10 Grappige momenten in films die niet in het script stonden

Article
zaterdag, 26 mei 2018 om 10:41
10 grappige momenten in films die niet in het script stonden 131836 1
Iedereen heeft wel eens bloopers uit films gezien, maar het gebeurt niet vaak dat er scènes die niet gepland waren echt in de film voorkomen. Hier is een lijst vol met grappige momenten in films die niet gepland waren in het script.

10. Guardians of the Galaxy

Met een cast als die van Guardians of the Galaxy is het te verwachten dat er soms geïmproviseerd wordt in de scènes. Toch is de scène waarin Peter Quill (Chris Pratt) de 'orb' laat vallen het meest opvallend.
De val van de 'orb' zorgde voor een grappig effect in de film en paste goed bij het karakter van Peter. In de scène zie je Peter Quill de 'orb' nog net in de lucht vangen en hem vervolgens overhandigen als of er niets gebeurd is.
131839

9. Pirates Of The Caribbean

Johnny Depp improviseerde veel op de set van Pirates Of The Caribbean in zijn rol van Jack Sparrow, veel van deze scènes zijn dan uiteindelijk in de film terecht gekomen. Toch is deze scène een van de grappigste: in deze scène van het deel 'Dead Man's Chest' plaagt Jack Davy Jones met een pot vol 'vuil', zoals Jack dat zegt.
Hierbij loopt hij over het schip heen terwijl hij een liedje zingt. Dit stond helemaal niet in het script en je kunt de verbazing van de gezichten van Orlando Bloom en Keira Knightly aflezen, wat ook in de film is gekomen.
131842

8. Thor

In Thor is het bekend dat de acteurs zo ongeveer 80 procent van de hele dialoog hebben geïmproviseerd, daar hoort ook deze hilarische scène bij.
In de scène komt Thor (Chris Hemsworth) binnen in een appartement en hangt zijn bekende hamer aan de kapstok als of het een jas is. Deze scène was compleet onverwachts, maar de regisseur vond hem zo grappig dat hij hem in de film heeft gelaten.

7. The Dark Knight

Heath Ledger trad in The Dark Night in de rol The Joker, waar zijn improvisatie alleen maar meer karakter gaf aan The Joker. Af en toe verzon hij teksten, improviseerde in actie-scènes en nog veel meer.
In deze scène krijgt de agent Jim Gordon een promotie nadat hij The Joker in de cel had weten te krijgen, waarna al het personeel op het politiebureau begint te klappen voor Jim. The Joker, die in dezelfde ruimte in een cel zit, begint uit het niets te klappen. Een actie zoals deze is iets wat alleen The Joker zou doen, en zorgt er voor dat het krankzinnige karakter nogmaals bevestigd wordt.
131847

6. The Godfather

De volgende scène is niets minder dan de openings scene van The Godfather, hierin praat Don Vito Corleone (Marlon Brando) met iemand die zich wil aansluiten bij de maffia.
In de scène ligt er een kat op de schoot van acteur Marlon Brando, die uit het niets de set was opgewandeld. Dit leek Marlon een leuke toevoeging aan de scène en het karakter van Don Vito en heeft daarom de kat op schoot genomen en aait deze de hele scène door.
131850

5. Indiana Jones

In de film 'Indiana Jones and the Raiders of the Last Ark' is er een scène die velen verbaasde. Indiana Jones (Harrison Ford) komt oog in oog te staan met een vijand en we verwachtten allemaal een spectaculaire vechtscène, maar in plaats daarvan schiet Jones de vijand gewoon neer. Toch stond dit anders in het scrip aangezien het wel een echte Indiana Jones vecht scène was.
De dag voor de opnames heeft Harrison Ford iets verkeerds gegeten waardoor hij geen energie had om de vecht scène te doen. Toen regisseur Steven Spielberg zag hoe Harrison Ford zich voelde, besloot hij niet de opnames te stoppen, maar de scène simpeler te maken door het gevecht over te slaan en de vijand meteen te laten neerschieten.
131854

4. True Lies

De volgende fout in de scène paste gelukkig perfect in de actie komedie 'True Lies'. In de scène geeft Helen Tasker (Jamie Lee Curtis) een striptease aan Harry Tasker (Arnold Schwarzernegger), tot ze haar grip aan het bed verliest en uit het shot verdwijnt doordat ze valt.
Je ziet Arnold Schwarzenegger nog even schrikken van de val, maar wanneer Jamie Lee weer gelijk opstaat en hij ziet dat ze oké is, gaat hij weer zitten en de acteurs gaan doen als of er niets gebeurd is.
131858

3. The Lord Of The Rings

Of deze scène nou geacteerd zou zijn of niet, het is een scène die thuis hoort in de lijst van grappige momenten in films.
In de scène zien we Gandalf een klein huisje instappen, waar hij zich al een keer stoot. Vervolgens wilt hij zich omdraaien, maar loopt hierbij tegen het plafond aan en stoot zijn hoofd. De acteur verrekt echter geen spier en gaat gewoon door met acteren als of er helemaal niets aan de hand is.
131869

2. Titanic

In de bekende scène waar er ruzie ontstaat tussen Rose (Kate Winslet) en haar verloofde Cal (Billy Zane), ging ook niet alles als gepland.
Acteur Billy Zane leefde zich zo in tot zijn karakter dat hij een emotionele uitbarsting kreeg van de scène waar het koppel eigenlijk enkel hoorde te bekvechten. Billy Zane pakte onverwachts de tafel vast en gooide deze in één beweging om. De verwarring en schok op actrice Kate Winslet haar gezicht is dan ook oprecht, en dat is goed te zien in de film.
131870

1. Lord Of The Rings

Dit misschien niet echt een van de grappige momenten in films, maar we konden deze niet uit de lijst laten. Acteur Viggo Mortenson moest een heftige scène spelen waarin hij een helm wegtrapt, daarna schreeuwt hij uit in woede en wanhoop en komt op zijn knieën neer.
De hele crew was onder de indruk van zijn heftige reactie, maar het bleek dat daar toch iets meer achter zat dan alleen briljant acteerwerk. Het bleek dat Viggo de helm zo enorm hard had getrapt, dat hij zijn teen had gebroken en daarom ook zo hard schreeuwde.

Nog meer grappige momenten in films?

Als je op zoek bent naar nog meer grappige momenten in films, dan kun je een kijkje nemen in onze lijst van beste comedie films op Netflix. Ben je meer geïnteresseerd in games? Dan hebben we hier 5 grappige FIFA bugs voor je!