Top 10 grootste E3 2018 verrassingen - Beneemt je de adem

  E3 2018 is officieel afgelopen, maar we vielen van deze grote E3 2018 verrassingen bijna van onze stoel. Sommige onthullingen kwamen uit het niets, anderen waren gewoon te bizar voor woorden. Dat deze aankondigingen niet waren uitgelekt is een wonder te noemen.

  Grote E3 2018 verrassingen zijn natuurlijk nooit compleet zonder flink wat gejoel van de fans. Deze aankondigingen wisten dat dubbel en dwars te verdienen. Dit zijn de tien grootste E3 2018 verrassingen.

  10. Trials Rising komt naar de Switch

  Als er een bedrijf heeft bewezen dat het lef heeft, is het Ubisoft wel. Het Franse bedrijf haalde meerdere stunts uit tijdens zijn persconferentie. Iedereen zat natuurlijk mee te swingen met de introductie van Just Dance 2019, maar die bedoelen we niet. We hebben het over de cross motor die door de zaal scheurde.

  Het was de aankondiging van Trials Rising en de game komt niet alleen naar de Xbox One en PlayStation 4. De game komt verrassend genoeg ook uit op de Nintendo Switch. Een grote third-party game die naar de Nintendo Switch uitkomt op dezelfde dag als de rest is namelijk nog niet vaak voorgekomen.

  9. Dubbel de Kingdom Hearts werelden

  Kingdom Hearts had het wind flink in de zijlen zitten en dat heeft natuurlijk te maken met de aankondiging van de terugkeer van Captain Jack Sparrow. Pirates of the Caribbean komt namelijk terug naar Kingdom Hearts. Dit was alleen de laatste van alle aankondigingen rondom Kingdom Hearts III.

  Hiervoor hadden we namelijk al de releasedatum van de game gekregen. De game werd helaas uitgesteld naar 2019, maar valt nu te verwachten op 29 januari 2019. Ook werd er nog een andere wereld bekendgemaakt, namelijk Frozen. Let it Go-liefhebbers kunnen nu dus eindelijk rustig slapen.

  8. Devil May Cry 5 gaat voor stijl

  Devil May Cry 5 werd dit jaar officieel onthuld en dat was een heugelijk moment. Niet alleen was de game er dan eindelijk na tien lange jaren, maar de aankondiging zelf was bij een andere persconferentie dan verwacht. In de lijn van verwachting zou de aankondiging namelijk bij Sony plaatsvinden, maar dat was dus niet zo.

  De game belooft te doen waar het goed in is en dat is een flinke dosis stijlvolle actie bieden. De trailer sloot af met een moment waar vele fans een traantje van vreugde om weg moesten pinken. Het was de terugkeer van Dante en dat hij speelbaar is, was zeker een van de prettigste E3 2018 verrassingen.

  7. Cyberpunk 2077

  Het lag al in de lijn van verwachting dat Cyberpunk 2077 te zien zou zijn tijdens E3 2018 en dat is dan ook niet de verrassing. Die kwam namelijk toen de eerste details van de gameplay online verschenen. Deze vertellen namelijk over een ander soort spel dat je van CD Projekt RED zou verwachten.

  Het belooft namelijk een kruising tussen een First Person Shooter en RPG te worden. De ontwikkelaar kijkt er zelf een tikkeltje anders tegenaan. Volgens de Poolse makers is het namelijk een RPG dat je vanuit first-person speelt.

  XGN

  6. Nieuwe Xbox in 2020?

  Deze verrassing is net een tikkeltje anders dan de andere verrassingen. Deze komt namelijk voort uit een gerucht dat langzaam maar zeker groter wordt. Eerst was daar Phil Spencer, hoofd van de Xbox divisie bij Microsoft die een vlammetje aanstak door te spreken over een potentiële volgende Xbox. Diezelfde avond gooide Todd Howard, regisseur van de Fallout 4 nog flink wat olie op dat vlammetje door twee games voor de volgende generatie consoles aan te kondigen.

  Een dag of twee later leken de rooksignalen een gat in de ozonlaag te boren. Toen kondigde Thurrott namelijk aan vernomen te hebben dat de console in 2020 op de markt verschijnt. Het gaat om een project genaamd ‘Scarlett’ die over twee jaar uit zou moeten komen. Sterker nog, het lijkt niet om één maar meerdere consoles te gaan.

  5. Star Fox komt naar Starlink

  Het is weer tijd voor een Barrel Roll, maar niet in een nieuwe Star Fox game. We zagen onze favoriete in een ruimteschip vliegende vos dit jaar in twee verschillende games voorbij komen. Het vreemde is dat maar één van de games daadwerkelijk van Nintendo is.

  De verrassing is dan ook dat Star Fox een gastrol gaat krijgen in de nieuwe Ubisoft titel, Starlink: Battle for Atlas. Het leek er voor een moment op dat Star Fox dus ook naar de PlayStation 4 en Xbox One, maar dat feest ging niet door. Exclusief is hij namelijk te vinden in de Nintendo Switch versie van het spel.

  Nintendo

  4. Super Mario Party brengt het feest dit jaar

  Het is altijd reden voor een feestje als je Mario kunt lanterfanten. Gelukkig mogen we dat vanaf dit jaar ook gaan doen op de Switch en dat is toch wel reden voor een feestje. Super Mario Party ligt vanaf 5 oktober in de schappen en reken er maar op dat er die avond meer dan alleen het spel in huis gehaald wordt.

  De aankondiging kwam uit het niets, want er stonden al vele games van de Grote N op de planning. Yoshi, Smash Bros en Pokémon zouden uitkomen. Die eerste is helaas afgehaakt van het 2018 release feestje, maar als dat nodig was om Super Mario Party te krijgen zijn we daar zeker niet rouwig om.

  3. Resident Evil 2 Remake is terug

  Zelfs Sherlock Holmes had niet voor de persconferentie van Sony aanzien komen dat Resident Evil 2 Remake met een flinke trailer voorbij zou komen. Het gebeurde tot vreugde van velen toch. Dat niet alleen, want de game is gemaakt met de spectaculaire Resident Evil VII engine, de RE engine.

  De grootste verrassing was alleen niet dat we de game überhaupt voorbij zagen komen. Dat kwam namelijk op het einde, want toen zagen we ineens de releasedatum van de game. Dat lees je goed. De game heeft een releasedatum en wel 25 januari 2019.

  Nintendo

  2. Super Smash Bros. Ultimate brengt iedereen

  Er zijn maar weinig aankondigingen die grotere E3 2018 verrassingen konden opleveren. Super Smash Bros Ultimate zorgde voor blijdschap door aan te kondigen dat iedereen die ooit in de game heeft gezeten terug te brengen. Nee, het is geen tikfout. Letterlijk ieder personage is terug voor de ultieme smash.

  Dit alleen al is een gigantische aankondiging, maar deze werd alleen maar groter door de bekendmaking van wat er nog meer in de game zit. Ridley wordt namelijk naar jaren van vragen door de fans aan de game toegevoegd als speelbaar personage. Als kers op de o zo zoete taart komt de game dit jaar nog uit op 7 december.

  1. The Elder Scrolls VI & Starfield

  Na een persconferentie vol onverwachte en verwachte onthullingen, wist Bethesda een ieder bijna een hartaanval te bezorgen. Er werd een compleet nieuwe ip aangekondigd in de vorm van Starfield. Dat niet alleen. De game komt volgens Todd Howard pas naar de volgende generatie consoles.

  Hij hield het daar niet bij, want de volgende schok had hij alweer klaarstaan. The Elder Scrolls VI werd officieel onthuld met een korte trailer. Het is de game waar nog jaren op gewacht gaat worden, want de game komt pas uit na Starfield en dat gaat nog even duren.

  Dit zijn de grootste E3 2018 verrassingen!

  Dit zijn de grootste E3 2018 verrassingen die ons hart sneller deed kloppen. E3 is inmiddels voorbij, maar dat betekent niet dat er geen E3 specials meer aankomen. Op onze speciale E3-pagina kun je al het nieuws van E3 2018 bijhouden, dus houd XGN.nl in de gaten om niets van de gamingbeurs in Los Angeles te missen!

  Starfield

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.