De grootste What If easter eggs op een rij

Article
zondag, 15 augustus 2021 om 13:00
what if peggy carter disney marvelf1628602402
Het MCU wordt alleen maar groter en dat wordt met nieuwe Disney+ serie What If…? maar weer eens benadrukt. De serie waarin we alternatieve tijdlijnen zien van het MCU met onze favoriete personages in andere rollen heeft niet alleen een heerlijke animatiestijl, maar zit ook nog eens vol met toffe verwijzingen. De grootste What If easter eggs zetten we voor jou op een rijtje!
Gezien What If...? pas net is begonnen, is het onmogelijk om alle What If easter eggs al op een rijtje te zetten. Wekelijks werken we dit artikel daarom bij met de nieuwe easter eggs die we gespot hebben in de afleveringen. Easter egg gespot? Laat het ons weten in de reacties!

Openingsscene (Aflevering 1)

We trappen af bij het begin waarin we de monoloog van de Watcher voorgeschoteld krijgen. Black Panther, Captain Marvel, Iron Man, Thor, Black Widow en Captain America komen voorbij. Wie goed oplet ziet alleen ook een aantal teasers van komend seizoen. Zo zien we de transformatie van Bruce Banner, Loki bij de Verenigde Naties en hoe T’Challa als kind ontvoerd wordt als kind.
Daar blijft het niet bij, want ook T'Challa's ouders, Peggy Carter, Steve Rogers, Thor, Vision, Proxima Midnight, Obadiah Stane, Hulk, Doctor Strange, Captain Marvel en The Collector zijn te zien. Verder wordt de samenwerking tussen Killmonger en Tony Stark getoond.
what if captain carter minf1628777737

Chester Phillips wordt neergeschoten (Aflevering 1)

Captain America: The First Avenger zag de introductie van Tommy Lee Jones’ personage Chester Phillips. Je denkt misschien dat het personage niet in de premiere van What If…? zit, maar niets is minder waar. Philips wordt namelijk neergeschoten in de animatieserie als gevolg van Krugers explosie.

Kogels mixen met techniek (Aflevering 1)

Tony Starks vader, Howard Stark, zit natuurlijk ook in de eerste aflevering en wordt wederom uitstekend door Dominic Cooper gespeeld. Opvallend is dat hij een quote heeft in de aflevering die nogal ironisch is. Tony’s vader zegt nadat Steve is neergeschoten dat kogels en techniek niet goed samenwerken, maar dat is precies wat er in het MCU Prime wel gebeurd. Zo ontstaat Iron Man immers, de zoon van Howard Stark.
the falcon and the winter soldier imagef1641481076

Knipoog naar The Falcon & The Winter Soldier (Aflevering 1)

Peggy’s bloed wordt na haar transformatie flink afgenomen door het Amerikaanse leger. Hoewel het een alternatieve tijdlijn is, blijft dit natuurlijk een flinke verwijzing naar The Falcon and the Winter Soldier. In die Disney+ serie ontdekken we dat Isaiah Bradley hiermee werd geïnjecteerd en een supersoldaat werd. In de What If…? aflevering wordt gesteld dat Peggy’s bloed ooit misschien gebruikt kan worden om supersoldaten te maken, iets waarvan kijkers dus weten dat dit gewoon gelukt is.

Peggy’s stootkussen (Aflevering 1)

In de jaren ‘40 van het What If…? verhaal van Captain Carter zien we Peggy kwaad een stootkussen in elkaar timmeren. Dit is een direct parallel met Captain America. Zijn introductie in Marvel’s Avengers is namelijk een scène waarin Steve een stootkussen onder handen neemt wanneer Nick Fury hem komt opzoeken.

Meer dan het pak (Aflevering 1)

In de eerste aflevering van What If…? zien we een scene waarin Steve Rogers het argument maakt dat hij nog steeds een mager ventje uit Brooklyn is en niets is zonder het pak dat Howard Stark voor hem gemaakt heeft. Captain Carter stelt juist dat het de persoon is onder het pak die de held is. De gedachtegang van Steve staat loodrecht tegenover Captain America uit het MCU Prime. Daarin beschuldigt Steve Tony er juist van dat hij niets is zonder het pak!
falcon winter soldierf1615539564

Bucky’s arm en de Winter Soldier (Aflevering 1)

In een korte scene wordt verwijzing gemaakt naar Bucky die bijna zijn arm verliest in de bestorming van de trein. In het MCU Prime gebeurt dit natuurlijk daadwerkelijk wanneer Bucky van de trein valt, maar in het What If…? verhaal gaat het allemaal net even anders. Daar grapt Bucky slechts over dat het een mogelijkheid was geweest.
Opvallend is dat Steve vervolgens de persoon is die met de trein ten onder gaat en door HYDRA wordt gevonden. Als Peggy en de Howling Commandos later in de aflevering niet op tijd waren geweest om Red Skull te stoppen zou Steve waarschijnlijk de Winter Soldier van deze tijdlijn zijn geworden.
captain america the first avengersf1636628257

Shuma-Gorath (Aflevering 1)

Het monster dat verschijnt aan het einde van de Captain Carter-aflevering blijft in de aflevering naamloos. Toch heeft het beest met vele tentakels wel zeker een naam. Tenminste, het monster lijkt enorm veel op de Shuma-Gorath uit de stripboeken. Dit is een monster dat uit het begin der tijd stamt en veel tentakels heeft en één centraal oog in het midden van het lichaam.

Klassieke Captain America (Aflevering 1)

Twee andere iconische momenten rondom Captain America worden ook flink in het zonnetje gezet in de Captain Carter aflevering. “I can do this all day”, zegt Captain America meerdere keren in het MCU Prime. Bucky zegt juist “we don't have all day” tegen Steve in de What If…? aflevering.
Anderzijds is het Steve die Captain Carter eraan herinnert dat hij nog een dansles van Peggy te goed heeft. Het einde van de aflevering heeft dan ook een parallel aan de eerste Captain America-film. Dit keer is het alleen Peggy die de toekomst in reist.
what if captain carter nick fury hawkeye minf1628777645

In de toekomst (Aflevering 1)

Peggy komt vervolgens uit het portaal dat kijkers kennen uit de eerste Avengers-film. Nick Fury en Hawkeye staan daar klaar om Peggy op te wachten, waarna Fury dezelfde uitspraak richt tegen Peggy als de waarschuwing die Loki kreeg in Marvel’s Avengers (Put the sword down).

Exiles #3 uit 2018 (Aflevering 1)

Als laatste What If easter egg uit aflevering 1 van de serie is er natuurlijk de verhaallijn waarop de aflevering deels gebaseerd is. Dat lijkt namelijk het verhaal uit Exiles te zijn, een Marvel stripreeks waarvan in 2018 een uitgave kwam die Peggy Carter als Captain America introduceerde.