5 features die we in GTA 5 op PS5 willen zien

  Ergens dit jaar gaat de game dan toch komen. Grand Theft Auto 5 komt op PS5 uit en opnieuw krijgt de game flinke verbeteringen. Tenminste, dat is wat Rockstar Games roept. Wij zetten vijf features op een rijtje die we in GTA 5 op PS5 in ieder geval willen zien.

  Grand Theft Auto 5 kwam oorspronkelijk natuurlijk al uit op 19 september 2013. Sindsdien heeft de game een lang leven gehad. Zo kwam de titel opnieuw uit op de PlayStation 4 en Xbox One. Daarbij wordt de game nog steeds ondersteund via GTA Online. De multiplayer van GTA 5 brengt maandelijks nog enorm veel geld in het laatje.

  Toch is het nu tijd voor iets nieuws. Waar velen hoopten op GTA 6 blijkt dat nieuws toch niet een compleet nieuwe game te zijn. In plaats daarvan wordt GTA 5 opnieuw uitgebracht. Dit keer voor de PlayStation 5. Geclaimd wordt dat het meer is dan een simpele remaster. Wij zetten daarom de features op een rijtje die we in GTA 5 op PS5 willen zien.

  Ray-tracing

  We trappen maar af bij één van de features waar we het deze generatie wel vaker over gaan hebben: ray-tracing. Deze nieuwe techniek zorgt ervoor dat licht veel beter en natuurlijker weerkaatst. In Spider-Man Miles Morales zagen we al hoe mooi en levendig het de wereld kan maken. Graag zien we hetzelfde terug in GTA 5.

  Eerder werd door de ontwikkelaar al aangegeven dat de game een scala van technische verbeteringen zal zien. Belangrijkste is dat genoemd wordt dat de game volledig gebruik gaat maken van de mogelijkheden die de next-gen hardware met zich meebrengen. Voor ons klinkt dit alsof ray-tracing daarbij ook hoort, gezien het één van de features is waarmee gepronkt werd voor de release van de console.

  Verhoogde framerate

  Waar ray-tracing Los Santos een stuk mooier maakt, is het een verbeterde framerate die de gameplay een stuk vloeiender maakt. De wereld van Los Santos opnieuw betreden doen we met plezier, maar dan moeten de straten niet als stroop voelen. Een verhoogde framerate naar 60 pfs (en het liefst zelfs 120) is dan ook wat we willen zien.

  Gezien het hier om een PS3-game gaat die naar de PlayStation 5 wordt gebracht, zou dit ook haalbaar moeten zijn. De technieken achter de game zijn niet meer de nieuwste en de hardware is inmiddels al twee keer flink verbeterd. De vraag is meer of de verhoogde framerate in combinatie met ray-tracing haalbaar is. Eerder zagen we het al gebeuren bij Insomniacs titel, dus waarom zou Rockstar niet hetzelfde kunnen doen?

  Simpel je savedata overzetten

  Het is een schande dat we dit daadwerkelijk als feature moeten noemen, maar we willen absoluut dat de savedata van GTA 5 simpel overzet kan worden van de PlayStation 4 naar de PlayStation 5. Waar de Xbox Series X via Smart Delivery veel van deze problemen omzeilt, blijkt de PS5 juist niet zo slim te zien. Het resulteert tot nu toe bij onwijs veel games in enorm veel gedoe rondom het overzetten van je savedata.

  Hopelijk heeft Rockstar Games de afgelopen vijf maanden goed opgelet en een oplossing gevonden. Optimaal zou zijn als achter de schermen de savedata omgezet wordt wanneer je GTA 5 op PS5 speelt. Anderzijds zou het koppelen van de savedata aan je Social Account ook een oplossing zijn. Hoe je het ook wendt of keert; het overzetten moet simpel zijn.

  DualSense intergratie

  Misschien zat je er al op te wachten, maar natuurlijk willen we ook integratie van de DualSense controller zien in de vernieuwde versie van GTA 5. De haptische feedback hopen we tot in het kleinste detail benut te zien, zoals bij Control Ultimate Edition bijvoorbeeld het geval was. Daarin bracht iedere stap die Jesse zette daadwerkelijk feedback met zich mee.

  Dat soort details willen we ook zien in GTA 5 op de PS5. In het verlengde daadvan zouden we ook de adaptive triggers goed benut willen zien. Rockstar zou er goed aan doen om daadwerkelijk een ander gevoel te geven bij de verschillende soorten geweren of wanneer je bijvoorbeeld aan het rijden bent.

  Nieuwe content in GTA 5 op PS5

  Als klap op de vuurpijl is er één feature die we liever willen zien dan alle andere dingen die GTA 5 op PS5 en Xbox Series X kan brengen. Natuurlijk doelen we op daadwerkelijk nieuwe content. Niet in de vorm van nieuwe updates en voorwerpen in GTA Online, maar daadwerkelijk een nieuwe verhaallijn in GTA 5.

  Iedereen kent het verhaal van GTA 5 inmiddels wel. Als je spelers een reden wil geven om daadwerkelijk nog een keer de singleplayer op te starten, moet er daadwerkelijk iets zijn om voor terug te keren. Een nieuw wapen of fijnere motoriek in het spelen is dan eigenlijk niet genoeg. Daarvoor moet je toch echt met een nieuwe uitbreiding op het verhaal komen.

  De mooiste manier zijn als het op een Persona 5 Royal manier gebracht wordt. Deze titel introduceert een nieuw personage vanaf het begin van de titel die het bekende verhaal al een beetje bijschaaft, waarna de game doorloopt na het originele einde en een nieuwe verhaallijn verschaft. Op die manier krijgen fans een bijgeslepen versie van het GTA 5 verhaal én nieuwe content!

  Welke GTA 5 features willen jullie zien op PS5 en Xbox Series X?

  Dit zijn de vijf features die we graag willen zien in GTA 5 op PS5 en Xbox Series X. Hebben we iets gemist of heb jij hele andere dromen voor de nieuwe versie van de game? Laat het ons weten in de reacties!

  Grand Theft Auto V

  Verkijgbaar vanaf 17 september 2013

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.