Top 10 grootste E3 nieuws van dit jaar - Dit mag je niet missen

Article
zondag, 18 juni 2017 om 12:40
xgn google image
De E3 2017 zit er alweer bijna op. Tijdens de show werd er heel veel nieuws over de nieuwste games de wereld in geholpen. Dit is de top 10 van grootste E3 nieuws dat je niet mag missen.
Tijdens de E3 komt er zoveel nieuws, trailers, onthulling en aankondigingen naar buiten, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom zochten wij het grootste E3 nieuws van dit jaar op. Dan weet je zeker dat je niets belangrijks hebt gemist.

10. Assassin's Creed Origins reveal

De game was al lang en breed gelekt en daarom staat dit E3 nieuws niet hoger in de lijst. Maar tijdens de persconferenties kregen we dan eindelijk de eerste echte beelden van Assassin's Creed Origins te zien.
Hierin maakten we kennis met de nieuwe Egyptische setting. Dat zag er heel erg goed uit, want grafisch gezien oogt het spel prachtig. Ook waren er enkele vernieuwingen in beeld, zoals de mogelijkheid om onder water te zwemmen en van je havik gebruik te maken.
Wij gingen ook alvast aan de slag met het spel. Meer daarover lees je in de Assassin's Creed Origins hands-on.
113434

9. Pokémon voor Switch aangekondigd

Hoewel we nog niets te zien kregen van de nieuwe Pokémon voor de Nintendo Switch, was het wel een van de grootste aankondigingen tijdens de E3. De afgelopen jaren kreeg enkel de 3DS de mainline Pokémon games, maar nu is het de beurt voor de Switch.
Hiermee kunnen gamers eindelijk in Full HD hun Pokémon vangen, iets dat er waarschijnlijk heel erg tof uit gaat zien. Helaas moeten we nog wel een tijdje wachten op het spel, aangezien er nog totaal niets te zien is geweest.
113435 1

8. Mario + Rabbids onthulling

We blijven nog even bij Nintendo en Ubisoft, want voor de game Mario + Rabbids Kingdom Battle werken de bedrijven samen. Daardoor kunnen we zometeen met de Rabbids het Mushroom Kingdom doorlopen.
Opvallend is dat Mario + Rabbids een soort turn-based strategiegame wordt. Je moet je stappen á la XCOM uitzetten om zo de doorgedraaide Rabbids te verslaan en het koninkrijk te bevrijden. Wij gingen alvast met de game aan de slag, dus lees voor meer details onze E3 preview.
Mario + Rabbids Kingdom Battle komt al vrij snel uit. Op 29 augustus verschijnt het spel exclusief op de Switch.
113436

7. Shadow of the Colossus remaster

Voor velen is Shadow of the Colossus misschien wel de beste game ooit. Deze klassieker van Team ICO verscheen in 2006 op de PlayStation 2. Daarna werd er een versie gemaakt voor de PS3 en tijdens de Sony persconferentie op E3 werd duidelijk dat het spel nu naar de PlayStation 4 komt.
Veel meer details over de game hebben we nog niet. Wel was er een prachtige trailer te zien waarin de bijgewerkte graphics tentoongesteld werden. Deze is hierboven te zien.
Wanneer we Shadow of the Colossus kunnen verwachten, is nog niet bekend.
113437

6. Metroid Prime 4 in ontwikkeling

Nog een titel waar we helaas geen beelden van hebben, maar het moeten doen met de aankondiging. Ondanks dat is de onthulling van Metroid Prime 4 een plaatsje waard in dit overzicht van grootste E3 nieuws. Fans van de serie zitten namelijk al jaren te wachten op een nieuw deel.
Tijdens de E3 presentatie van Nintendo was dit dan ook een van de hoogtepunten. Verdere details moeten we nog afwachten. Het enige dat we op dit moment weten, is dat de game in ontwikkeling is voor de Switch.
113438

5. Monster Hunter World aankondiging

De Monster Hunter serie is al jaren erg populair. Met name in Japan kan men er geen genoeg van krijgen, maar ook in Europa jagen we graag op de enorme monsters in deze games.
Nu komt er een nieuwe Monster Hunter en wel voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Hierdoor kunnen we nog beter van de serie genieten, want alles ziet er prachtig uit.
Er werd alvast een trailer van de game getoond, die kun je hierboven terugkijken. Monster Hunter World moet begin 2018 uitkomen.
113439

4. Nieuwe BioWare game Anthem

Anthem stond niet tijdens één, maar tijdens twee persconferenties in de aandacht. Op EA Play kregen we alvast een korte teaser te zien, maar tijdens de Microsoft E3 persconferentie was het dan tijd voor de volledige reveal.
Anthem is de nieuwste game van BioWare. In deze futuristische RPG betreed je een prachtige wereld die je naar hartelust kunt verkennen. Dit doe je in een Juvelin, een soort mech suit dat je bepaalde krachten geeft. Zo kun je ermee rondvliegen.
Anthem ziet er prachtig uit en werd dan ook getoond op de nieuwe Xbox One X. Het is wel nog even wachten op de game, want deze komt pas in de herfst naar de PlayStation 4, Xbox One en PC.
113440

3. Beyond Good and Evil 2 onthulling

Tijdens de Ubisoft persconferentie was de hele wereld verbaast door de onthulling van Beyond Good and Evil 2. Bijna 15 jaar na het origineel is het vervolg dan eindelijk in de maak. Helaas gaat het nog wel even duren voor de game uitkomt. We kregen dan ook enkel een CGI-trailer te zien.
Deze wist wel een goede indruk achter te laten door de unieke stijl van de wereld. Het spel is een prequel op het origineel en zal heel anders spelen. Je zult de sociale ladder in de game beklimmen en het zonnestelsel verkennen. Dit doe je met andere spelers, want multiplayer gaat een grote rol spelen.
Wanneer Beyond Good and Evil 2 uitkomt is nog niet bekend. Ook is nog niet helemaal zeker voor welke platformen het spel komt.
113441

2. Super Mario Odyssey release

De nieuwe Super Mario release is altijd een feestelijke gebeurtenis. Daarom kon de verdere onthulling van Super Mario Odyssey niet onbreken tussen het grootste E3 nieuws. Tijdens de E3 werd bekend dat de game op 27 oktober uitkomt.
Ook zagen we flink wat nieuwe gameplay van het spel. Hierin werd duidelijk dat Mario een nieuwe kracht heeft. Hij kan met zijn pet Cappy namelijk andere wezens en objecten overnomen. Gooi je pet erop en opeens ben jij dat wezen!
Het levert unieke mogelijkheden op en nieuwe opties binnen de toffe Mario gameplay die we al verwachten. Het spel komt natuurlijk exclusief naar de Switch.
113442

1. Xbox One X onthulling

De onthulling van een nieuwe console is natuurlijk het grootste E3 nieuws. We wisten al dat Microsoft de Xbox One X zou tonen en dat is dan ook gebeurt.
Tijdens de Microsoft E3 persconferentie werd de releasedatum van de spelcomputer bekend. Deze zal op 7 november in de winkels liggen. Ook is de prijs onthuld: 499 euro.
De Xbox One X moet de snelste console ooit worden en kan daardoor de meest prachtige beelden in 4K resolutie tonen. Dat werd wel duidelijk, want games als Forza Motorsport 7 en Anthem zagen er prachtig uit op de console.
Dit was ons overzicht met grootste E3 nieuws van 2017. Wat vond jij het beste nieuws tijdens de show? Laat het weten in de reacties.