game in onze review namelijk ‘slechts’ een 7.5. Dit omdat de oppoetsbeurt van het spel bijna alleen tot de graphics is gebleven. Het vechtsysteem is dan ook nog steeds erg klungelig en de laadschermen zijn irritant. Maar ach, Fable Anniversary is gewoon een toffe game om in huis te halen en de wondere wereld van Albion weer opnieuw binnen te stappen.
5600

Star Fox 64 3D

We gaan verder met een game van Nintendo, genaamd Star Fox 64. Bij iedere bezitter van een Nintendo-apparaat natuurlijk wel bekend. Op de E3 van 2010 bracht het Japanse bedrijf dan ook goed nieuws, door de Nintendo 64-klassieker uit 1997 opnieuw uit te brengen als Star Fox 64 3D voor de Nintendo 3DS.
Ook deze remake kreeg in onze review een 7.5, maar dit lag vooral aan de magere content en het feit dat de game redelijk makkelijk was. Maar het gaat hier ten slotte om het aspect van de remake, en dat is in Star Fox 64 3D fantastisch gelukt. Het spel is geweldig gepolijst en speelt bovendien als een trein (euh, vliegtuig). Vernieuwend is het spel dus allerminst, maar dat zorgt misschien wel net voor dat extra nostalgische gevoel van de game.
5601

Tomb Raider: Anniversary

De tweede Anniversary editie is er een van Tomb Raider. Lara Croft is enorm populair en schitterde in zowel videospellen als speelfilms. De bodem voor dit succes werd gelegd in 1996, door de eerste Tomb Raider game met dezelfde naam, waarin Lara Croft voor het eerst op zoek mocht gaan naar oude voorwerpen.
Elf jaar later mochten fans van de serie deze avonturen opnieuw beleven, met Tomb Raider: Anniversary. De game bevat dezelfde levels en locaties als het origineel (dus ook Atlantis als Lost Island). Deze levels bevatten bovendien enkele uitbreidingen ten opzichte van de originele locaties.
5602

The Legend of Zelda: The Wind Waker HD

De zilveren medaille gaat naar een tweede Nintendo-remake in deze lijst. Een HD-versie van The Legend of Zelda: The Wind Waker verscheen vorig jaar voor de Nintendo Wii U en was een zeer geslaagde vernieuwde versie. Alle minpunten van de originele game uit 2003 voor de GameCube zijn namelijk aangepast en verbeterd.
The Legend of Zelda: The Wind Waker HD kreeg in onze review dan ook een 8.5. Het spel is stiekem gewoon beter dan het origineel. Het is de eerste The Legend of Zelda in HD, en bovendien wordt de GamePad van de Wii U optimaal benut. Helaas is de Wii U nog altijd een geplaagde console, al probeert Nintendo daar momenteel alles aan te doen (met onder meer Mario Kart 8). Aan deze toffe The Legend of Zelda-remake heeft dat povere succes in ieder geval niet gelegen.
5603

Halo: Combat Evolved Anniversary

Er kan er natuurlijk maar één de beste zijn, en dat is toevallig opnieuw een Anniversary-uitgave. Halo: Combat Evolved Anniversary verdient volgens ons de eer. Deze remake vierde het tienjarig bestaan van de Halo-serie en kwam dus uit in 2011, voor de Xbox 360. Halo: Combat Evolved Anniversary is bovendien de eerste game uit de Halo-serie met Kinect-ondersteuning.
De game kreeg in onze review een zeer mooie 8.8, en staat mede daarom ook op deze eerste plaats. Halo: Combat Evolved Anniversary speelt nog steeds lekker, en ziet er daarnaast natuurlijk een stuk beter uit dan het origneel. Bovendien was (en misschien nog wel is) de game een mooi moment om eens te beginnen met Halo, aangezien het spel ook niet de volle zestig euro kost.
Tot zover onze lijst met remakes van (vaak) het origineel. Welke remakes vinden jullie nog meer supervet en hadden misschien wel in deze lijst moeten staan?

Populair Nieuws