Beste horrorfilms 2019 om in de gaten te houden

Article
maandag, 12 november 2018 om 17:19
beste horrorfilms 2019 zenuwen zat volgend jaar 141772
Elk jaar proberen regisseurs je de stuipen op het lijf te jagen door middel van horrorfilms. Sommigen hiervan zijn goed gelukt, anderen zijn lachwekkend. Voor deze tien films hebben wij goede hoop, wij denken dat dit de beste horrorfilms van 2019 zullen worden.

It: Chapter 2

Mensen zijn nog niet genoeg getraumatiseerd door de terrorclown genaamd Pennywise, er komt namelijk een vervolg op de horrorfilm. Vorig jaar kwam de remake van de originele film It uit, een verfilming van het boek van horror-meester Stephen King. De eerste hint naar een sequel werd al gegeven bij het einde van de eerste film, waar heel subtiel “It: Chapter One” werd geplaatst.
De volwassen versie van The Loser’s Club was in It: Chapter One nog niet te zien. Voor It: Chapter 2 is de cast voor de volwassen club al bekendgemaakt en is ook bekendgemaakt dat de jonge cast ook terug zal keren. Bill Skarsgård zal opnieuw de rol van Pennywise de clown aannemen.
Pennywise de clown komt elke 27 jaar terug om de riolen onveilig te maken. De originele It en de vernieuwde versie daarvan hebben al een hoop mensen de stuipen op het lijf gejaagd. Aangezien een hoop mensen, als ze die nog niet hadden, een clown-fobie hebben opgelopen van de film is de kans groot dat It: Chapter 2 een grote kans maakt om een van de beste horrorfilms van 2019 te worden.
141773 1

I Know What You Did Last Summer

De eerste film van I Know What You Did Last Summer kwam uit in 1997 en is volgend jaar dus al 22 jaar oud. Remakes zijn tegenwoordig ontzettend populair, regisseurs Mike Flanagan en Jeff Howard volgen deze trend met het maken van de I Know What You Did Last Summer remake. Slasher is een populair subgenre onder de horrorfilms, vooral vroeger werden er veel films gemaakt over op hol geslagen seriemoordenaars met een honger voor bloed.
De eerste film van I Know What You Did Last Summer gaat over vier tieners die na hun eindexamen avond dronken in de auto naar huis rijden. De bestuurder is ook onder invloed en veroorzaakt hierbij een ongeluk met een man, die op slag dood lijkt te zijn. Niet wetende wat zij moeten doen, dumpen zij het lijk in het water. Een jaar later lijkt de man niet zo dood te zijn en komt hij terug voor wraak.
Niet alle remakes zijn goed, sommige films hebben namelijk een betere sfeer in hun originele, ouderwetse stijl. Desondanks denken wij dat I Know What You Did Last Summer een grote kans van slagen heeft. Tegenwoordig kunnen filmmakers gebruik maken van mooiere special effecten, wat een mooi resultaat kan leveren bij de film. Bovendien hebben wij afgelopen jaar al een mooie sequel van Halloween gezien, de review van Halloween (2018) is te vinden op onze website. Daarom denken wij dat deze film een van de beste horrorfilms van 2019 kan worden.
141774

Grudge

De eerste Hollywood-versie van The Grudge kwam uit in 2004, dit was een remake van de Japanse Ju-On. The Grudge (2004) volgde voornamelijk het verhaal van Ju-On, behalve een aantal details zoals Amerikaanse cast-leden en verduidelijking van hun personages. Volgens veel reviews was het verhaal in de Hollywood-versie dan ook duidelijker.
Volgens Deadline Hollywood is het tijd voor een remake, het lijkt erop dat deze film een verhaal zal volgen dat niet precies hetzelfde als Ju-On zal zijn. Dit zal voornamelijk te maken hebben met de Amerikaanse draai die aan de film wordt gegeven. De beschrijving van de film is “Een huis wordt vervloekt door een wraakzuchtige geest die degenen die er binnenkomen vervloekt met een gewelddadige dood.”
Grudge wordt geregisseerd door Nicolas Pesce, die ook bekend staat om “The Eyes Of My Mother”. De cast bestaat uit Demián Bichir, Lin Shaye, John Cho en Andrea Reseborough. Pesce zal het script volgen dat Jeff Buhler heeft geschreven. Als alles volgens plan gaat draait Grudge vanaf 16 augustus 2019 in de Amerikaanse bioscopen draaien, over de BeNeLux is dit nog niet bekend. Wij denken dat deze film een goede kans maakt om een van de beste horrorfilms van 2019 te worden.

The Prodigy

The Prodigy is een aankomende horrorfilm die wordt geregisseerd door Nicholas McCarthy, ook wel bekend van The Pact en Holidays. In de trailer zien we een kleine jongen met een donkerbruin en een fel blauw oog. De jongen heet Miles en wordt onder hypnose gebracht door een man, die beweert dat er een onuitgenodigde gast bij Miles is. Miles wordt gehypnotiseerd om terug te gaan naar de tijd voor hij geboren was, maar dit maakt dingen alleen maar erger.
Miles wordt gespeeld door Jackson Robert Scott, ook wel bekend als het de kleine jongen in de gele regenjas in It. Taylor Schilling, ook wel bekend van Orange is the New Black, zal spelen als zijn moeder Sarah. Het script is geschreven door Jeff Buhler, de man die ook het script van Grudge (2019) schrijft. De film zal worden geproduceerd door Tara Farney en Tripp Vinson.
In de trailer ziet The Prodigy er veelbelovend uit. De trailer laat namelijk in deze korte drie minuten al zien dat zij verstand zullen hebben van opbouwende spanning met een perfect getimed schrikmoment wanneer je hem net niet meer verwacht. Dat is waarom wij denken dat The Prodigy een van de beste horrorfilms van 2019 zal worden.
141776

The Curse of La Llorona

Deze aankomende horrorfilm vertelt het verhaal van een Mexicaanse legende genaamd La Llorona. Het is een legende die ouders in Mexico regelmatig gebruiken om hun kinderen te laten luisteren, door te zeggen dat La Llorona ze op komt halen als zij niet luisteren. In het Mexicaans vertaald: “Si siges haciendo disobediente La Llorona te va agarar”.
De film wordt geregisseerd door Michael Chaves, hij is momenteel ook bezig met The Conjuring 3. In The Curse of La Llorona zien we Tony Amendola als Father Perez, hij speelt dezelfde rol ook in de eerste Annabelle film. Marisol Ramirez speelt de rol van de angstaanjagende La Llorona. De jonge Madeleine McGraw speelt de rol van April en Aiden Lewandowski speelt de rol van haar iets grotere broer Tomas.
In de trailer voel je gelijk de spanning die zich hoogstwaarschijnlijk in de film ook zal afspelen. Bij het kijken van de trailer voel je jezelf namelijk al net zo opgesloten in de auto als de kinderen die daar daadwerkelijk zitten. Daarom denken wij dat The Curse of La Llorona een van de beste horrorfilms in 2019 zal zijn.
141777

Pet Sematary

De verfilmingen van Stephen King zijn populair in 2019 en deze maken dan ook grote kans om de beste horrorfilms van 2019 te worden. Het is in ieder geval al duidelijk dat de meerderheid van de wereldbevolking niet vrolijk zal worden van een begraafplaats voor huisdieren. Stephen King kreeg het voor elkaar om dit gevoel erger te maken met zijn boek Pet Semetary, waar in 1989 de eerste verfilming van uitkwam. Paramount Pictures vindt het tijd voor een remake, dus dat is wat we gaan krijgen.
De film wordt geregisseerd door Kevin Kölsch en Dennis Widmyer, deze twee regisseurs werken regelmatig samen aan horrorfilms. Het script is geschreven door David Kajganich en de hoofdrol zal worden gespeeld door Jason Clarke als Louis Creed. We zien in de trailer hoe Louis Creed waarschijnlijk geen controle heeft over wat hij doet in de nacht.
Stephen King staat bekend om zijn goed geschreven boeken waar je bij het lezen al de kriebels van krijgt. Veel mensen geven aan dat zij al een klein trauma hadden overgehouden aan de eerste film in 1989. Wij zijn benieuwd hoe de film eruit zal zien met de speciale effecten die wij in deze tijd kunnen gebruiken en denken dat de film een goede kans maakt een van de beste horrorfilms van 2019 te worden.
141778

Escape Room

Bij de beste horrorfilms van 2019 kan originaliteit natuurlijk niet ontbreken. Escape rooms zijn tegenwoordig bekend geworden als een gezellig uitje voor het gezin of met vrienden. Meestal heb je een uur de tijd om allerlei puzzels op te lossen zodat je de sleutel vindt om de ruimte te verlaten. Gezellig toch? Niet in deze film, daar heeft het verliezen van het spel zwaardere consequenties.
Escape Room wordt geregisseerd door Adam Robitel, ook wel bekend van Insidious: The Last Key. Het script is geschreven door Bragi F. Schut en Maria Melnik. Adam Robitel zal in de film zelf de rol aannemen van Gabe samen met Logan Miller als Ben en Deborah Ann Woll als Amanda. Verder heeft Jamie-Lee Money de rol van Rosa gekregen en speelt Jessica Sutton als Allison. Veel meer namen van de personages zijn er nog niet bekend.
Escape Room ziet er veelbelovend uit omdat het een vorm van verfrissing is in het horrorgenre. Alhoewel het een klein beetje iets wegheeft van Saw (do you want to play a game?) is zo’n escape room een onderwerp dat nog niet eerder is gebruikt in een horrorfilm. Deze vernieuwing laat ons denken dat Escape Room een van de beste horrorfilms van 2019 zou kunnen worden.
141779

Polaroid

Het zijn meestal oude dingen waar een vloek op rust in horrorfilms. Het ouderwetse geeft vaak toch sneller het zenuwslopende gevoel dan bijvoorbeeld een gloednieuwe camera. Over camera’s gesproken, deze film gaat over een polaroid camera. Of eerder, de geest die bij de polaroid camera hoort. Bird Fitcher had geen idee van de vloek die er op de camera rustte en wist ook zeker niet dat het de mensen die zij fotografeerde daar een pijnlijke dood aan zouden overhouden.
De film wordt geregisseerd en geschreven door Lars Klevberg, die eerder in 2015 een gelijknamige film heeft geregisseerd. Kathryn Prescott zal de hoofdrol aannemen als Bird Fitcher. Madelaine Petsch, ook wel bekend als Cheryl Blossom in Riverdale, neemt de rol aan van Joanne Flame.
Polaroid ziet eruit als een film met genoeg spanning en een verhaal waar je het einde van wil zien. De Polaroid film uit 2015 is een korte film, deze zal je misschien in de stemming kunnen brengen voor het bekijken van de film. Wij denken dat Polaroid een kans maakt om een van de beste horrorfilms van 2018 te worden.
141780

Happy Death Day 2U

Hoewel er nog geen trailer op YouTube staat, hebben een aantal mensen al wel een trailer in de bioscoop kunnen bewonderen over de sequel op Happy Death Day. Happy Death Day was een populaire horrorfilm in 2017. Christopher B. Landon, de regisseur, kondigde voor de film uitkwam al aan dat hij een idee had voor een sequel. Hierdoor kunnen we er al bijna van uitgaan dat het een verhaal-gebaseerde sequel is in plaats van dat hij alleen op geld uit is.
Een ander interessant concept is dat de film uitkomt op 14 februari 2019, dit zou kunnen betekenen dat de film zich deze keer op Valentijnsdag zal afspelen. Het is anders wel een erg toevallige datum om een horrorfilm uit te laten komen, namelijk de dag waarop meestal romantiek wordt gevierd.
Het is wel bekend dat Jessica Rothe weer de rol zal spelen van Tree Gelbman, het hoofdpersonage in het eerste deel. Israel Broussard zal ook weer terugkomen in de film als Carter Davis en blijkbaar komt Ruby Modine ook weer voor in de film als Lori Spengler. Dit betekent waarschijnlijk dat het verhaal weer een dag uit het leven van Tree Gelbman zal volgen, maar dit weten wij nog niet zeker. Wij denken in ieder geval wel dat Happy Death Day 2U een van de beste horrorfilms van 2019 zal worden.

Beste horrorfilms 2019

Volgens ons maken deze films de grootste kans om de beste horrorfilms van 2019 te worden. Kijken jullie uit naar deze films, of zijn er andere films waar jullie naar uitkijken? Om nog meer te griezelen in 2019 kun je ook ons artikel over de horrorgames van 2019 lezen.