April Fools! - De grappigste games ooit gemaakt

  Het is 1 april en dat is uiteraard de dag van de grappen. Hoewel het altijd goed is om lachend door het leven te gaan, is dit blijkbaar de dag om je even extra te bescheuren. Vandaar dat wij een lijst hebben gemaakt met de grappigste games die er ooit zijn gemaakt. Deze games toveren gegarandeerd een lach op jouw gezicht.

  5. Octodad: Dadliest Catch

  We beginnen onze lijst met de grappigste games met Octodad: Dadliest Catch. Als je door het leven zou moeten gaan als een octopus in plaats van een mens, zou dit voor rare momenten zorgen. Dit wordt bewezen in deze bijzondere game waarin je je dus in de eerdergenoemde situatie bevindt. De besturing mag dan wel wat moeilijk zijn, maar dat zorgt alleen maar voor hilarische momenten.

  In Octodad: Dadliest Catch speel je als een octopus die een normaal, dagelijks mensenleven probeert te lijden. Octodad heeft een gezin en een eigen baan en niemand heeft door dat hij een octopus is, behalve één man. Dit zorgt voor bijzonder grappige taferelen waardoor je gegarandeerd dubbel ligt van het lachen tijdens het spelen van deze game.

  Octodad: Dadliest Catch is beschikbaar voor PlayStation 4, PC en Wii U. Of de game aansluit bij jouw humor kun je lezen in onze Octodad: Dadliest Catch review.

  4. Portal 2

  Op nummer 4 in onze lijst van de grappigste games staat Portal 2, het vervolg op de iconische eerste Portal game. De meeste gamers zullen de zin “The Cake Is A Lie” wel herkennen vanuit de eerste game en in Portal 2 wordt dit soort humor op een fantastische manier opnieuw opgepakt. Met deze game zul je gegarandeerd lachen terwijl je door de portalen springt.

  In Portal 2 krijg je namelijk een hilarische robot genaamd Wheatley als gezelschap. Hoewel de robot goed is voor je lachspieren, is Wheatley helaas wat onhandig. Op deze manier zorgen jullie er samen voor dat GLaDOS ontwaakt en jij en Wheatley voor een gloednieuw avontuur staan om de kwaadaardige robot te verslaan. Dit avontuur zit vol met humor waardoor je eindigt met zeer getrainde lachspieren.

  Portal 2 is beschikbaar voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Of deze game echt iets voor jou is kun je lezen in onze Portal 2 review.

  3. South Park: The Fractured But Whole

  Games gebaseerd op televisieseries zijn niet altijd een succes, maar de games van South Park hebben bewezen dat dit wel degelijk zo kan zijn. De comedy-cartoon heeft nu namelijk al twee games uitgebracht, waarvan de tweede game zelfs nog meer humor bevat dan de eerste. Vandaar dat South Park: The Fractured But Whole op nummer 3 staat in onze lijst met de grappigste games.

  In South Park: The Fractured But Whole wordt ingezoomd op de superhelden-aflevering. Douchebag keert terug, samen met alle poep- en plas-humor en vieze seks grappen. Daarnaast staat de game weer paraat met hilarische vechttechnieken en bevat de game ook nog een beetje diepgang. De game is dan ook perfect voor fans van de franchises aangezien er constant verwijzingen voorkomen die elke fan zal herkennen.

  South Park: The Fractured But Whole is beschikbaar voor de Xbox One, PlayStation 4, PC en Nintendo Switch. Meer informatie over de game kun je lezen in onze South Park: The Fractured But Whole review.

  2. Undertale

  Een 2D-game zoals Undertale moet het niet hebben van de graphics en dat is iets wat de developers van de game maar al te goed weten. Vandaar dat tobyfox gebruik heeft gemaakt van een flinke dosis humor waar je je om zal bescheuren in deze game. Daarnaast heeft de game ook nog eens een prachtige soundtrack en diepgaande personages waar je geheid gehecht aan zult raken. Het is één van de grappigste games van dit moment en neemt zichzelf vooral met een korrel zout (of een hele pot).

  In Undertale speel je als een meisje dat terechtkomt in een wereld vol met monsters en het is van groot belang dat je deze wereld weer verlaat. In deze game zijn monsters vriendelijke wezens en ontmoet je een hoop vrienden op je weg terug naar huis. Het verhaal ontrafelt zich en het blijkt dat jij uitverkoren bent om de monsters te bevrijden uit de wereld waar zij nu in vast zitten zodat ze weer in harmonie kunnen leven met mensen.

  Undertale is beschikbaar voor PC, Nintendo Switch, PlayStation 4 en PlayStation Vita.

  1. Conker’s Bad Fur Day

  We eindigen de lijst met de grappigste games met een gouwe ouwe. Conker’s Bad Fur Day kwam uit in 2001 op de Nintendo 64. Hoewel de game eruit ziet als een kinderspel, is dit absoluut niet het geval. Conker’s Bad Fur Day bevat ontzettend veel volwassen humor en daarbij ook een hoop geweld en bloed.

  Conker’s Bad Fur Day gaat over een eekhoorn met een serieus drankprobleem die in een dronken bui verdwaald raakt. Op de terugweg naar huis de volgende ochtend komt Conker voor een hoop hilarische obstakels te staan. Naast het feit dat je je rot lacht in deze game zit er ook nog een diepere boodschap achter waar iedereen iets van kan leren.

  Conker’s Bad Fur Day is beschikbaar voor de Nintendo 64. Er is een gecensureerde versie van de game beschikbaar op de eerste Xbox. De N64-versie is ook te vinden in Rare Replay op de Xbox One.

  De grappigste games ooit gemaakt - Workout voor je lachspieren

  Vandaag wordt 1 april een gegarandeerd succes wanneer je deze games speelt, want het is bijna onmogelijk om je lach in te houden als je de grappigste games die ooit gemaakt zijn gaat spelen. Heb je nog niet genoeg gelachen? Wij hebben nog een lijst gemaakt met de top 10 beste comedy films op Netflix.

  Rare Replay

  Verkijgbaar vanaf 4 august 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.