5 Goede personages in het Harry Potter universum

Article
zondag, 12 juli 2020 om 11:00
harry potterf1672392942
In de wereld van Harry Potter kennen we zowel goede tovenaars en heksen als slechte. Alle tovenaars en heksen leren magie en spreuken op Hogwarts om het kwaad tegen te gaan. Dit zijn 5 goede personages in het Harry Potter universum.

Harry Potter

Harry Potter is de enige tovenaar die het heeft overleefd toen Voldemort hem probeerde te vermoorden. Harry wordt dan ook The Boy who Lived genoemd. Zijn ouders, James en Lilly Potter, zijn wel door Voldemort vermoord. Sindsdien woonde Harry bij zijn oom, tante en neefje, de Dursleys.
Tot Harry's elfde verjaardag kreeg hij een uitnodiging van Hogwarts en zo begon zijn leven als tovenaar. Op school werd hij gezien als de held van de tovenaars, omdat hij de vloek des doods heeft overleefd. Ook heeft Harry een aantal krachten gekregen van Voldemort zoals sisselspraak. Een deel van Voldemort leeft in Harry en Harry is ook nog eens het zevende gruzelement dat Voldemort heeft gemaakt.

Rubeus Hagrid

Rubeus Hagrid is een halfreus van 3,5 meter lang en is jachtopziener en sleutelbewaarder van Hogwarts. Hagrid woont in zijn hutje op het terrein van Hogwarts aan de rand van het verboden bos. Zelf heeft Hagrid ook op Hogwarts les gekregen.
Volgens J.K. Rowling zat Hagrid bij Gryffindor, maar na zijn derde jaar werd hij van school gestuurd omdat hij in het bezit was van een Acromantula. Velen dachten dat het dier het monster van Slytherin was en dat Hagrid hem had bevrijd uit de geheime kamer. Uiteindelijk bleek Hagrid onschuldig te zijn en kwam hij vele jaren later werken op Hogwarts. Naast jachtopziener en sleutelbewaarder geeft Hagrid ook les in verzorging van fabeldieren.
harry potterf1641210769

Hermoine Granger

Hermoine Granger is de beste vriendin van Harry en Ron. Ze is de slimste van de drie en is de enige in haar familie die kan toveren. Haar ouders zijn allebei Muggles en hebben een baan als tandarts. Op school is ze bijna overal de beste in en ze haalt dan ook de hoogste cijfers van de klas.
Hoewel Hermoine af en toe erg betweterig kan overkomen weet ze overal raad op en is ze bereid om haar vrienden te helpen waar ze kan. In de loop van de schooljaren begint Hermoine gevoelens te krijgen voor Ron. Terwijl ze in het begin van het eerste jaar een hekel aan elkaar hadden kregen ze aan het eind van hun laatste schooljaar een relatie. Later gingen ze samen trouwen en kregen ze zelfs twee kinderen genaamd Hugo en Roos.

Albus Dumbledore

Albus Dumbledore is het schoolhoofd van Hogwarts en heeft vroeger ook op Hogwarts op school gezeten. Dumbledore werd toen ingedeeld bij Gryffindor. Later werd hij hoogleraar transfiguratie en werd hij daarna schoolhoofd van Hogwarts.
Naast zijn werkzaamheden op Hogwarts deed hij vele onderzoeken naar de gruzelementen die Voldemort maakte. Eén van die gruzelementen heeft hij kunnen vinden en vernietigen. Daardoor werd hij vervloekt en zwakte hij af waardoor hij niet lang meer te leven had. Hij vroeg daarom aan Severus Sneep om hem te doden zodat de gruzelementen die hij had vernietigd permanent onschadelijk zou maken.

Minerva McGonagall

Minerva McGonagall is afdelingshoofd van Gryffindor en lerares transfiguratie. Later wordt ze schoolhoofd van Hogwarts nadat Dumbledore stierf. McGonagall is faunaat, wat betekent dat ze kan veranderen in een dier, in haar geval een kat.
In het eerste deel neemt ze de vorm aan van een kat om Harry in de gaten te houden die bij de Dursleys woont. Elk jaar op Hogwarts is McGonagall verantwoordelijk voor het sorteren van de leerlingen. Daarnaast is McGonagall dol op zwerfbal en hielp Harry daarom om bij het zwerkbalteam van Gryffindor te komen. Sinds Dumbledore stierf is McGonagall altijd schoolhoofd gebleven van Hogwarts.

Populair Nieuws

Laatste Reacties