GTA Online - 5 tips om snel geld te verdienen

Article
woensdag, 26 november 2014 om 9:53
xgn google image
In GTA Online is geld natuurlijk een belangrijke factor, want alles wat je kan kopen in de online wereld van GTA kost geld. In vergelijking met de singleplayer zijn dingen in GTA Online erg duur en moet je veel spelen wil je wat kunnen kopen.

5. Het overvallen van winkels kan gevaarlijk zijn

Het beroven van winkels in GTA Online is net als in de singleplayer een makkelijke manier om geld te verdienen en kan alleen of samen worden uitgevoerd. In heel GTA Online zijn er allerlei verschillende soorten winkels en tankstations die je kunt beroven.
Dit is gemakkelijk te doen door een winkel binnen te lopen en je pistool te richten op de persoon achter de kassa. Geruchten gaan dat je door een masker op te zetten niet herkenbaar bent en je de volgende keer makkelijk dezelfde winkel weer kunt inlopen. Ook het schieten op producten rondom de medewerker zorgt voor sneller inladen van geld in de tas.
Deze manier is in de singleplayer vanzelfsprekend en kan in GTA Online ook met meerdere personen worden uitgevoerd. Zo kan de ene speler bijvoorbeeld in een auto of helikopter wachten, terwijl de andere speler de winkel berooft.
Als je een gepanserde politiebus hebt die je tegen de deuren van een winkel aanzet, kun je zonder dood te gaan alle winkels in San Andreas beroven. Als de ene speler de gepanserde bus bestuurt, kan de ander gemakkelijk de winkel in en heeft de politie geen kans om je te doden. Via het snelmenu kun je het geld wat je hebt ontvangen delen met andere spelers die je hebben geholpen met de overval.
Binnenkort komen er ook overvallen in een grotere schaal voor GTA Online. Dit zal beschikbaar worden op alle platformen en is hier op XGN te lezen.
62588 2

4. Bounty hunting levert goed geld op als je de skills bezit

Bounty hunting is iets wat ook in de singleplayer van GTA 5 te vinden is en komt ook in GTA Online terug. Bounties worden beschikbaar nadat je met Lester hebt gepraat nadat je level tien bent geworden waarna spelers de mogelijkheid hebben om een bounty op een andere speler te plaatsen.
Wat vaak gebeurt is dat alle spelers achter de speler aan gaan die een bounty op zijn hoofd heeft. De persoon die hem het eerste omlegt krijgt het geld. Het kan ook zijn dat de speler niet gedood wordt, omdat hij ontsnapt. Dan mag hij het geld zelf houden na een bepaalde tijd en zet de speler zijn spel uit dan wordt de bounty weer actief zodra hij weer online komt.
Tips om te ontsnappen zijn het pakken van een vliegtuig en de oceaan over vliegen, schuilen in je eigen garage of appartement (blijf wel 15 min actief anders word je gekickt), of richting het platte land gaan aangezien daar vaak weinig spelers zijn.
62589 2

3. Beroof een andere speler op level 50

Zodra spelers level 50 bereiken krijgen ze de mogelijkheid om Lamar te bellen, en vervolgens een dief een andere speler te laten beroven. Dit kan een leuke en gemakkelijke manier zijn om snel aan geld te komen, maar kan ook in het nadeel werken.
Je kan andere spelers laten beroven, maar zij kunnen jou ook laten beroven. Er komt dan een gemaskerde NPC met een mes op je af, die al je geld jat nadat hij je op de grond heeft geduwd. Je bent dan al het geld dat niet op de bank staat kwijt en de andere speler heeft dan makkelijk geld verdiend.
Je hebt wel de mogelijkheid nog op te staan en de dief te doden als je snel genoeg bent. Je krijgt dan je geld terug en een trophy/achievement.
62590 5

2. Verkoop je gevonden auto's bij Simeon in de haven

Auto's verkopen kan in GTA Online een leuk extraatje opleveren. Het is gemakkelijk en lke 48 minuten kun je een auto naar de dichtbijzijnde tuning shop brengen en verkopen. Let wel op welke auto je gaat verkopen, want de bedragen kunnen van 3.500 tot 9.000 dollar lopen en het zou zonde zijn als je hier geld zou laten liggen. Je kan dus makkelijk elke 48 minuten 9.500 dollar verdienen als je wil.
Een slimme manier is om een grote garage te vullen met auto's en die verkopen voor 9.500 dollar. Zo kun je dus elke 48 minuten een auto gaan halen uit je garage en die verkopen. Het kan best zijn dat je hetzelfde model auto meerdere keren voorbij ziet komen in die 48 minuten.
De Richman-omgeving is waarschijnlijk de beste locatie om dure en verkoopbare auto's te vinden. De Lampadeti Felon verkoopt vaak voor rond de 9.000 dollar of meer en is de meest geschikte auto voor de verkoop. Een andere optie is auto's zoeken die Simeon graag wil hebben.
Simeon is een personage dat ook wel bekend is uit de singleplayer van GTA 5 en die ook actief is in GTA Online. Simeon stuurt vaak een berichtje naar je telefoon met een lijst met auto's die hij zoekt. Weet je er één van te vinden, dan kun je die over laten spuiten en naar de haven brengen. Daar krijg je vaak twee keer zoveel geld voor de auto als dat de tuning shop je ervoor zou geven.
62591 2

1. Zet je geld op de bank voordat het gestolen wordt

Misschien niet een manier om snel geld te verdienen, maar wel een erg belangrijk feit in de wereld van GTA Online is dat je jouw goed verdiende geld op de bank kunt zetten. Dit kun je doen door met je telefoon naar de internet browser te gaan en daar vervolgens het geld op de Maze bank te zetten.
Het is verstandig dit na elke job te doen aangezien je in onze vorige tip ook hebt gezien dat je zelf beroofd kunt worden. Het is een kleine moeite en kan je een hoop geld kosten als je het niet doet. Het maakt verder niet uit want alle aankopen van huizen, voertuigen en andere dingen worden direct uit je bank account betaalt.
Er zijn in de singleplayer ook andere manieren om geld te verdienen, bijvoorbeeld met GTA 5 Cheats, of andere cheats in de game. Ook kan je lezen over verschillende soorten mods in de game.
Dit artikel is op 27 augustus 2020 bijgewerkt.

Populair Nieuws