'Godfather' Robert de Niro terug op het doek met familiefilm The War With Grandpa

  Robert de Niro, wie kent hem niet (om Henk Temming en Henk Westbroek te citeren). De New Yorker staat bekend als een van de beste acteurs ter wereld, hij zit al sinds 1965 al in het vak en was onder andere te zien in: The Irishman, Joker, Taxi Driver, The Untouchables, Goodfellas en The Godfather. Een lijstje waar maar weinig acteurs in Hollywood aan kunnen tippen.

  Maar sinds woensdag draait er een nieuwe film met De Niro in de Nederlandse bioscopen. Ditmaal met een hele andere film dan bijvoorbeeld The Irishman, waar 'The Godfather' vorig jaar nog in te zien was. Maar nu met een vrolijke familiefilm; The War With Grandpa. De Niro speelt nu niet de grote maffiabaas, maar de eigenwijze opa.

  Waar gaat The War With Grandpa over?

  Peter (gespeeld door Oakes Fegley) is een tienjarige gelukkig jongen, maar dan hoort hij van z’n zusje dat opa (gespeeld door Robert De Niro) komt logeren. In eerste instantie is Peter blij met dit nieuws, totdat hij hoort dat opa bij hem op de kamer komt slapen.

  De eerste nacht vindt Peter het eng en slaapt hij erg slecht vanwege rare geluiden. Als hij het nieuws later aan zijn vrienden vertelt, zeggen ze dat hij het er niet bij moet laten zitten.

  Een paar dagen hierna schrijft Peter een ‘oorlogsverklaring’ aan zijn opa. Daarna haalt hij de ene na de andere grap met opa uit zoals; het verstoppen van z’n pantoffels of de wekker midden in de nacht zetten.

  In eerste instantie negeert opa nog de streken van het jonge grut. Maar uiteindelijk besluit hij wraak te nemen. Hij verstopt de tandenborstel van z’n kleinzoon en zet zijn wekker terug zodat Peter te laat op school komt.

  Uiteindelijk escaleert deze oorlog helemaal, maar om de film maar verder niet te spoilen gaan we hier niet verder op in. Je merkt het misschien al, maar het verhaal is niet ijzersterk maar desalniettemin wel een leuke familiefilm met Di Nero en z’n maatje Christopher Walken.

  Wie zijn er allemaal in te zien?

  Naast dat het een leuke, feel good familiefilm is heeft de film ook een leuke cast. Naast Robert De Niro als opa Ed is ook zijn ‘maffiamaatje’ Christopher Walken is de film te zien. Hij is onder andere bekend van; The Deer Hunter, Catch Me If You Can, Pulp Fiction en True Romance. De komiek Rob Riggle verschijnt ook in deze film.

  Naast deze ‘sterren’ spelen onder andere ook Uma Thurman, Oakes Fegley, Laura Marano en Cheech Marin mee in de film.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.