Gran Turismo Sport features - Vijf dingen die je moet weten

Article
woensdag, 19 april 2017 om 9:39
xgn google image
In 2013 begreep niemand waarom Sony met Gran Turismo 6 kwam voor de PlayStation 3 en geen PlayStation 4 versie aankondigde. Nu, zo’n slordige 4 jaar later, komt Gran Turismo naar de inmiddels niet meer nieuwe Sony console. Lees hier alles over de Gran Turismo Sport features.
Gran Turismo is al jarenlang dé race game van PlayStation, vergelijkbaar met Forza voor de Xbox One. Alleen waar Forza periodiek met een nieuwe game komt, moesten de PlayStation fans het doen met nieuwere spelers op de markt zoals Project Cars en DriveClub.
Maar helemaal hetzelfde is natuurlijk niet en nu is het bijna zover: de release van Gran Turismo Sport komt steeds dichterbij en gelukkige mensen kunnen dit weekend aan de slag met de gesloten bèta. Wij zetten vijf toffe Gran Turismo Sport features voor je op een rij.

5. Wat we weten over het wagenpark

Het belangrijkste aan een racegame is natuurlijk de auto. Niet alleen hoe deze auto aanvoelt, of hoe je deze naar wens kan aanpassen, maar ook de keuze en diversiteit van de auto’s. Gran Turismo heeft nooit problemen gekend op dit vlak en dat zal ook in Gran Turismo Sport niet anders zijn. Vooralsnog is namelijk bekend dat er 137 auto’s beschikbaar zijn, verdeeld in vier verschillende prestatiegerichte classes: zo zul je niet met een Mazda tegen een Ferrari racen.
Nog niet alles is echter bekendgemaakt door Sony en Polyphony, dus er kunnen nog veranderingen plaatsvinden en auto’s toegevoegd worden. Uit de trailers en screenshots kunnen we in ieder geval al een hoop prachtige bolides halen. Niet alleen straatauto's, maar ook echte race-auto’s en door Gran Turismo zelf ontwikkelde modellen. Genoeg om naar uit te kijken, dus.
109581

4. Wat we weten over de tracks

Naast auto’s, zijn natuurlijk ook de circuits belangrijk. Van oudsher heeft Gran Turismo altijd al rechten gehad op veel circuits, waaronder de toch altijd speciale Nürburgring Nordschleife. Maar Sony heeft nog meer in petto. Hoewel we nog niet alles weten over de nieuwe racer van Sony, weten we inmiddels wel dat er in ieder geval twee nieuwe tracks toegevoegd worden aan Gran Turismo Sport, naast de al rijke database aan bestaande circuits.
Het gaat om Tokyo Expressway en Northern Isle Speedway, het eerste ovale circuit in Gran Turismo. In totaal zijn er 19 locaties en 27 lay-outs van deze locaties. De Tokyo Expressway gaat dwars over de snelweg van Tokyo, langs wolkenkrabbers en door vele tunnels. Genoeg plaatsen over heel de wereld om je op te vermaken dus.
109582

3. Hoge verwachtingen met 4K, HDR en VR

Het lijkt er wel op of tv-makers ieder jaar met een nieuwe weinig zeggende term komen die de ervaring weer beter zou maken dan ooit tevoren, zoals 4K. Dit jaar is dat HDR (high dynamic range). De PlayStation 4 Pro ondersteunt deze verbetering en je raadt het al, Gran Turismo Sport gaat ook HDR ondersteunen.
Dit zou betekenen dat kleuren beter in beeld gebracht kunnen worden. Onder andere Ferrari-rood zou nu realistischer in beeld gebracht kunnen worden. Ook zal Gran Turismo Sport een 4K resolutie ondersteunen. Kortom, Sony en Polyphony doen er alles aan om Gran Turismo zo mooi en realistisch mogelijk in beeld te brengen.
Eerder werd als klap op de vuurpijl al bekend dat VR ook een rol zal spelen in Gran Turismo Sport. Genoeg visuele pracht om naar uit te kijken dus. In de komende maanden verwachten wij hier meer over te leren. Hoeveel impact het allemaal gaat hebben, zullen we over een paar maanden gaan zien wanneer de game daadwerkelijk uitkomt.
109583

2. De game modi

Wat verwacht je aan game modes in een racegame? Uitdagingen, carrière, split-screen, online en time trials zijn een paar dingen die je op zou kunnen noemen. Gran Turismo Sport krijgt bij de launch in ieder geval 137 offline uitdagingen om te voltooien, een uitgebreide carrière waarin je moet proberen te stijgen in de ranking en nog veel meer om je bezig te houden.
Gran Turismo staat van oudsher bekend om zijn realistisch simulatie. Sony streeft ernaar om met Gran Turismo Sport een elite gamer te creëren die virtueel heerst over ieder stukje asfalt. Zo zullen er ook tutorials inzitten en zelfs een Circuit Experience waarbij je iedere centimeter asfalt leert te gebruiken. De simulatie in Gran Turismo gaat ver en er zijn genoeg spelmodi om je aandacht bij de racer te houden, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de online mogelijkheden.
109584

1. Het nieuwe online gamen in Gran Turismo

Want online zijn er wat aanpassingen gemaakt. De online factor in games wordt steeds belangrijker en de PlayStation biedt het ultieme platform om dit ook voor Gran Turismo Sport te realiseren. Allereerst zal social media aangestipt worden met newsfeeds en online profielen.
Ook kun je via je smartphone een companion app downloaden, om je statistieken bij te houden en te vergelijken met vrienden. Via een gedetailleerde foto modus kun je heel creatieve en gave foto’s maken van je bolides.
Maar belangrijker is de stap die Gran Turismo zet richting professionele online competities, zoals wellicht e-Sports. Er komen twee afzonderlijke competities, officieel ondersteund door de F.I.A.. Het gaat om de Nation cup, waarbij je je eigen land vertegenwoordigt en tegen andere landen strijdt, en de Manufacturers cup, waarbij je strijdt met je favoriete merk. Allemaal op een zo professioneel mogelijke manier, waarbij je zelfs je eigen echte F.I.A. digitale race licentie krijgt.
Gran Turismo Sport zal ergens later dit jaar in de schappen liggen. Tot die tijd is het afwachten geblazen. Tenzij je één van de gelukkige bèta testers bent, natuurlijk!

Populair Nieuws