Wat worden de gratis PlayStation Plus games van januari 2021?

Article
dinsdag, 22 december 2020 om 13:00
playstation plusf1629368547
Het jaar is bijna om en het is tijd om met frisse moed het nieuwe jaar in te luiden. Voor Sony betekent dit dat er weer verse PlayStation Plus games uitgedeeld worden. Met welke gratis games trapt Sony 2021 af voor PlayStation 4 en PS5-bezitters? Wij doen een voorspelling, waarbij we al weten dat er géén nieuwe PlayStation 5 game in januari gratis is.

Geen PlayStation 5 game gratis in januari

Laten we beginnen in deze voorspelling met iets wat we al redelijk zeker weten. Komende maand hoeven we namelijk niet te rekenen op een gratis PlayStation 5 game. Sony biedt namelijk Bugsnax nog tot februari gratis aan voor PlayStation Plus bezitters, waarna deze game opgevolgd zal worden door de PS5-game Destruction Allstars.
Wat betreft PS5-games moeten we het komende maand dus nog even met het eiland vol vreemde creaturen uit Bugsnax doen. Des te meer ruimte is er voor Sony om een paar toppers van PlayStation 4 games gratis te maken voor de PS Plus line-up van januari 2021.
hitman 2

Hitman 2

Gezien de release van Hitman 3 komende maand verwachten we dat Sony in 2021 de handen ineen slaat met ontwikkelaar IO Interactive. We mochten eerder al gratis aan de slag met Hitman via PS Plus, maar nu het derde deel er bijna is, is het tijd om met Agent 47 op pad te gaan in deel 2. Wij verwachten dan ook dat we de game in zijn volle glorie mogen spelen via PlayStation Plus.
In Hitman 2 ga je op pad met de meest creatieve huurmoordenaar ooit. Agent 47 schuwt er niet voor om zich als kok, ober of een ander persoon voor te doen om zo een doelwit van dichtbij uit te schakelen op een enorm feest met honderden gasten. Aan de andere kant heeft hij er ook geen enkel probleem mee om van grote afstand iemand recht tussen de ogen te knallen met een sniper rifle. Weet jij alle doelwitten uit te schakelen in Hitman 2?
spider manf1632755510

Marvel’s Spider-Man

Sony heeft met de PlayStation Plus Collection een flink aantal dikke titels die de dienst kende naar de PlayStation 5. Denk aan God of War, Uncharted 4: A Thief’s End en The Last of Us Remastered. Het aanbod is al enorm met deze toevoeging op het PS Plus abonnement, maar Sony brengt hopelijk komende maand nóg een dikke game naar de dienst: Marvel’s Spider-Man. Ten minste, als het aan ons ligt.
De vriendelijke buurtspin slingerde zich pas geleden met de remaster naar de PlayStation 5 als standalone en is al een tijd te spelen op de PS4. Daarnaast is natuurlijk die andere Spider-Man, Miles Morales, al sinds de release van de PS5 te krijgen op beide platformen. Hoe tof zou het zijn als Sony het oorspronkelijke avontuur in de PS Plus line-up van januari 2021 verweeft?
twin mirrorf1607346398

Twin Mirror

Ontwikkelaar DONTNOD heeft onlangs twee nieuwe avonturen uitgebracht. Enerzijds is er Tell Me Why, die exclusief voor de Microsoft platformen uitkwam en anderzijds kwam Twin Mirror uit. Die laatste game verwachten we de komende maand gratis te zien in de PlayStation Plus line-up van januari 2021.
De game laat je in de huid kruipen van Samuel die het nogal moeilijk heeft. Je keert terug naar zijn geboorteplaats, terwijl je met depressieve gevoelens kampt. Om de ellende erger te maken ga je terug om een vriend te begraven.
Als kers op de taart maak na die begrafenis ook nog iets bizars mee: je wordt namelijk wakker terwijl je compleet bebloed bent zonder te weten hoe dit komt. Op zoek naar de waarheid gebruikt je de speciale kracht van Samuel, de Mind Palace, om zo alle eindjes aan elkaar te knopen in deze spannende thriller/horrorgame.