Dit kunnen we allemaal van de GTA Online Summer Update verwachten!

Article
donderdag, 01 juli 2021 om 15:00
gta online summer update getaway carf1625064374
Rockstar heeft grote plannen voor GTA Online in de zomer. Zo komt er waarschijnlijk volgende week een grote Summer Update aan. Maar wat kunnen we allemaal van deze patch en de komende updates verwachten?

Uitgebreide overvallen

Toen GTA Online lanceerde in 2013 waren er nog niet heel veel activiteiten om te doen, maar er was één aspect waar spelers voor bleven plakken - ondanks dat het tot 2015 duurde voordat de feature daadwerkelijk werd gelanceerd: overvallen. Voor velen zijn de missies het lange wachten zeker waard geweest en is het één van de leukste content die Rockstar aan GTA Online heeft toegevoegd.
Liefhebbers van die content kunnen met smart uitkijken naar de grote Summer Update. Rockstar heeft namelijk aangegeven dat we deze zomer namelijk kunnen genieten van nieuwe ‘multi-part overvallen’, waarbij een speciaal gemodificeerde vluchtauto het beste wapen zal zijn voor de criminelen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om voor de politie weg te scheuren na een succesvolle heist.
gta online stunt racesf1625064555

Auto’s, auto’s en nog eens auto’s

Dat Rockstar een speciale vluchtauto zal introduceren voor de nieuwe reeks aan overvallen is trouwens niet een grote verrassing. Deze zomer draait het namelijk helemaal om auto’s in GTA Online.
Dat hebben spelers al gemerkt met de laatste updates die de ontwikkelaar heeft toegevoegd de afgelopen tijd. Zo zijn er maar liefst acht nieuwe Stunt Races toegevoegd en ook de futuristische Deadline modus heeft er vorige week zeven nieuwe arena’s bij gekregen om je tegenstanders in te vernietigen.
Maar daar zal het niet bij blijven als het gaat om razendsnelle bolides. De Summer Update zal namelijk een nieuwe plek introduceren waar de underground auto-scene elkaar kan ontmoeten, om te kletsen over hun illegale racemonsters en natuurlijk om hun laatste modificaties te tonen. Daarnaast zal je elkaar kunnen uitdagen in nieuwe race-modi. En de grote interesse in snelle wagens zorgt er ook nog eens voor dat de vraag naar gestolen auto’s flink zal stijgen...
Ben je niet zo fan de auto’s en wil je ‘gewoon’ vuurwapens gebruiken om vijanden onder de zoden te leggen, dan is er ook goed nieuws voor je met de Summer Update. De survival-modus, waarbij je golven van bewapende tegenstanders moet overleven, zal namelijk nieuwe maps krijgen in Los Santos en Blaine County.
gta online next genf1625064825

Focus op de next-gen release

Eén van de grootste veranderingen voor GTA Online die aan de horizon ligt, is natuurlijk de komst van de wereld naar de next-gen consoles. Daarvoor moeten we alleen nog wel even geduld hebben. Rockstar heeft namelijk aangekondigd dat de PS5- en Xbox Series X-versie van Grand Theft Auto Online zal verschijnen op 11 november.
Dat is natuurlijk ver voorbij te zomer, maar opvallend genoeg zal de next-gen release wel invloed hebben op de Summer Updates die eraan zitten te komen. Volgens de ontwikkelaar zullen de updates deze zomer speciale voordelen bieden voor spelers die gebruik gaan maken van de uitgebreide en verbeterde wereld wanneer die verschijnt.
Voor PlayStation 5-spelers zal GTA Online sowieso interessant zijn, want er komt een standalone versie van de game - net zoals Red Dead Online die heeft gekregen eind 2020 - die de eerste drie maanden helemaal gratis zal zijn voor PS5-eigenaren. En spelers op de PS4 kunnen nu alvast profiteren van één miljoen GTA dollars elke maand tot de launch van GTA Online op de PlayStation 5!
gta iiif1625064679

Het GTA III-jubileum vieren

Hoewel velen dus vooruit kijken naar de lancering van de next-gen versie van GTA V en GTA Online, moeten we ook achter ons gaan kijken binnenkort. Het twintigjarige jubileum van Grand Theft Auto III zit er namelijk alweer aan te komen, de allereerste third person GTA die de franchise revolutioneerde.
Zo groot evenement laat Rockstar natuurlijk niet stilletjes aan haar voorbij gaan. De studio is van plan om een aantal leuke verrassingen te lanceren om het feestje te vieren. En een aantal daarvan zullen speciaal voor GTA Online-spelers zijn. Het duurt nog even voordat GTA III haar jubileum mag vieren, maar we hebben dus zeker iets om naar uit te kijken naast alle features die de GTA Online Summer Update toevoegt!

Populair Nieuws